Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
- AnnaL
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
Princeska pięknie zakwitła bardzo lubię te kwiatuszki. Gratuluję
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sylki3- tak...na czas sesji zostały wyniesione z budynku
Laura- aż chciałoby się zatrzymać czas... żeby zimą móc oglądać takie widoki. Ale nic nie trwa wiecznie... Za to będą kolejne kwitnienia, w tym pachnącej hybrydki "Cętki"
Ewarost- ja chciałam Vandę wypróbować, czy zakwitnie w moich warunkach. A że mam mało miejsca na parapetach, to chyba na razie jedna sztuka musi mi wystarczyć
Marwes/Marku- Wiesz, jak musiałam "kombinować, żeby chować liście falków pomiędzy listki funkii Masz rację, te pierwsze kwiaty cieszą najbardziej.
Lucynkof- ja najbardziej kocham pelorici i to od początku zbierania kolekcji storczykowej...I takie zostały ( w przeważającej liczbie) w mojej kolekcji. Trzy - są pachnące.
Bo różnorodność w formach kwiatów storczyków jest ogromna i wszystkie cudne.
Darekp- dziękuję w imieniu storczyków.
Katarzynko575- chucham i dmucham w Princeskę. I mówie Jej, że ma poczekać z kwiatami na Twój przyjazd. Oby mnie posłuchała
Kociaro- były fotki, a raczej jedna...dziś kolejne zdjęcia z wczorajszej sesji.
Poza tym jest czas robienia przetworów i czasu brak na inne zajęcia
Goskle- Ty też Masz piękne storczyki ;) Ja zmieniam częściowo moją kolekcję. Odsprzedałam i rozdałam chłodnolubne dendrobia. I parę jeszcze innych storczyków.
Arlet3- dziękuję serdecznie ;)
Anno- bardzo dziękuję. Zaraz wstawię jeszcze kilka fotek...
Renatas- będą następne portrety i...nie tylko...
AniuL- dziękuję ślicznie. Najbardziej się cieszę, że tak szybko puściła pędzika u mnie ;)
I obiecane fotki...
Laura- aż chciałoby się zatrzymać czas... żeby zimą móc oglądać takie widoki. Ale nic nie trwa wiecznie... Za to będą kolejne kwitnienia, w tym pachnącej hybrydki "Cętki"
Ewarost- ja chciałam Vandę wypróbować, czy zakwitnie w moich warunkach. A że mam mało miejsca na parapetach, to chyba na razie jedna sztuka musi mi wystarczyć
Marwes/Marku- Wiesz, jak musiałam "kombinować, żeby chować liście falków pomiędzy listki funkii Masz rację, te pierwsze kwiaty cieszą najbardziej.
Lucynkof- ja najbardziej kocham pelorici i to od początku zbierania kolekcji storczykowej...I takie zostały ( w przeważającej liczbie) w mojej kolekcji. Trzy - są pachnące.
Bo różnorodność w formach kwiatów storczyków jest ogromna i wszystkie cudne.
Darekp- dziękuję w imieniu storczyków.
Katarzynko575- chucham i dmucham w Princeskę. I mówie Jej, że ma poczekać z kwiatami na Twój przyjazd. Oby mnie posłuchała
Kociaro- były fotki, a raczej jedna...dziś kolejne zdjęcia z wczorajszej sesji.
Poza tym jest czas robienia przetworów i czasu brak na inne zajęcia
Goskle- Ty też Masz piękne storczyki ;) Ja zmieniam częściowo moją kolekcję. Odsprzedałam i rozdałam chłodnolubne dendrobia. I parę jeszcze innych storczyków.
Arlet3- dziękuję serdecznie ;)
Anno- bardzo dziękuję. Zaraz wstawię jeszcze kilka fotek...
Renatas- będą następne portrety i...nie tylko...
AniuL- dziękuję ślicznie. Najbardziej się cieszę, że tak szybko puściła pędzika u mnie ;)
I obiecane fotki...
To zdjęcie jest super...
Ładnie złapałas Princesske na tym ostatnim zdjęciu, gratuluje kwitnienia Justynko!
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko uwielbiam do Ciebie wpadać i oglądać wspaniałe plenerowe zdjęcia i aranżacje. Pokazujesz to w taki sposób, że każdy kwiat wygląda niezwykle ciekawie i jakby od nowa można odkryć jego piękno. Gratuluję i czekam na kolejne
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko cudowne są zdjęcia Twoich storczyków w plenerze
Przepiękne storczyki.
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Cudna ta rodzinka w plenerze i na zdjęciu
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Justynko i znów piękności . Dzięki takim obrazom można się wyciszyć przed snem oglądając plenerową sesję storczykową .
Brawa za aranżację i pochwały dla fotografowanych .
Brawa za aranżację i pochwały dla fotografowanych .
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Justynko piękne zdjęcia plenerowe, ale jakże mogłoby być inaczej jak modelki takie śliczne
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Justynko mam podobnie jak Kasia... to jest uczta dla oczu ikasiunieczka_32 pisze:Justynko uwielbiam do Ciebie wpadać i oglądać wspaniałe plenerowe zdjęcia i aranżacje. Pokazujesz to w taki sposób, że każdy kwiat wygląda niezwykle ciekawie i jakby od nowa można odkryć jego piękno. Gratuluję i czekam na kolejne
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:
Ładniutkie
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Kasiunieczko_32- i z wzajemnością ;) Kwiaty storczyków są śliczne. A oglądane z różnych stron, przybierają czasami...nawet "kosmiczne" kształty
mis20/Asiu- mnie też się podobają...ale, na żywo, są ładniejsze i niektóre można wąchać...by poczuć ich zapach...
Renio- dziękuję ;)
Kociaro- kolejne kwitnienia wnet się zaczną, więc "rodzinka" na zdjęciu może się nie zmieścić
Marwes/Marku- dziękuje ślicznie. Teraz zastanawiam się, czy podołam i...uda mi się zrobić fotkę kwiatuszkowi Cischweinfii d. Mojemu aparatowi może braknąć "zoomu"
Kasiu74- śliczne są, ale liczę na bardziej "egzotyczne" kwitnienia w tym roku. Przede wszystkim masdevallii i może jakiegoś sabotka...
Rysiu13- dziękuję w imieniu storczyków
Miau- szkoda, że zapachu nie można przesłać przez internet. Wywąchałabyś pelorica i "Orange"
Amator97- Princeska dziękuje za komplementy. Jeszcze dwa kwiatuszki się rozwiną i pokażę ją w pełni kwitnienia.
Ewarost- cieszę się, że zwykłe hybrydki Ci się podobają ;)
Anno- dziękuję.
Jako, że zachwycam się urodą Princeski teraz najbardziej, to zrobię dla Was, lekcję poglądową, z rozwoju jej kwiatu. I wygląda to całkiem inaczej niż u falków.
Najpierw jest okrągły pączek, a następnie wychyla się "dziobek" spomiędzy dolnych płatków i wygląda to tak:
Następnie pękają dolne płatki kwiatka:
Delikatnie się rozchylają -na fotce widać "dziobek", który ja nazwałam "ostrogą" ( nie wiem, czy jest nazwa biologiczna tej "ostrogi)":
By na końcu ucieszyć takim widokiem, "zadziornej" buźki...
Zauważyłam też, że po dwóch dniach od rozkwitnięcia - kwiat ma wyraźniejszą kratkę i mocniejszy kolor.
mis20/Asiu- mnie też się podobają...ale, na żywo, są ładniejsze i niektóre można wąchać...by poczuć ich zapach...
Renio- dziękuję ;)
Kociaro- kolejne kwitnienia wnet się zaczną, więc "rodzinka" na zdjęciu może się nie zmieścić
Marwes/Marku- dziękuje ślicznie. Teraz zastanawiam się, czy podołam i...uda mi się zrobić fotkę kwiatuszkowi Cischweinfii d. Mojemu aparatowi może braknąć "zoomu"
Kasiu74- śliczne są, ale liczę na bardziej "egzotyczne" kwitnienia w tym roku. Przede wszystkim masdevallii i może jakiegoś sabotka...
Rysiu13- dziękuję w imieniu storczyków
Miau- szkoda, że zapachu nie można przesłać przez internet. Wywąchałabyś pelorica i "Orange"
Amator97- Princeska dziękuje za komplementy. Jeszcze dwa kwiatuszki się rozwiną i pokażę ją w pełni kwitnienia.
Ewarost- cieszę się, że zwykłe hybrydki Ci się podobają ;)
Anno- dziękuję.
Jako, że zachwycam się urodą Princeski teraz najbardziej, to zrobię dla Was, lekcję poglądową, z rozwoju jej kwiatu. I wygląda to całkiem inaczej niż u falków.
Najpierw jest okrągły pączek, a następnie wychyla się "dziobek" spomiędzy dolnych płatków i wygląda to tak:
Następnie pękają dolne płatki kwiatka:
Delikatnie się rozchylają -na fotce widać "dziobek", który ja nazwałam "ostrogą" ( nie wiem, czy jest nazwa biologiczna tej "ostrogi)":
By na końcu ucieszyć takim widokiem, "zadziornej" buźki...
Zauważyłam też, że po dwóch dniach od rozkwitnięcia - kwiat ma wyraźniejszą kratkę i mocniejszy kolor.
- Wioleta
- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Justynko, tradycyjnie już pokazujesz śliczne zdjęcia
Vanda prześliczna, nie dziwię się, że nie możesz oderwać od niej wzroku
Vanda prześliczna, nie dziwię się, że nie możesz oderwać od niej wzroku
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Justynko piękna lekcja poglądowa
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Justynko dla mnie nie ma wielkiego znaczenia czy to hybryda czy botanik może to nie brzmi zbyt dobrze , ale botaników nie posiadam Zachwyca mnie piękno samych storczyków i ich kwiatów, a jeszcze jak są piękne fotki to jest to co lubię najbardziej
Seria zdjęć z rozkwitu kwiatu vandeczki też mi się podoba ,bo sama mam jedną ale póki co nie kwitnie tylko przyrastają jej korzonki i kolejny listek co mnie cieszy ogromnie ... może i na pędzik się doczekam
Seria zdjęć z rozkwitu kwiatu vandeczki też mi się podoba ,bo sama mam jedną ale póki co nie kwitnie tylko przyrastają jej korzonki i kolejny listek co mnie cieszy ogromnie ... może i na pędzik się doczekam
Rajsko,wiejsko,sielsko...II