Lilie - uprawa - cz.2
- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Lilie - uprawa cz.2
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
- moniczek
- 1000p
- Od: 19 sie 2010, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
'Muscadet' z grupy lilii orientalnych, u mnie nie sprawia problemów, zdrowo rośnie, ładnie zimuje pod okryciem. Chwalę, bo ma duże kwiaty (rozpiętość od płatka do płatka mojej lilii ma 20 cm) w kolorze czystej bieli, które dobrze widać i jest zapachowa. Oszałamiający, słodki zapach - co ja się nawącham... Mam tylko dwie kwitnące lilie tej odmiany (zeszłoroczna, zakupiona cebula wydała cebulkę przybyszową i "dzieciak" szybko przyrósł, ma nawet trzy kwiaty, a paniusia jest dumna ), ale kilka sztuk odmiany w ogrodzie tworzy wspaniały efekt.
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika
Pozdrawiam Monika
- moniczek
- 1000p
- Od: 19 sie 2010, o 17:55
Nie mogłam się powstrzymać i uszczknęłam jeden kwiat. Stoi w szklance i teraz wieczorkiem roztacza ten swój wspaniały zapach...dookoła ławy go czuć.
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika
Pozdrawiam Monika
- ultraviolet
- 200p
- Od: 1 kwie 2010, o 22:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ibizaa mam pytanie odnośnie lilii 43 czy czasem nie zamawiałaś jej u Pana Pajdy ? Bo mi na drugi dzień po wstawieniu przez Ciebie zdjęcia zakwitła podobna.
-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
ultravioletnie, w innym miejscu zamawialam wszystkie cebule..., ale moze faktycznie ona jest zarazona czyms sama nie wiem.... a wstaw zdjecie tej Twojej to porównamy