I sezon ogrodu Marty.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: I sezon ogrodu Marty.

Post »

Hortensja urocza i ten kolor lubię taką barwę kwiatów :D
Awatar użytkownika
Tatia
50p
50p
Od: 20 cze 2011, o 09:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Andrzejek, bonia, mnie też urzekł ten kolor ;p ale w ogóle każda hortensja mnie zachwyca.
borowina, naprawdę chciałabym robić więcej, staram się jak mogę, ale często gęsto coś staje na przeszkodzie, a to pogoda, a to goście przyjdą itd. mam jednak nadzieję, że do końca przyszłego tygodnia pokażę wam zdjęcia moich nowych rabat, a jest ich kilka ^^
Aga, dziękuję Ci bardzo za miłe słowa i za te promyki Słońca, które mi posyłasz. przydają się. Istotnie ta hortensja to LiR, cóż... robię ogród po swojemu, błędy mnie dużoo uczą i uważam, ze są niezbędne
gajeczka, dziękuję Ci kochana za wsparcie. jest nieocenione
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zakupy imponujące :shock: i pochwal się gdzie je posadziłaś :?:
jaclaw
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 22:32

Post »

:wit
hortensja cudowna :)
aksamitki faktycznie ogromne :D wyglądają wspaniale :)
pozdrawiam :)
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42

Post »

Cieszę się, że masz pasję do prac ogrodowych i że dają Ci tyle radości.

Murek z cegieł całkiem ciekawy, ale: obawiam się tych szpar między cegłami. Po kilku ulewach ziemia może wypłynąć szparami na zewnątrz. Chyba lity murek by załatwił sprawę. :wink:
Awatar użytkownika
Tatia
50p
50p

Post »

dangar1, już całą zimę przetrzymała moja budowla i bez żadnych szkód, także jestem o nią spokojna.

Dziś po prośbie! Odrestaurowałam taki oto wóz, i nie wiem co tam wsadzić. Chciałabym żeby na obwódkach były bratki, ale to wiosną, nie wiem co wsadzić do środka, żeby mogło sobie tam stać przez cały rok. Co polecacie? Zrobiłam dziury na dole, więc odpływ jest ^^ Pomocy!

Obrazek

Obrazek
borowina
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 23:26

Post »

Wóz super! Pięknie będzie wyglądał w Twoim ogrodzie. Ja osobiście włożyłabym do niego lawendę, bo jakoś tak ostatnio stałam się fanka lawendy i sadziłabym ja w każdy pojemnik jaki napotykam ;:224
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Awatar użytkownika
Tatia
50p
50p

Post »

Oo! Dobry pomysł, będzie i lawenda, ale co jeszcze? Wóz jest spory, a ja bym chciała, żeby było w nim kolorowo! ;)
Awatar użytkownika
gajeczka
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 22:11

Post »

Super ten wóz :) Proponowałabym Ci wyłożyć jego środek folią, w niej też dziurki, ale ona ochroniłaby trochę drewno przed gniciem, moja sąsiadka tak wykłada drewniane donice. Na górze podsypuje ziemią, żeby nie wystawała. A co do kwiatów to ja wsadziłabym do niego po bokach pelargonie zwisające, ostatnio jestem zakręcona na ich punkcie. I w kuchni też cały parapet zastawiłam pelargoniami, co doniczka to inna :) Także po bokach zwisające kwiaty, a środkiem coś niskiego, by zapełnić miejsce, może coś zielonego całkiem. Ale może właśnie lawendę :) kombinuj i pokazuj zdjęcia :)
Awatar użytkownika
Tatia
50p
50p

Post »

gajeczko, folia oczywiście jest w środku, nie widać jej na zdjęciach, ale jest, pomyślałam właśnie o ochronie drewna. Na obwódki właśnie to niewielki problem coś wymyślić, mam problem czym zapełnić środek, chciałabym coś zimozielonego, ale co? :(
Igor masz oczywiście rację z tymi surfiniami. tylko, że mi tam tak ładnie pasują, a kto przypuszczał, ze to lato będzie takie..niemrawe? cały czas pada, przynajmniej u mnie. Zimno i fee. Nie podoba mi się.
Mam nadzieję, że nie gniewasz się, że Ci nie komentuję za często, wpadam do Ciebie codziennie, ale masz tylu gości i tyle postów, że tylko uśmiecham się do siebie widząc zdjęcia Twojej działki i nic nie piszę

No i jeszcze jedno:
a właściwie dwie sprawy.

Czy ktoś wie/ zna szkółkę/ cokolwiek! gdzie dostanę sprawdzony świerk srebrny szczepiony? Byłam w dwóch dużych szkółkach na terenie woj. śląskiego i nie mają nic, co byłoby takie, jakie ja oczekuję, czyli symetryczne! W Świerklańcu w ogóle nie mają srebrnego :( a mnie się tak marzy przed oknem taki duuuuży piękny, pachnący.

No i mam pytanie: Dostałam sporo dużych, a wręcz ogromnych donic, część plastikowych, część glinianych. Kilka na pewno dostaną coś, co trzeba będzie wsadzać do domu na zimę, ale chciałabym ze trzy, cztery donice zostawiać na zimę i wsadzić tam coś, co to spokojnie wytrzyma, błagam doradźcie!
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Marto a dzwoniłaś może do Kapiasów- Goczałkowice???
Awatar użytkownika
andzia1606
50p
50p
Od: 29 maja 2011, o 11:05

Post »

Marto trzymam kciuki za twój ogród, zapowiada się, że na poważnie zaraziłaś się chorobą ogrodową
Pozdrawiam Alina
Jeżeli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - załóż ogród.
tu jest mój ogród http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 0#p2391130" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Tatia
50p
50p

Post »

o tak Alinko, zaraziłam się i jest to nieuleczalne. na szczęście!; )

aage - nie dzwoniłam, lecz byłam. szczepionych nie mają. posiadają tylko kłujące, które absolutnie mnie nie satysfakcjonują :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”