Niedobrze. 10 gram w 10 litrach to jest 1 gram na litr, to jest 0,1 %. Co najmniej 5-krotnie za słaby roztwór.Adam S. pisze:Zastosowałem (1dkg nawozu na 10 l wody ) .... nie wiem czy dobrze ?
Pozdrawiam
Niedobrze. 10 gram w 10 litrach to jest 1 gram na litr, to jest 0,1 %. Co najmniej 5-krotnie za słaby roztwór.Adam S. pisze:Zastosowałem (1dkg nawozu na 10 l wody ) .... nie wiem czy dobrze ?
a Rybka napisała :Adam S. pisze:dziś wykonałem na swoich pomidorach gruntowych
I Kozula pisała prawdę... ale co do ogórków pod osłoną .Bo w gruncie:Rybka pisze:Kozula kiedys pisala, ze bezpieczniejsze jest stezenie 0,3-0,5%.
http://www.fosfory.pl/oferta/nawozy-rol ... wodny.htmlwarzywa
w polu
po stwierdzeniu niedoborów magnezu
3 -5 oprysków co kilka dni
2 %
300
Ja swoje pomidorki w poniedziałek prysnęłam Ridomilem . Miały już oznaki zarazy i pojedyńcze plamy alternariozy. Usunęłam wszystkie oznaki chorób a teraz się martwię, czy ten oprysk da sobie radę. Pryskałam też pod osłonami. Nie padało, ale piszecie, że nie zalicza się do interwencyjnych . Miałam prysnąć Infinito, ale gwizdnął go mąż na ziemniaki i "zapomniał" mi zostawić . Teraz zadobyłam mniejsze opakowanie Infinito i nie wiem, czy prysnąć je, czy poczekać do końca karencji i dopiero prysnąć ...Jak radzicie?forumowicz pisze:Tak , w istocie w dwóch wypadkach powstał błąd ,choć Amistar i Ridomil są środkami układowymi/ takimi, które przemieszczają się z sokami w roślinie/ nie są przez producenta zaliczone do interwencyjnych.
Fajnie . Jak bym coś zauważyła, prysnę bez wahania. Na razie jednak kropi co chwilkę a liście są mokre.Pelasia pisze:Mena Po trzech dniach można zastosować inny oprysk.Tak tu wyczytałam na forum.
Asia