Mój zielony kawałek ziemi - ewka
Re: Mój zielony kawałek ziemi - ewka
każdy musi mieć jakiś wkład własny w rozwój forumek
- ewka63
- 500p
- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Jule, Ty to umiesz być tajemnicza
Aga, palcem nie pokażę, ale dzięki
Iwonko, też jestem z nich dumna, zwłaszcza, że wszystko było posdzone w ubiegłym roku. W tym pięknie się rozrosły. Liatr było 10 sztuk, floksów - jedna sadzonka a jeżówek, dwie sadzoneczki
Aga, palcem nie pokażę, ale dzięki
Iwonko, też jestem z nich dumna, zwłaszcza, że wszystko było posdzone w ubiegłym roku. W tym pięknie się rozrosły. Liatr było 10 sztuk, floksów - jedna sadzonka a jeżówek, dwie sadzoneczki
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
- ewka63
- 500p
- Kontakt:
Cały dzień kopania, wyrywania i tylko jeden paseczek ziemi zrobiony . Ale juz musiałam wsadzić roslinki, więc choć środek rabaty musiał być zrobiony. Jako, że kosiarka przejedzie na razie i z przodu roslin i z tyłu, tak więc powolutku zajmę się jakimiś wypełniaczmi.
Jeszcze muszę kupić kamyczki do wysypania na folię. Zdecydowanie bardziej odpowiada mi perspektywa widziana z dołu
Uploaded with ImageShack.us
Floksy kwitną już na dobre, bardzo różowo-fioletowo się zrobiło
I ostatnie promienie słońca nad lasem, na niestety zachmurzonym juz niebie.
Jeszcze muszę kupić kamyczki do wysypania na folię. Zdecydowanie bardziej odpowiada mi perspektywa widziana z dołu
Floksy kwitną już na dobre, bardzo różowo-fioletowo się zrobiło
I ostatnie promienie słońca nad lasem, na niestety zachmurzonym juz niebie.
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Ewo zrobiłaś kawał dobrej roboty, piękne kwitnienia
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oooo, to dzisiaj roboczo tez mialas. Widzisz, po malutku i do przodu sie posowasz
Ech sliczne te Liatry Z moich 10-ciu, jak juz u siebie kiedys pisalam - wylazla malutka kepka, ktora ma 5 cm - a moze i nie tyle nawet. Jakies trefne kupilam A takie piekne rozowe mialy byc kurna.
Ech sliczne te Liatry Z moich 10-ciu, jak juz u siebie kiedys pisalam - wylazla malutka kepka, ktora ma 5 cm - a moze i nie tyle nawet. Jakies trefne kupilam A takie piekne rozowe mialy byc kurna.
- oster
- 1000p
- Od: 9 mar 2011, o 15:09
U nas dzisiaj po południu uspokoiło się i przestało padać. Od razu zrobiło się cieplej.
Tak ślicznie kwitnie Ci pięciornik? Cudnie, taki delikatny. Co tam po lewej stronie chcesz dosadzić?
W jakim super stanie berberyski
Jak u Ciebie ślicznie zielono Ale kawał roboty odwaliłaś w taki deszcz. Ja nosa z domu nie
wysuwałam, jeno po zakupy
Dzięki za zaproszenie Pewnie w następnym roku znów na południe pojedziemy.
W tym roku obiecałam im Mazury (bo przy okazji zlustruję delegacyjny camping mego męża
Pozdrawiam serdecznie i spokojnej nocki
Tak ślicznie kwitnie Ci pięciornik? Cudnie, taki delikatny. Co tam po lewej stronie chcesz dosadzić?
W jakim super stanie berberyski
Jak u Ciebie ślicznie zielono Ale kawał roboty odwaliłaś w taki deszcz. Ja nosa z domu nie
wysuwałam, jeno po zakupy
Dzięki za zaproszenie Pewnie w następnym roku znów na południe pojedziemy.
W tym roku obiecałam im Mazury (bo przy okazji zlustruję delegacyjny camping mego męża
Pozdrawiam serdecznie i spokojnej nocki
- ewka63
- 500p
- Kontakt:
Witajcie
Beatko, dziękuję
Oster, po lewej stronie jeszcze myślę o jakichś roślinkach niższych, żeby zrobiły ładny pokrój rabatce, chcę żeby to też były roślinki kwitnące. Całą tę rabatkę mam w planach wydłużyć w dół, ale to przyszłość . Berberyski faktycznie bardzo udane, kupiłam je po 4,50 za sztukę, więc nawet z ceną przesyłki wyszło mi taniej niż ze sklepu ogrodniczego U nas całą sobotę świeciło słońce, dlatego zabrałam się za robotę
Jule, jak Twoje liatry nie chcą rosnąć, to ja na pewno na wiosnę będę przesadzać moje, więc mogę Ci parę wysłać. Miałam zasadzone 10 sztuk, a w tym roku jest 37 Jak tak dalej pójdzie, to za rok zagłuszy mi calą rabatkę, więc muszę ją porozdzielać
Beatko, dziękuję
Oster, po lewej stronie jeszcze myślę o jakichś roślinkach niższych, żeby zrobiły ładny pokrój rabatce, chcę żeby to też były roślinki kwitnące. Całą tę rabatkę mam w planach wydłużyć w dół, ale to przyszłość . Berberyski faktycznie bardzo udane, kupiłam je po 4,50 za sztukę, więc nawet z ceną przesyłki wyszło mi taniej niż ze sklepu ogrodniczego U nas całą sobotę świeciło słońce, dlatego zabrałam się za robotę
Jule, jak Twoje liatry nie chcą rosnąć, to ja na pewno na wiosnę będę przesadzać moje, więc mogę Ci parę wysłać. Miałam zasadzone 10 sztuk, a w tym roku jest 37 Jak tak dalej pójdzie, to za rok zagłuszy mi calą rabatkę, więc muszę ją porozdzielać
- Jule
Oooo to super to ja sie na wiosne przypomne. Moze takie juz rosniete lepiej sie zadomowia. Ja cos nie mam reki do cebul i klaczy. Kupilam liatry, floksy, piwonie, lilie, dalie i mieczyki. Wylazly tylko dalie i mieczyki. Za to wzeszly mi wszystkie cebule z Biedronki. No i sadzonki jak kupie gotowe, to tez rosnal pieknie.
- ewka63
- 500p
- Kontakt:
Oki, przypomnij się gdybym zapomniała Z piwoniami natomiast jest ten problem, że jak się je wkopie za głęboko, to mają problem z rośnięciem. Ale mogę w sierpniu podesłać Ci troszkę moich
- Jule
Ewcia Dzięki ale za piwonie dziekuje, bo zakupilam sobie jedna biala w maju a teraz przytargalam od siostry wielgachne krzaczysko rozowej. O tym za gleboko czytalam, wkopalam tak jak byly wkopane wczesniej - tylko nie wiem czy sciac im liscie teraz czy na razie zostawic? jeszcze nie doczytalam jak to sie robi.
- ewka63
- 500p
- Kontakt:
Ja ścinam piwoniom liście jak już są zżółknięte i robią się brzydkie Z reguły tak we wrześniu
- Jule
Aha, to spoko, to jeszcze czas, bo liscie maja ladne.
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo, podczytuję, nie zawsze ślad zostawiam .
Kibicuję twoim poczynaniom przy rabacie wjazdowej Spora część z a tobą. fajnie to będzie wyglądało.
Pokaż trochę róż proszę Mam nadzieję, ze deszcze nie nadwyrężyły ich urody.
Cytrynkę podziwiam, ale do żółtych jeszcze nie dojrzałam
Kibicuję twoim poczynaniom przy rabacie wjazdowej Spora część z a tobą. fajnie to będzie wyglądało.
Pokaż trochę róż proszę Mam nadzieję, ze deszcze nie nadwyrężyły ich urody.
Cytrynkę podziwiam, ale do żółtych jeszcze nie dojrzałam
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.