Ogród Azy cz2.
- Aza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Azy cz2.
Mimo deszczowej pogody byłam na Witorówkach, Rusinowej Polanie i Gęsiej Szyi. Na Rusinowej Polanie jest w budowie ołtarz, bo za tydzien w niedzilę ma być uroczysta msza o godzinie11, pisze o tym bo jest to okazja do zobaczenia górali w odświętnych strojach i to z Małego Cichego głównie , a nie z Zakopanego. To wiadomość dlaEwy od Konstantego jeśli nie wygasło w niej zainteresowanie etnografią.
A teraz zdjęcia.
A teraz zdjęcia.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Olgo boskie widoki, ależ ta przyroda piękna. Pogodę jak widać miałaś nie najgorszą, jakby po deszczu a nie w trakcie. W podobną pogodę, ja głupi, wybrałem się do Doliny Pięciu Stawów i chyba domyślasz się co widziałem, jedynie mgłę, był to wypad jednodniowy w góry, więc musiałem i tak gdzieś pójść, żeby nie stracić okazji, co w nogach to i tak moje a w oczach może pojawi się następnym razem
Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Kiedy to było
Którędy szedłeś i wracałeś
Ja przy zejściu z Gęsiej Szyi weszłam w mglę i deszcz i strasznie już mokrą zabrał mnie i podwiózł do domu z Cyrhli znajomy. następne zdjęcia,
Goździki to dla mnie symbol lata.
A to Sucha Woda, ja pamiętam jak naprawdę bywała sucha.
Którędy szedłeś i wracałeś
Ja przy zejściu z Gęsiej Szyi weszłam w mglę i deszcz i strasznie już mokrą zabrał mnie i podwiózł do domu z Cyrhli znajomy. następne zdjęcia,
Goździki to dla mnie symbol lata.
A to Sucha Woda, ja pamiętam jak naprawdę bywała sucha.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
Jakież moje wspomnienia przywróciłaś Olgo tym razem:)
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dwa lata temu, szliśmy z parkingu w Palenicy Białczańskiej, Doliną Roztoki, potem czarnym szlakiem do schroniska w Dolinie Pięciu Stawów Polskich a wracaliśmy wzdłuż Siklawy i z powrotem tą sama drogą co przyszliśmy. Dla mnie, to może się uśmiechniesz ale była spora wyprawa, jednak muszę w końcu tą dolinę zobaczyć w słońcu
Że goździki rosną w Tatrach, to bym w życiu nie pomyślał, kojarzyłem je jako tylko ogrodowe, ale teraz myślę, że przecież musiały skądś do nich przywędrować
Pozdrawiam Tomek
Że goździki rosną w Tatrach, to bym w życiu nie pomyślał, kojarzyłem je jako tylko ogrodowe, ale teraz myślę, że przecież musiały skądś do nich przywędrować
Pozdrawiam Tomek
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Olgo to jarzmianka ? w tym roku kupiłam różową .
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Krakowiacy i górale to nawet przy takiej pogodzie mogą sobie podreptać po górkach a ja wybieram się tam jak sójka za morze
Olgo przyjdzie i mój czas i pomyślimy chyba o Słowacji
Olgo przyjdzie i mój czas i pomyślimy chyba o Słowacji
Znowu nacieszyłam oczy cudnymi widoczkami.Pozdrawiam.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Olgo znowu dzięki Tobie, mogę sobie podziwiać mimo iż nie chodzę po górach tak cudowne widoki, dziękuję
- evikc
- 500p
- Od: 18 lis 2010, o 00:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie było mnie u ciebie przez pewien czas a tu tyle cudownych krajobrazów do obejrzenia. Wybieram się z rodzinką w góry najprawdopodobniej do Zakopanego wrzesień /październik na 3-4 dni, mam nadzieję, że takie będę oglądać widoki. pozdrawiam
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olu-dzięki za telefon i powiadomienie o mszy na Witorówkach.Dzisiaj po południu była u nas taka zlewa jak się trafia w górach-ściana deszczu,a przejeżdżające jak zjawy auta dodawały jeszcze fontanny jakieś dwumetrowe.Nie mogę narzekać-od kilku dni mam ogród bardzo porządnie podlany!
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Olgo! Zaczęłam odwiedziny u Ciebie od początku tego wątku - zdjęcie domu i ogrodu od ulicy po prostu zachwycające! To prawdziwy DOM, otulony, swój... miejsce w którym czujesz się dobrze.
Wszystko takie, jak powinno być.
A zdjęcia naszych gór... no, cóż - piękne! Szczególnie te zawilce i sasanki na tle śniegu.
Kiedyś czytałam o cechach idealnego ogrodu według starych mistrzów - jedną z nich jest widok. Ty masz wspaniały. I potrafisz wykorzystać walory tego miejsca , dbając o spójność z otoczeniem i takie detale jak umieszczenie roślin w korzeniach drzewa.
Wszystko takie, jak powinno być.
A zdjęcia naszych gór... no, cóż - piękne! Szczególnie te zawilce i sasanki na tle śniegu.
Kiedyś czytałam o cechach idealnego ogrodu według starych mistrzów - jedną z nich jest widok. Ty masz wspaniały. I potrafisz wykorzystać walory tego miejsca , dbając o spójność z otoczeniem i takie detale jak umieszczenie roślin w korzeniach drzewa.