Skromny ogród Joli część 7
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Skromny ogród Joli część 7
Kochanie ,wpadam do Ciebie często tylko nie zawsze piszę .
Czasem przygnębia mnie już ten deszcz i nawet nie chce się nic pisać .
Czasem przygnębia mnie już ten deszcz i nawet nie chce się nic pisać .
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Joluś, zdjęcia piękne!! Niestety, aura nie służy roślinom, bo ileż wody są w stanie znieść nawet hosty, rh czy hortensje???
Na ślimaki moim zdaniem działają tylko preparaty typu ślimakol. U mnie korą wysypane jest wszystko, do tego dochodzi mnóstwo igliwia, a ślimakom to nie przeszkadza
Miłego dnia
Na ślimaki moim zdaniem działają tylko preparaty typu ślimakol. U mnie korą wysypane jest wszystko, do tego dochodzi mnóstwo igliwia, a ślimakom to nie przeszkadza
Miłego dnia
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Tarusiu dziękuje coś muszę wymyślić....
przed deszczami.....
Gieniu milo mi że jesteś częstym gościem w moim ogrodzie
dwa dni temu....
Witaj Moniś masz rację trochę już za dużo tej wody, jak tak pójdzie to będę miała przeogromny staw...popatrz
zdjęcie zrobione dzisiaj....
Proszę Słoneczko przybądź do nas
przed deszczami.....
Gieniu milo mi że jesteś częstym gościem w moim ogrodzie
dwa dni temu....
Witaj Moniś masz rację trochę już za dużo tej wody, jak tak pójdzie to będę miała przeogromny staw...popatrz
zdjęcie zrobione dzisiaj....
Proszę Słoneczko przybądź do nas
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Jolu.Wpadłam z rewizytą i widzę jak tworzysz wspaniały naturalny ogród.Staw rewelacja,dobrze jest mieć trochę wody w ogrodzie ,tworzy to niepowtarzalny klimat.Wiem coś na ten temat,bo u mnie jest staw naturalny.Ciekawym elementem jest też skarpa,jak zarośnie roślinami to będzie rzeczywiście fantastycznie.Gratuluję pomysłów.
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
u mnie też wody przybyło, ale nie tyle
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Jolu witam deszczowo , i widzę że u Ciebie stanowczo za dużo już wody moje piachy wciągają każdą ilość ale i tak patrzę z niepokojem na rośliny ....popodziwiałam śliczne różyczki i żurawki i hosty i to coś białe takie duże ślicznie wygląda
Jolu, chyba słoneczko Cię posłuchało, bo dzisiaj od czasu do czasu wygląda zza chmur
Ja już też miałam serdecznie dosyć tego deszczu, tym bardziej, że jesteśmy w trakcie zmiany dachu. Na szczęście ziemię w ogrodzie mam bardzo przepuszczalną i woda ładnie w nią wsiąka. Ale kwiaty są tak napite wodą, że wiele się poprzewracało
Ładniutkie masz żurawki, a plaża nad jeziorkiem - rewelacyjna!
Ja już też miałam serdecznie dosyć tego deszczu, tym bardziej, że jesteśmy w trakcie zmiany dachu. Na szczęście ziemię w ogrodzie mam bardzo przepuszczalną i woda ładnie w nią wsiąka. Ale kwiaty są tak napite wodą, że wiele się poprzewracało
Ładniutkie masz żurawki, a plaża nad jeziorkiem - rewelacyjna!
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Joluś jeziorko u Ciebie już prawie sie przelewa....ależ dowaliło wody
Cudne żurawki.....i oczywiście słoneczniczki....nie mogło zabraknąć ich u Ciebie
Cudne żurawki.....i oczywiście słoneczniczki....nie mogło zabraknąć ich u Ciebie
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Joluś, masz jeziorko i własną plażę!! Tylko pozazdrościć
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
...a w zimie będzie lodowisko
- jollla500
Witam Alu, Grażynko, Beatko, Daluś, Agnieszko, Moniko, Eluś
U mnie wczoraj zawitało słoneczko, pogoda była fajna akurat do prac ogrodowych...zaległości są mniemy nadzieję ze nie będzie już padać i powolutku wszystko się nadrobi...Dziś bezdeszczowo na razie bez słońca, może po południu wyjdzie choć na chwilkę.....
U mnie wczoraj zawitało słoneczko, pogoda była fajna akurat do prac ogrodowych...zaległości są mniemy nadzieję ze nie będzie już padać i powolutku wszystko się nadrobi...Dziś bezdeszczowo na razie bez słońca, może po południu wyjdzie choć na chwilkę.....
No to szczęściara byłaś a może nadal jesteś jak pogoda dalej się utrzymuje u mnie cały czas brzydko w dodatku wysyp komarów więc nie sposób ustać spokojnie chodż chwilkę
Jolcia fajne zdjęcie szałwi z koszykiem on tak cały czas czy tylko do zdjęcia ?
Buziaki
Miłego i słonecznego tygodnia
Jolcia fajne zdjęcie szałwi z koszykiem on tak cały czas czy tylko do zdjęcia ?
Buziaki
Miłego i słonecznego tygodnia
- jollla500
Witaj Eluś pogoda na szczęście jest ładna ważne że nie ma deszczu Dwa dni temu owy koszyk przytargałam z piwnicy i się zastanawiam co w nim posadzić nie wiem czy do końca będzie w tym miejscu ale na pewno zostanie w ogrodzie....
Wczoraj się zmartwiłam bo przeglądałam swój wcześniejszy wątek i przypomniałam sobie że miałam w ogrodzie tarczownice, dziś obeszłam cały ogród i jej nie ma
Wczoraj się zmartwiłam bo przeglądałam swój wcześniejszy wątek i przypomniałam sobie że miałam w ogrodzie tarczownice, dziś obeszłam cały ogród i jej nie ma