Moje doniczkowce - sari - cz. 2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje doniczkowce - sari - cz. 2

Post »

Już wszystko jasne, to jeden i ten sam odmianowiec ;:108

Ale Masz gęstą paproć ;:224

I cudną cambrię...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Elu dziękuję ;:196 bilbergia coś się ociągała i myślałam że nie będzie kwitła w tym roku bo widziałam że u wszystkich prawie już po kwitnieniu a tu niespodzianka :tan
Krysiu ;:196 dziękuję, paprotka pod nadzorem, przeniosłam ją z sypialni na kwietnik i obserwuje czy nie dostanie jakiegoś focha za przestawienie, wtedy czym prędzej z powrotem polecę na sypialniane okno :roll:
Heniu oj ćwiczyła ta cambria moją cierpliwość, ćwiczyła... już miałam się jej pozbyć ale to zawsze szkoda, wyniosłam ją do mamy na parapet i zakwitła, jeszcze mam jednego takiego uparciucha... ale z nią chyba dam sobie spokój, a może jak ją postraszę to zacznie wypuszczać jakieś oznaki życia :evil:
Justynko dziękuję za nazwę fiołeczka, paproć bardzo dziękuje :lol: może jak usłyszy tyle pochwał to nie będzie się dąsać za przestawienie
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Beatko moja tolmiea rośnie między żurawkami i hostami.
Słoneczka ma najwięcej rano, bo to wschód.
Na zimę zakopcowałam ją, podobnie jak róże i w tej chwili bardzo ładnie rośnie :heja
Jeżeli masz obawy, to podziel swoją i trochę posadź do gruntu, a resztę do doniczki.
Z zachwytami przyłączam się do Krysi, bo u mnie to tylko plastykowe paprotki mają szansę na przeżycie :lol:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Cambria piękna...
Oj, będę czekać na pełen rozkwit bilbergii ;:108
Paproć gęściutka... moje pokazały focha po wiosennym przesadzaniu i teraz jesteśmy na mozolnym etapie odbudowy pióropuszy...
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Paprotki budzą mój podziw zawsze,od dawna i wszędzie ;:63 ;:63 ;:63 . Może dlatego,że ja się nie mogę dochować żadnej a bardzo je lubię.
Dreptaj koło niej i miej oko,bo szkoda,żeby się zmarnowała (tfu,tfu - przez lewe ramię :;230 ).
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cambia sliczna,ale paprocia...cudowna
Dorota
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Cambria piękna :P a bilbergie cały czas mam na oku ;:224
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Gratuluję kwitnienia cambrii :) ładny kolorek :) a paprotka dorodna :)
Awatar użytkownika
iwosia88
1000p
1000p
Od: 1 maja 2010, o 15:17

Post »

Beatko, fiołeczki pięknie wyglądają ;:138 Cieszę się, że bilbergia jednak zdecydowała się zakwitnąć. Nie wiem, w jakim jest teraz stadium rozkwitu, ale uprzedzam, że z rozwiniętego kwiatka spada lepki nektar ( :?: ) i trzeba uważać, nad czym się stawia tę roślinę ;:108 Przynajmniej u mnie zawsze paskudzi ;:224 :;230
Moje kwiatowe wątki i nie tylko ;) Zapraszam :)
Spróbuj żyć tak, żeby ktoś dzięki Tobie powiedział: "Tak, jestem szczęśliwy"...
Iwona :)
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Iwonko dziękuje za odpowiedź ;:196 ;:196 , na razie wysadzę tą całkiem zieloną, ciapata dość mała jeszcze i nie ma za bardzo jakpodzielić to mi jej szkoda. Zauważyłam że lepiej wygladają na zewnątrz, mama wyniosła swoje na balkon i nabrały ładniejszego koloru, te w mieszkaniu takie brzydkie, jasno zielone się zrobiły, widocznie powietrze im służy ;:108
Aniu bilbergia dzisiaj wygląda rewelacyjnie,pojawił się już fioletowy język, pieknie wygląda, :roll: niestety aparat na wakacjach i nie mogę zdjęć zrobić, córka niby zostawiła mój ale kartę z niego wyciągnęła :evil: i mam sobie robić :? ale jutro już wraca to pstryknę, Co do paprotek to te są już wiekowe, co jakiś czas odradzają się jak feniks z popiołów by po jakimś lepszym czasie pozrzucać wszystko co zielone i stoją wtedy takie brązowe wredoty :evil: rosną w sypialni na oknie zachodnim, nie wiem jak teraz będzie bo przestawiłam je na kwietnik od strony południowej, na razie jest ok ale nie ma słońca to nie mają więcej światła ani za gorąco zobaczę jak przyjdą upały ( a przyjdą???)
Krysiu dreptam, dreptam, jeszcze zapobiegawczo zawiążę czerwoną kokardkę bo wczoraj u M był kolego i pochwalił kwiatuszki, oby nie urzekł :;230
Dorotko ;:196
Agnieszkodziękuję ;:196 pilnuj, pilnuj i oberwuj :uszy
Celinkoowszem kolorek ładny,kwiatuszki o wiele mniejsze od tej ciemno bordowej, i nie ma żadnego zapachu :roll: a tak bym chciała żeby chociaż jeden choć troszeczkę pachniał :?
Iwonko u bilbergi z różowego przykwiatu wyglądają już zielonkawe języczki z niebieskimi " czymśtam" czyli kwiat w pełni rozkwitu :roll: jeśli coś z niego kapie to bezpośrednio na podłogę,nić nie stoi pod nią. W czasie kwitnienia awansowała i dostała miejsce honorowe na kwietniku :wink: Jutro postaram się zrobić zdjęcia o ile aparat wróci o rozsądnej porze ;:65
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
obserwator
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2010, o 07:32

Post »

Beatko to masz tak jak u mnie.Aparat wciąż niedostępny,gdyż w ręcach córeczki .Cambria zachwyciła pięknymi kwiatami.A co do paproci to u mnie też jakoś zimą marnieją troszkę.Ale mam znajomą która ma piękne paprocie,ale w sypialni gdzie je ma jest zimą minimalnie ogrzewane i to im chyba służy.Paproć z tego co wiem(jak większość kwiatów)lubi chłodno.
rośliny domowe///
rośliny ogrodowe///wymiana
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Beatko, ;:65 na ten aparaciki, oj czekamy...
Moje paprotki rosły dobrze, tylko chciałam im polepszyć, odmłodzić, przesadzić... ;:224 zrzuciły wszystkie pióropusze, teraz powoli zaczynają się odradzać...
U mnie paprotkowate stoją w pokoju południowo - zachodnim od 1 do 3m od okna.
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To cierpliwość Twoja została wynagrodzona pięknym kwitnieniem jeżeli chodzi o cambrię,
bilbergia podoba mi się bardzo ;:138 , dostałam kiedyś nawet sadzonkę ale nie udało mi się ukorzenić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”