Moje doniczkowce - sari - cz. 2
- Anjja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 sie 2010, o 20:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje doniczkowce - sari - cz. 2
Zapomniałam wcześniej napisać, też czytałam że Tolmiea świetnie sobie radzi na dworze. Wymagania takie jak żurawka i zimuje w gruncie.
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- sari
- 1000p
- Od: 18 maja 2010, o 19:46
Agnieszko aparat w domu to zaraz nadrobię, u nie paprotki wcale nie potrzebują dużego powodu żeby trzepnąć pióropuszami, czy to lato czy zima każdy powód dla nich dobry :P
Aniu u mnie tez troszkę dalej od okna ok metr może tylko ta malutka sadzonka od Ciebie stoi na oknie zachodnim i muszę Ci powiedzieć że już trzecią gałązkę puszcza
, tolmiea jak podrośnie to zrobię sadzonkę do gruntu, wiem że u Iwonki dobrze przezimowała
Anetko Bilbergia to mój pierwszy kwiatuszek z forumkowej wymianki, mam ja od Iwonki Iwosia88 rośnie bezproblemowo, szkoda ze nie udało Ci się Twojej ukorzenić
Aniu u mnie tez troszkę dalej od okna ok metr może tylko ta malutka sadzonka od Ciebie stoi na oknie zachodnim i muszę Ci powiedzieć że już trzecią gałązkę puszcza
, tolmiea jak podrośnie to zrobię sadzonkę do gruntu, wiem że u Iwonki dobrze przezimowała
Anetko Bilbergia to mój pierwszy kwiatuszek z forumkowej wymianki, mam ja od Iwonki Iwosia88 rośnie bezproblemowo, szkoda ze nie udało Ci się Twojej ukorzenić
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Piękny ten kwiat bilbergii .
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- anik
- 1000p
- Od: 28 maja 2010, o 13:05
Oj Beatko jak ja ci zazdroszczę tej bilbergii. Nie, nie bilbergii tylko tego kwiatuszka. Też mam bilbergię od Iwonki ale gdzie tam jej do twojej. Czy robisz z nią coś specjalnego, że ci zakwitła (jakieś szczególne miejsce, nawóz, podlewanie)?
Jest po prostu zaj.....y.
Jest po prostu zaj.....y.
- iwosia88
- 1000p
- Od: 1 maja 2010, o 15:17
Beatko, pięknie Ci urosła przez ten rok
Aniu, kwiat będzie jeszcze ładniejszy, kiedy w pełni się rozwinie
Aniu, kwiat będzie jeszcze ładniejszy, kiedy w pełni się rozwinie
Moje kwiatowe wątki i nie tylko ;) Zapraszam
Spróbuj żyć tak, żeby ktoś dzięki Tobie powiedział: "Tak, jestem szczęśliwy"...
Iwona
Spróbuj żyć tak, żeby ktoś dzięki Tobie powiedział: "Tak, jestem szczęśliwy"...
Iwona
- sari
- 1000p
Krysiu dziękuję, mnie też bardzo się podoba a wcześniej chodziłam obok obojętnie
Aniu nic specjalnego z nią nie robię, nawet nie zasilam specjalnie tylko od wielkich okazji późną wiosną tak mnie zezłościła że wyniosłam ją na balkon, tam strasznie zbrzydła, zjaśniały jej liście, ogólnie brzydko wyglądała. Chyba chciała wpędzić mnie w poczucie winy i postanowiła zakwitnąć, od razu awansowała, dostała swoje miejsce na kwietniku. Nie myślałam że kwiat ma taki duży ,Aniu nie martw się i Twoja zakwitnie
Iwonko wcześniej byłam nieczuła na jej urodę, kwiatki niespodziewanie ma duże, dużo większe niż sie spodziewałam, będę miała jeszcze jeden kwiatuszek bo druga rozetka ma paczka
A teraz z innej beczki
Multiflorka jest w tej chwili ukorzeniana a belcia po "dziabnięciu" druga część też się ukorzenia
Aniu nic specjalnego z nią nie robię, nawet nie zasilam specjalnie tylko od wielkich okazji późną wiosną tak mnie zezłościła że wyniosłam ją na balkon, tam strasznie zbrzydła, zjaśniały jej liście, ogólnie brzydko wyglądała. Chyba chciała wpędzić mnie w poczucie winy i postanowiła zakwitnąć, od razu awansowała, dostała swoje miejsce na kwietniku. Nie myślałam że kwiat ma taki duży ,Aniu nie martw się i Twoja zakwitnie
Iwonko wcześniej byłam nieczuła na jej urodę, kwiatki niespodziewanie ma duże, dużo większe niż sie spodziewałam, będę miała jeszcze jeden kwiatuszek bo druga rozetka ma paczka
A teraz z innej beczki
Multiflorka jest w tej chwili ukorzeniana a belcia po "dziabnięciu" druga część też się ukorzenia
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Beatko hojki śliczne a multi wyprodukuje kwiatuszki super
- sari
- 1000p
Celinko u niej dopiero na korzonki czekam dostałam szczepkę z pączusiami ale je zrzuciła a teraz w tym samym miejscu następne się pojawiły
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Jakie wyszukane hojeczki, a bilbergia wspaniała widzę skrawek kwietniczka, chyba taki sam jak mój a na tym ostatnim zdjęciu co to za rośinka?
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beatko piękne hoje
- sari
- 1000p
Agnieszko kwietnik na 4 doniczki... Twój też Na ostatnim zdjęciu jest hoja multiflora która siedzi bez korzonków w wodzie
Asiu dziękuję, oprócz tych mam jeszcze zwykłą która jest największa i małą od Igora ale zapomniałam w tej chwili nazwy
Asiu dziękuję, oprócz tych mam jeszcze zwykłą która jest największa i małą od Igora ale zapomniałam w tej chwili nazwy
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Hojki pięknie wyglądają w komplecie . Niby jeszcze nie kwitną ale już u nich kolorowo,tak są pięknie
wybarwione.Bella v. i multiflorka - trzymam za nie (i za swoje przedszkole też)
wybarwione.Bella v. i multiflorka - trzymam za nie (i za swoje przedszkole też)
Rośliny Krystyny
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- Anjja
- Od: 4 sie 2010, o 20:14
WOW! Cudowne te Twoje hoje
a bilbergia powoli dawkuje swa urodę - fajny kwiatuszek;)
To super że maleństwo rośnie przy następnej wymianie (bo taktową kiedyś zakładam ) wyślę Ci jej więcej.
a bilbergia powoli dawkuje swa urodę - fajny kwiatuszek;)
To super że maleństwo rośnie przy następnej wymianie (bo taktową kiedyś zakładam ) wyślę Ci jej więcej.
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki