![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)
Doniczkowce Lokiego
Re: Doniczkowce Lokiego
Podpowiem jeszcze odnośnie gloksynii, zauważyłam u siebie, że jeżeli ma za mało słońca wówczas kwiaty się wydłużają i pokładają
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Z drugiej strony wszyscy piszą, że jest to roślina cieniolubna. U mojej matki całymi latami rosła sobie na północnym parapecie i kwitła jak marzenie. Za to jak ją matka przestawiła ostatnio na parapet południowy, to słońce ją spaliło i cholera ją wzięła...
Pozdrawiam!
LOKI
PS. Z dziwaczka nic nie zostało. Przędziorki ? 1, Locutus ? 0.
Pozdrawiam!
LOKI
PS. Z dziwaczka nic nie zostało. Przędziorki ? 1, Locutus ? 0.
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Piękna kolekcja kwiatów, bardzo mi się podoba u Ciebie i z pewnością nie raz tu zajrzę. ;d
Z balkonu dotarłam do mieszkania ;)
Kiedyś wysiałam sobie niecierpki na balkonie. Pięknie kwitły, ale miały 2 wady: strasznie się sypały, więc ciągle balkon był usiany ich płatkami; druga rzecz: są mega przysmakiem przędziorków... W ten oto sposób przędziorki znalazły się w moim mieszkaniu i niestety nie dałam im rady...
Gloksynia przepiękna
Dostałam ją kiedyś od mojego wujka, kwitła mi ciągle przez wiele, wiele lat.... Uschła chyba ze starości, ale z sympatią ją wspominam. Stała na południowym balkonie, acz zdarzyło się, że kilka razy ją słonko przypiekło...
Bardzo mi się u Ciebie podoba Loki
Ty i Twoja żona macie niesamowite ręce ;) do kwiatów ![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
pozdrawiam
Kiedyś wysiałam sobie niecierpki na balkonie. Pięknie kwitły, ale miały 2 wady: strasznie się sypały, więc ciągle balkon był usiany ich płatkami; druga rzecz: są mega przysmakiem przędziorków... W ten oto sposób przędziorki znalazły się w moim mieszkaniu i niestety nie dałam im rady...
![Confused :?](./images/smiles/icon_confused.gif)
Gloksynia przepiękna
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Bardzo mi się u Ciebie podoba Loki
pozdrawiam
- agarow78
- 500p
- Od: 22 lip 2011, o 22:42
Tak sobie posiedziałam u Ciebie wśród tych kwiatuszków i zauważyłam że wszystkie są piękne urocze mimo chorób jakie przeszły (inwazja przędziorów) Razem z Żoną macie dla nich dobre
![serduszko ;:167](./images/smiles/heart.gif)
![lezy-ze-smiechu :;230](./images/smiles/lezy-smiech.gif)
Pozdrawiam i Ciebie i Żonę
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
- Locutus
- Kontakt:
Pozostaje mi tylko podziękować za tak ciepłe słowa. ![Smile :-)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Co do - ? w sumie zmienił się jej ostatnio pokrój. Z rośliny pnącej zrobiła się rośliną zwisającą ? nowe pędy się już nie owijają, tylko wiszą w dół jak u wierzby płaczącej. Całkiem ciekawie to wygląda.![Very Happy :-D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
A poniżej najnowsze nabytki ? żona nie była w stanie przejść w Leroy Merlin obok trójpaku nieopisanych kaktusów, który w dodatku kosztował grosze, nie biorąc go do koszyka. Oznaczyliśmy je wspólnie jako Opuntia monacantha, Opuntia microdasys oraz Mammillaria gracilis, aczkolwiek znawcy kaktusów z nas tacy, że ni cholery nie mamy pewności oznaczenia.
![Obrazek](http://img832.imageshack.us/img832/4358/cacti.jpg)
Pozdrawiam!
LOKI
![Smile :-)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Co do - ? w sumie zmienił się jej ostatnio pokrój. Z rośliny pnącej zrobiła się rośliną zwisającą ? nowe pędy się już nie owijają, tylko wiszą w dół jak u wierzby płaczącej. Całkiem ciekawie to wygląda.
![Very Happy :-D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
A poniżej najnowsze nabytki ? żona nie była w stanie przejść w Leroy Merlin obok trójpaku nieopisanych kaktusów, który w dodatku kosztował grosze, nie biorąc go do koszyka. Oznaczyliśmy je wspólnie jako Opuntia monacantha, Opuntia microdasys oraz Mammillaria gracilis, aczkolwiek znawcy kaktusów z nas tacy, że ni cholery nie mamy pewności oznaczenia.
![Obrazek](http://img832.imageshack.us/img832/4358/cacti.jpg)
Pozdrawiam!
LOKI
Hahaha....Loki, czyżbyś się zaopatrzył w "straszak" na gołębie? ;)
- Locutus
- Kontakt:
Gołębie to i tak odstraszam kolcami z drutu, które gęsto wbijam w skrzynki. Konieczne jest to zwłaszcza na wiosnę ? bo niestety srajptaki potrafią zarówno wyżreć nasiona, jak i rozpłaszczyć swymi tłustymi tyłkami młode siewki.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
Bardzo oryginalne kaktusy
Chyba wszystkim ciężko przejść przez supermarket nie zaglądając do ogródków .
![brawo ! ;:138](./images/smiles/clap.gif)
Chyba wszystkim ciężko przejść przez supermarket nie zaglądając do ogródków .
- Locutus
- Kontakt:
Jatra ? właśnie sobie sprawiłem (a właściwie Żona sobie sprawiła) kolejne rośliny mniej lub bardziej pustynne... Jeszcze nie zdążyłem obfocić, ale zrobię to niebawem i wrzucę fotki.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Locutus
- Kontakt:
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Bardzo fajne nowe sukulenciki.
Szczególnie ten pierwszy mnie zaciekawił. ![yes ;:108](./images/smiles/yes.gif)
![yes ;:108](./images/smiles/yes.gif)
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Locutus
- Kontakt:
Dzięki. ![Smile :-)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Mnie się szczególnie podoba Fockea edulis. Pędy mają pokrój pnący, co w połączeniu z kaudeksem w kształcie idealnej kuli po prostu powala...
Ostatnio zachorowałem na Ipomoea bolusiana, ale w jedynym sklepie internetowym, który wzbudził zaufanie, właśnie im się skończyły...
Pozdrawiam!
LOKI
![Smile :-)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Mnie się szczególnie podoba Fockea edulis. Pędy mają pokrój pnący, co w połączeniu z kaudeksem w kształcie idealnej kuli po prostu powala...
Ostatnio zachorowałem na Ipomoea bolusiana, ale w jedynym sklepie internetowym, który wzbudził zaufanie, właśnie im się skończyły...
Pozdrawiam!
LOKI