Lilie - uprawa - cz.2
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Lilie - uprawa cz.2
Jeszcze raz moje pachnidełko
-
- 200p
- Od: 23 kwie 2011, o 15:48
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dodad jak się nazywa ta pierwsza biała lilia na zdjęciu z grupy orientalnych? Casablanca? Mam takich u siebie 15 i teraz zaczynają pięknie kwitnąć i zniewalająco pachnieć
Gieru jak się nazuwa ta żółta lilia u Ciebie na 4 zdjęciu? Mam taką samą, tylko, że mniejsza i jeszcze piękniej i intensywniej pachnie niż Casablanca.
Gieru jak się nazuwa ta żółta lilia u Ciebie na 4 zdjęciu? Mam taką samą, tylko, że mniejsza i jeszcze piękniej i intensywniej pachnie niż Casablanca.
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak, to Casablanka, śliczna, śnieżnobiała i pachnąca
- Rozanka
- Od: 9 lut 2009, o 13:19
- amster
- 500p
- Od: 21 lip 2011, o 22:05
jak Wy to robicie, że lilie kwitną Wam teraz. Moje już dawno po kwitnieniu. Na jednej tylko jeden płatek się rano jeszcze trzymał, ale po deszczu dzisiejszym zapewne już się nie trzyma.
-
- 200p
- Od: 23 kwie 2011, o 15:48
Tomasz: Bo jest kilka rodzajów lilii: azjatyckie- kwitną najwcześniej w czerwcu, przekwitają najwcześniej w 1 połowie lipca, potem kwitną orientalne kwitną mniej więcej od połowy- III dekady lipca, następnie chyba razem kwitną orienpety samym koncem lipca i w sierpniu wraz z tygrysimi:D Jak będziesz miał wszystkie rodzaje, to będą kwitły u Ciebie nawet od końca maja do końca sierpnia.
-
- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Moje OT też już przekwitły- myślę że pora kwitnienia zależy tez od tego kiedy cebule sadzone i jak okryte - ja okryłam chyba za bardzo bo wschodziły za wcześnie i jak zdjęłam ściółkę były wybielone jak szparagi- te mniej okryte wschodziły później - sadzone wiosną - kwitły 2 tygodnie później (w ubiegłym roku) i od strony świata od strony południowej też wcześniej
- amster
- 500p
- Od: 21 lip 2011, o 22:05
moje zimowały w gruncie bez okrycia i w terenie zacienionym. I tu mam pytanie dla fachowców. Na wiosnę wyszły młode pędy jak się domyślam z młodych cebulek. Czy w takiej sytuacji na jesień wykopać, podzielić i ponownie wsadzić zachowując większe odstępy? Czy pozostawić tak jak jest. Czy nie będzie dla nich za ciasno. Przy jednej z białych jest około 8-10 młodych pędów.
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Aga, wspaniale lilie i wspaniałe fotki
Wiesz może co to za odmiana o pełnych kwiatach na siódmym zdjęciu?
Wiesz może co to za odmiana o pełnych kwiatach na siódmym zdjęciu?