W ogrodzie cz.2 - Beata T
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T
Pogoda w tym roku nie sprzyja.
U mnie całe szczęście nie było żadnego efektu nawałnicy, chociaz w mieście zalało połowę ulic.
Tak jeszcze raz pooglądałam rabatki i juz wiem, dlaczego zwróciałas uwagę na mój gąszcz.
U Ciebie sporo miejsca między roślinka.
Ja bym tam już dosadziła co nieco
Ale podziwiam Ciebie za to.
Ja bym tak chciała być mniej zaborcza.
U mnie całe szczęście nie było żadnego efektu nawałnicy, chociaz w mieście zalało połowę ulic.
Tak jeszcze raz pooglądałam rabatki i juz wiem, dlaczego zwróciałas uwagę na mój gąszcz.
U Ciebie sporo miejsca między roślinka.
Ja bym tam już dosadziła co nieco
Ale podziwiam Ciebie za to.
Ja bym tak chciała być mniej zaborcza.
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O matko ......tak sobie oglądam zdjęcia i podziwiam, piękne skalniaczki i roślinki a tu maści los...
Beatko bardzo mi przykro mam nadzieję ze deszcze w końcu przestana już padać.....
Beatko bardzo mi przykro mam nadzieję ze deszcze w końcu przestana już padać.....
- Ulcia
- 200p
- Od: 1 lip 2011, o 14:00
Beatko u mnie dzisiaj też lało strasznie; akurat wracałam z Radzymina z ogrodniczego i było istne oberwanie chmury; a na podwórku tragedia- kupię sobie kajak
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
Ależ ulewa... a ja przez chwilę pomyślałam ,że zbudowałaś oczko i posadziłaś w nim żurawki
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie na szczęście ogród znajduje się na lekkie górce, natomiast w piwnicy wodę mam po kolana. Gdyby mi tak zalewało ogódek jak tobie, chybabym się zapłakała U mnie najgorzej wyglądają róże, grzyb zaczyna je dopadać i aż nie chce mi się na nie patrzeć. W tej chwili też pada.
Ile gości , witam wszystkich serdecznie
Pogoda w kratkę , w piątek było słoneczko , sobota mżyło a dzisiaj no cóż po obiedzie znowu leje i mam pod domem taki sam widok czyli żurawki i hosty stoją w wodzie ....
lemka77 Witaj miło mi że podoba Ci się moja altanka i grill są to pomysły i oczywiście wykonanie mojego męża Roślinki na szczęście trzymają się dzielnie tylko kora wypływa
AGNESS Oj tak uprawy cierpią a i my kupujący to potem musimy odczuć , a w programach tv mówią że wszystko jest tańsze tylko jakoś tego na targu nie widać
Margo2 ja to tak sadzę zapobiegawczo z takim marginesem a i tak mam wyrzuty że za gęsto bo już podosadzałam co nieco ....a maluszki się rozrosną oj szybko nie nadążam z foceniem -bo łapie rękawiczki i między jednym opadem a drugim śmigam po rabatkach i mokra wracam z powrotem do domu
jollla500 deszcz u mnie zawsze jest mile widziany tylko nie w takich ilościach ale w tym roku lipiec ulewny mamy
Ulcia To nie zazdroszczę widać że albo ode mnie te deszcze do Ciebie poszły albo na odwrót to ta Twoja ulewa do mnie przyszła ja to myślałam o kaloszach dla roślinek pod domem ...
jola1010 hihi taka nowa aranżacja ale na czas ulew na pewno mogła bym tam hodować rybki
wanda7 Tak tylko mam pod domem a ubolewam bo tam są hosty i żurawki a miejscami jest beton i woda nie ma ujścia, więc roślinki w błotku stoją ....na razie odpukać jeszcze nic nie gniję - ale trzeba będzie zrobić oprysk na grzyby Wandziu to ja Ci współczuję mieć wodę w piwnicy to czeka Cię kupę roboty
Jakoś sobie trzeba humorek poprawiać więc zakupy te do domu choć one mniej cieszą niż te do ogrodu ale tak po drodze było ....
to się i na rabatkach zagęści a sadzonki co niektóre da radę podzielić to moje nowe nabytki i wszystkie wsadzę pod dom w te błotko to już wiecie co kupiłam Mam miejsce tylko nie po drodze gdzie można zaszaleć bo oczy dostają oczopląsu tyle jest wspaniałych roślinek -bylinek ... Tylko na takie zakupy z znienacka powinnam być przygotowana czyli mieć kartkę z konkretami
Pogoda w kratkę , w piątek było słoneczko , sobota mżyło a dzisiaj no cóż po obiedzie znowu leje i mam pod domem taki sam widok czyli żurawki i hosty stoją w wodzie ....
lemka77 Witaj miło mi że podoba Ci się moja altanka i grill są to pomysły i oczywiście wykonanie mojego męża Roślinki na szczęście trzymają się dzielnie tylko kora wypływa
AGNESS Oj tak uprawy cierpią a i my kupujący to potem musimy odczuć , a w programach tv mówią że wszystko jest tańsze tylko jakoś tego na targu nie widać
Margo2 ja to tak sadzę zapobiegawczo z takim marginesem a i tak mam wyrzuty że za gęsto bo już podosadzałam co nieco ....a maluszki się rozrosną oj szybko nie nadążam z foceniem -bo łapie rękawiczki i między jednym opadem a drugim śmigam po rabatkach i mokra wracam z powrotem do domu
jollla500 deszcz u mnie zawsze jest mile widziany tylko nie w takich ilościach ale w tym roku lipiec ulewny mamy
Ulcia To nie zazdroszczę widać że albo ode mnie te deszcze do Ciebie poszły albo na odwrót to ta Twoja ulewa do mnie przyszła ja to myślałam o kaloszach dla roślinek pod domem ...
jola1010 hihi taka nowa aranżacja ale na czas ulew na pewno mogła bym tam hodować rybki
wanda7 Tak tylko mam pod domem a ubolewam bo tam są hosty i żurawki a miejscami jest beton i woda nie ma ujścia, więc roślinki w błotku stoją ....na razie odpukać jeszcze nic nie gniję - ale trzeba będzie zrobić oprysk na grzyby Wandziu to ja Ci współczuję mieć wodę w piwnicy to czeka Cię kupę roboty
Jakoś sobie trzeba humorek poprawiać więc zakupy te do domu choć one mniej cieszą niż te do ogrodu ale tak po drodze było ....
to się i na rabatkach zagęści a sadzonki co niektóre da radę podzielić to moje nowe nabytki i wszystkie wsadzę pod dom w te błotko to już wiecie co kupiłam Mam miejsce tylko nie po drodze gdzie można zaszaleć bo oczy dostają oczopląsu tyle jest wspaniałych roślinek -bylinek ... Tylko na takie zakupy z znienacka powinnam być przygotowana czyli mieć kartkę z konkretami
- jola1010
no to zaszalałaś z zakupami... ile host liczy już Twoja kolekcja
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Super zakupy
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
widzę, że też sobie poprawiasz humor tak jak ja
Bardzo podoba mi się żurawka Berry Marmalade.
Takiej chyba jeszcze nie widziałam.
Ma fantastyczny kolor.
Bardzo podoba mi się żurawka Berry Marmalade.
Takiej chyba jeszcze nie widziałam.
Ma fantastyczny kolor.
jola1010 spisu jeszcze u mnie nie było no jak nic muszę dziś to uczynić ale na pewno mam mało Jolu u mnie sporo się powtarza i nowe nabytki też od razu podzieliłam ale tylko na pół
dawidbanan ogrodowe zakupy zawszę są udane a jak cieszą
Margo2 poprawiam i to bardzo w tym roku, ale jak zainwestuje w tym roku to za rok będę tylko podziwiać Berry Marmala Be faktycznie jest bardzo ciemna ale udało mi się zrobić zdjęcie że witać na niej przebarwienia ....ja chyba instynktownie wybieram ciemne żurawki a miałam szukać jasnych , ale czasu było mało a obszar spory do chodzenia i ja taka niezdecydowana jestem bo wszystko jest takie ładne
dawidbanan ogrodowe zakupy zawszę są udane a jak cieszą
Margo2 poprawiam i to bardzo w tym roku, ale jak zainwestuje w tym roku to za rok będę tylko podziwiać Berry Marmala Be faktycznie jest bardzo ciemna ale udało mi się zrobić zdjęcie że witać na niej przebarwienia ....ja chyba instynktownie wybieram ciemne żurawki a miałam szukać jasnych , ale czasu było mało a obszar spory do chodzenia i ja taka niezdecydowana jestem bo wszystko jest takie ładne
- jola1010
jesteśmy oszczędne kobitki... ja też wszystko dzielę na ile się da
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
to raczej sponsorów mamy za chudych .... działki duże i takie odrobinki znikają nie wiadomo gdzie
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nieźle sobie zrekompensowałaś paskudną pogodę! Tyle roślin!
No to humor chyba Ci dopisuje
Zauważyłam, że pięknie kwitną Ci rojniki. Mam takie zwykłe i w tym roku po raz pierwszy (a mam je kilkanaście lat) zdecydowały się zakwitnąć! A teraz akurat znalazły się w cieniu
Czy to nie dziwne? ...
No to humor chyba Ci dopisuje
Zauważyłam, że pięknie kwitną Ci rojniki. Mam takie zwykłe i w tym roku po raz pierwszy (a mam je kilkanaście lat) zdecydowały się zakwitnąć! A teraz akurat znalazły się w cieniu
Czy to nie dziwne? ...