Lilie - uprawa - cz.2
Re: Lilie - uprawa cz.2
Jeśli chcecie mieć pewną odmianę z allegro,to kupujcie tę samą odmianę u wszystkich handlarzy.
Może któraś z nich będzie trafiona. Co nie znaczy,ze handlarze są nieuczciwi. Po prostu sprzedają,
co kupią u dostawcy czy w hurtowni.
Może któraś z nich będzie trafiona. Co nie znaczy,ze handlarze są nieuczciwi. Po prostu sprzedają,
co kupią u dostawcy czy w hurtowni.
-
- 200p
- Od: 23 kwie 2011, o 15:48
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam pytanie, czy tymi preparatmi grzybobójczymi można opryskiwac kwiaty i pąki liliowe? Czy one są za delikatne i może je spalić?
- patasko
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nadal nikt nie odpowiedział na pytaniepatasko pisze:Oto moje lilie:
Czy ktoś jest w stanie rozszyfrować nazwy odmian? Moje typy to: różowa - Al.legretto(kropka po "al" z powodu cenzury reklamy ), pomarańczowa (przesycone kolory na fotce) - Castello.
Reszta jeszcze w pąkach, niektóre jakby skarłowaciały bo nawet 20cm nie mają i tylko po 3 pąki...
Może ktoś da radę określić co to za lilie i do jakiej grupy mogą należeć? Są niskie, ok. 20-30 cm i pięknie pachną.
- maria.k55
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 16:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chciałam prosić o pomoc w nazwaniu tej lilii, rozrosła mi się bardzo, chętnie się wymienię na inne, ale nie wiem jak się nazywa.Uploaded with ImageShack.us
- patasko
patasko pisze:Może ktoś da radę określić co to za lilie i do jakiej grupy mogą należeć? Są niskie, ok. 20-30 cm i pięknie pachną.
Myślałem, że na tym form są jacyś specjaliści... Ale myliłem się.
Oczywiście orientalna.Może Stargazar,a może inna.Najlepiej przeczytać na etykietce,co się kupiło.
- patasko
mirzan, nie pomyślałeś, że mogłem je dostać bez etykiety? ;) Orientalna na pewno, odmiana niska wiadomo. Ale nadal nie potrafię rozszyfrować odmiany.
Mirkuto twoja siewka? Świetny odcień