Ja też się przychylam do tego porównania i do tego zdaniarenatas pisze:Wspaniałe zdjęcia porównawcze,szczególnie mi się podoba Ascocenda z masdevalią.
fiolet z żółtym świetne połączenie!
Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
- kociara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko, ale Ty masz pomysły Codziennie coś pięknego pokazujesz
Dziś na dodatek fajne podsumowanie
Dziś na dodatek fajne podsumowanie
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Justynko śliczne porównanie i piękne zdjęcia
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- victorys
- 200p
- Od: 11 lut 2011, o 20:21
Zgadzam się z tym,że vandy są stosunkowo proste w uprawie, bo przy falkach więcej sie kręcę patrzę czy nie przeschły powietrzne korzonki, czy nie maja za mokro lub za sucho, czy podłoże równomiernie przesycha, zastanawiam się czy to już czas na moczenie, czy jeszcze poczekać dzień -dwa, podnoszę doniczki, by sprawdzić na lekkość, w każdym bądź razie potrzebują one więcej zachodu. Ale póki moja vanda nie zakwitnie, nie mogę jej głośno chwalić.
Od trzech tygodni moja vanda mieszka na podwórku, zastanawiam się, czy te nocne różnice temperatur zainicjują kwitnienie czy nie?
Od trzech tygodni moja vanda mieszka na podwórku, zastanawiam się, czy te nocne różnice temperatur zainicjują kwitnienie czy nie?
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Piękne zdjecie porównawcze i bardzo słuszna uwaga
When nothing goes right, go left.
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Mnie też zachwyca różnorodność storczyków to niesamowite że jest tyle gatunków i są takie śliczne .
Justynko zdjęcia porównawcze świetne
Justynko zdjęcia porównawcze świetne
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko, bardzo dawno u Ciebie nie gościłam! Czasem na szybko przeglądnę forum i zmykam. Dziś wręcz muszę napisać, że strasznie podoba mi się Twoja masdewalia- ależ cudo! Masz rację z tym, że każdego rodzaju, odmiany, ba! nawet konkretnego okazu storczyka trzeba się nauczyć. A to niestety wymaga cierpliwości i dużo czasu
Piękne zrobiłaś porównanie trzech gatunków storczykowych- każdy inny, każdy zachwycający
Piękne zrobiłaś porównanie trzech gatunków storczykowych- każdy inny, każdy zachwycający
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- -ewelina-
- 500p
- Od: 14 sie 2007, o 23:14
Justynko, czy Ty aby na pewno spędzasz tylko letnie miesiące w tym cudownym zakątku?
Pytam, ponieważ pokazujesz tak piękne zdjęcia, że żal będzie się z nimi rozstawać.
Cykaj, cykaj jak najwięcej - miło będzie na nie spojrzeć podczas jesiennych wieczorów.
A najlepiej, gdyby zawsze u Ciebie wszystko kwitło i gdyby zawsze u Ciebie świeciło słońce
Czego oczywiście Ci życzę!
Pozdrawiam,
Ewelina
Pytam, ponieważ pokazujesz tak piękne zdjęcia, że żal będzie się z nimi rozstawać.
Cykaj, cykaj jak najwięcej - miło będzie na nie spojrzeć podczas jesiennych wieczorów.
A najlepiej, gdyby zawsze u Ciebie wszystko kwitło i gdyby zawsze u Ciebie świeciło słońce
Czego oczywiście Ci życzę!
Pozdrawiam,
Ewelina
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Justynko przepięknie rozkwitła Ci masdevallia a ja to przegapiłam no ale nie było mnie dawno na forum.
Fotki jak zwykle przepiękne. porównania kwiatków i całych storczyków.
Fotki jak zwykle przepiękne. porównania kwiatków i całych storczyków.
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Justynko,piękne te ostatnie fotki.
Śliczna prezentacja,nie pierwsza zresztą.
Śliczna prezentacja,nie pierwsza zresztą.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Renatko- A Wiesz, że żółty i niebieski są naprzeciw siebie w kole barw Czyli pasują do siebie, "jak ulał"
Stokrotkania- porównania są po to, by zachwycać się na jednym zdjęciu...kilkoma kwiatami naraz
Dudus- falki są cudne. Coraz więcej jest ciekawych krzyżówek i coraz piękniejszy hybrydy pojawiają się nawet w hipermarketach... Mnie zachwycają najbardziej białe, woskowce, peloric-i i te, które są pachnące. Mam do nich słabość...
Kociaro- dziękuję ślicznie ;)
Rysiu- kwitnienia są piękne, ale szykuje mi sie tyle nowych kwitnień, że chyba nie nadążę z fotkami...
Lucynkof- ja żyję kwiatami... pomysły same przychodzą o głowy, to tak, jak wena u "poetów"...
Ewarost- dziękuję pięknie.
Victorys- chyba się z Tobą zgodzę. Wszystkie korzonki widać, jak na dłoni. Stożek rośliny też można obserwować, bo jest "na wierzchu" ... Chyba prostszych storczyków nie znajdziemy...
Ja się bardzo bałam tej, pierwszej Vandowatej...ale teraz podobają mi się kolejne. Szkoda, że miejsca nie mam...
Życzę, by Twoja, po wakacjach na zewnątrz, puściła pędzik
Amator- i to jest piękne...mamy bardzo duży wybór wśród storczyków i dla każdego znajdzie się coś "fajnego".
Szymko- dziękuję ;)
Katarzynko575- mnie zachwycają wszelkie rośliny...Czasami te, najmniejsze, kruche, wydają...najpiękniejsze kwiaty pod słońcem...
I dlatego warto mieć w swojej kolekcji...choćby troszku :raju storczykowego" ;)
Baryczko- a ja ostatnio dotarłam do wątku z fotkami Forumowiczów i znalazłam tam Ciebie
dziękuję za komplementy ;)
Mnie się najbardziej podobają żółte masdevallie. Niestety, moje marzenie (masd. davisii uśmierciłam)... Może kiedyś jeszcze ją kupię..Na szczęście wybór odmian mamsdevallii o żółtych kwiatach jest ogromny... I znalazłam dla siebie "zastępczynię" masd. davisii...
Ewelino- nie potrzebuję żadnych wakacji. Mam ogród, las i łąkę pod nosem... Morze mogę oglądać tylko kilka dni, potem mi się nudzi
Zatem zachwycam się tym, co mam "pod nosem"
Będą kolejne kwitnienia...gdyby wszystko naraz zakwitło hmm...musiałabym nająć Fotografa na etat dla zrobienia kilkuset fotek jednego storczyka...
Słońca nigdy za dużo, jestem ciepłolubem
Arlet- ale Jesteś... i Będziesz podziwiać jeszcze niejeden kwiatek... Następny pączek już urósł dość... Może po weekendzie - będą dwa kwiatuszki rozwinięte...
Henryku- dziękuję bardzo ;)
Mam kolejne fotki, ale nie wkleję ich, bo muszę do Was pozaglądać... a czasu mało... bo wieczorami robię kolejną półeczkę na fiolki i storczyki...
Stokrotkania- porównania są po to, by zachwycać się na jednym zdjęciu...kilkoma kwiatami naraz
Dudus- falki są cudne. Coraz więcej jest ciekawych krzyżówek i coraz piękniejszy hybrydy pojawiają się nawet w hipermarketach... Mnie zachwycają najbardziej białe, woskowce, peloric-i i te, które są pachnące. Mam do nich słabość...
Kociaro- dziękuję ślicznie ;)
Rysiu- kwitnienia są piękne, ale szykuje mi sie tyle nowych kwitnień, że chyba nie nadążę z fotkami...
Lucynkof- ja żyję kwiatami... pomysły same przychodzą o głowy, to tak, jak wena u "poetów"...
Ewarost- dziękuję pięknie.
Victorys- chyba się z Tobą zgodzę. Wszystkie korzonki widać, jak na dłoni. Stożek rośliny też można obserwować, bo jest "na wierzchu" ... Chyba prostszych storczyków nie znajdziemy...
Ja się bardzo bałam tej, pierwszej Vandowatej...ale teraz podobają mi się kolejne. Szkoda, że miejsca nie mam...
Życzę, by Twoja, po wakacjach na zewnątrz, puściła pędzik
Amator- i to jest piękne...mamy bardzo duży wybór wśród storczyków i dla każdego znajdzie się coś "fajnego".
Szymko- dziękuję ;)
Katarzynko575- mnie zachwycają wszelkie rośliny...Czasami te, najmniejsze, kruche, wydają...najpiękniejsze kwiaty pod słońcem...
I dlatego warto mieć w swojej kolekcji...choćby troszku :raju storczykowego" ;)
Baryczko- a ja ostatnio dotarłam do wątku z fotkami Forumowiczów i znalazłam tam Ciebie
dziękuję za komplementy ;)
Mnie się najbardziej podobają żółte masdevallie. Niestety, moje marzenie (masd. davisii uśmierciłam)... Może kiedyś jeszcze ją kupię..Na szczęście wybór odmian mamsdevallii o żółtych kwiatach jest ogromny... I znalazłam dla siebie "zastępczynię" masd. davisii...
Ewelino- nie potrzebuję żadnych wakacji. Mam ogród, las i łąkę pod nosem... Morze mogę oglądać tylko kilka dni, potem mi się nudzi
Zatem zachwycam się tym, co mam "pod nosem"
Będą kolejne kwitnienia...gdyby wszystko naraz zakwitło hmm...musiałabym nająć Fotografa na etat dla zrobienia kilkuset fotek jednego storczyka...
Słońca nigdy za dużo, jestem ciepłolubem
Arlet- ale Jesteś... i Będziesz podziwiać jeszcze niejeden kwiatek... Następny pączek już urósł dość... Może po weekendzie - będą dwa kwiatuszki rozwinięte...
Henryku- dziękuję bardzo ;)
Mam kolejne fotki, ale nie wkleję ich, bo muszę do Was pozaglądać... a czasu mało... bo wieczorami robię kolejną półeczkę na fiolki i storczyki...
Masdevalia piękna. Chociaż jestem bezgranicznym fanem Phalaenopsisów botanicznych, to coś właśnie zaczyna mnie ciągnąć również w kierunku Masdevalii
- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
dla Masdevalli jest piękna