Fredek- Pomidory i bazylia Fredkowej
- Motylica100
- 200p
- Od: 14 mar 2010, o 14:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: pomidory i bazylia
Też mam żółte pomidory, myślicie, że to ta sama odmiana, bo póki co nie znam odmiany, miałam siewki od znajomego:
Pozdrawiam Iza
Moje roślinki - zapraszam
Moje roślinki - zapraszam
wyglądają tak samo ale też nie wiem co to za odmiana, Tula ma chyba rację, że to Yellow Pearshaped. Ja po prostu na ryneczku chciałem 2 krzaczki żółte i 2 czerwone ;)
a to moje zbiory z tego tygodnia
a to moje zbiory z tego tygodnia
Fredek
Pomidory i bazylia Fredkowej
Sezon pomidorkowy czas kończyć...niestety...
w przyszłym roku znowu posadzę sobie Yellow Pearshaped, były pyszne i piękne w wyglądzie
i trzeba będzie poważnie rozejrzeć się za jakimś środkiem na ochronę liści, mając nadzieje ze następne lato będzie bardziej słoneczne
w przyszłym roku znowu posadzę sobie Yellow Pearshaped, były pyszne i piękne w wyglądzie
i trzeba będzie poważnie rozejrzeć się za jakimś środkiem na ochronę liści, mając nadzieje ze następne lato będzie bardziej słoneczne
Fredek
nowy sezon czas rozpocząć!! wiosna choć na razie nieśmiało, zawitała do Poznania... w tym roku mój balkonowy ogródek chcę ozdobić również kwiatami, marzy mi się niebiesko-fioletowy z połączeniem bieli zakątek ;)
choć tak naprawdę nie mogę sie najbardziej doczekać pomidorków
a pierwsze nasionka czekają na wysiew...w tym roku bazylia cynamonowa również będzie nowością
choć tak naprawdę nie mogę sie najbardziej doczekać pomidorków
a pierwsze nasionka czekają na wysiew...w tym roku bazylia cynamonowa również będzie nowością
Fredek
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Czy bazylię też pikuje się każdą siewkę do osobnego pojemnika?
Asia
Asia
-
- 200p
- Od: 24 maja 2009, o 23:57
Wskazane - ja tak robię. Moja ma już zaczątki drugiego liścia właściwego. Przy trzecim będę robić pikowanie na rozsadę do gruntu.
Pamiętajcie o ogrodach...
ja nie pikuję, a wysiewam po kilka ziarenek do jednej doniczki, w której każda roślinka znajdzie sobie miejsce
Fredek
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
Moja bazylia dopiero wschodzi
Ja do popikowanych pomidorów wkładam po kilka nasionek bazylii i jak podrosną, zostawiam najsilniejszą siewkę. Potem sadzę w szklarni taką sadzonkę "dwa w jednym". Pozdrawiam , Bożenka.
Pozdrawiam , Bożenka.
-
- 200p
- Od: 24 maja 2009, o 23:57
Wszystko zależy od tego ile ziarenek i jaka doniczka. Ja do swojej doniczki o średnicy 10 cm w górze wysiałem z 15 nasion i mam też piętnaście siewek. Jednak żeby uzyskać rozsadę do gruntu to muszę zrobić pikowanie albo osobno każda roślinka lub odstępy w większym pojemniku minimum 3-5cm.fredek pisze:ja nie pikuję, a wysiewam po kilka ziarenek do jednej doniczki, w której każda roślinka znajdzie sobie miejsce
-- Cz 19 kwi 2012 23:12 --
Czy tak co roku robisz? Pomidory rosną zdecydowanie szybciej niż bazylia. I po dwóch tygodniach będą ograniczać światło dla bazylii.Rumianka pisze:Ja do popikowanych pomidorów wkładam po kilka nasionek bazylii i jak podrosną, zostawiam najsilniejszą siewkę. Potem sadzę w szklarni taką sadzonkę "dwa w jednym". Pozdrawiam , Bożenka.
Pamiętajcie o ogrodach...