Powstający ogród
- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Powstający ogród
boowinko , napisz proszę jak Ci na imię
Na zdjeciu jest jedna kępka lawendy , która ma teraz trzeci roczek
Na zdjeciu jest jedna kępka lawendy , która ma teraz trzeci roczek
Borowinko róża piękna ja też tak kiedyś posadziłam w żwirku i niestety nie zdało to egzaminu bo nie było jak zrobić później kopczyka na zimę
Ogród Kasiek604
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Celinko uwielbiam kwiaty w białym kolorze, więc jak mogłabym nie zachwycić się białą różą
Na dodatek powtarza kwitnienie i o to chodzi...czy znasz jej imię ?
Na dodatek powtarza kwitnienie i o to chodzi...czy znasz jej imię ?
-
- 200p
- Od: 3 lip 2011, o 23:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko - na imię mam Celina Twoja lawenda dała mi nadzieję, że i moje będą tak wyglądać w przyszłym roku, przynajmniej może zakwitną ładnie zastanawiam się tylko czy na zimę je jakoś okrywać? Mam trzy odmiany, oczywiście nie wiem jakie , ale na pewno są trzy, ponieważ różnią się kolorem. Jedna jest taka niemal srebrzysta, jedna zielona z połyskiem takim srebrzystym i jedna zupełnie zielona - chodzi mi o tę część bez kwiatostanu
Kasiek604 - myślę, że moje róże przeżyją w żwirku....zamierzam je podsypać na zimę (kopczykować) po odsunięciu kamyków i dodatkowo włóknina. Nie wiem czy to dobry pomysł, ale tak zamierzam. Moje kamyczki nie są bardzo drobne, więc odsunięcie ich nie stanowi problemu. Poza tym mam tylko 4 róże, więc nie jest to jakiś wysiłek. Mam nadzieję, że się uda taka sztuczka. Dziękuję jednak za Twoje spostrzeżenie, bo dzięki temu bardziej zadbam o moje różyczki.
Iwonko - niestety nie znam nazwy róż. Kupowałam je jako rabatowe. Ta biała ma piękne, wielkie kwiaty wielkości mojej dłoni. Przecudnie kwitnie, zachwyca mnie bardzo swoją urodą. Najbardziej cieszy mnie to, że tak pięknie urosła i kwitnie cudnie, to drugie kwitnienie jest bardzo obfite. Róże kupowałam w marcu, takie patyczki bez listków nawet. Przeżyła najazd mszyc i teraz tak ślicznie się do mnie 'uśmiecha'. Uwielbiam ją.
Kasiek604 - myślę, że moje róże przeżyją w żwirku....zamierzam je podsypać na zimę (kopczykować) po odsunięciu kamyków i dodatkowo włóknina. Nie wiem czy to dobry pomysł, ale tak zamierzam. Moje kamyczki nie są bardzo drobne, więc odsunięcie ich nie stanowi problemu. Poza tym mam tylko 4 róże, więc nie jest to jakiś wysiłek. Mam nadzieję, że się uda taka sztuczka. Dziękuję jednak za Twoje spostrzeżenie, bo dzięki temu bardziej zadbam o moje różyczki.
Iwonko - niestety nie znam nazwy róż. Kupowałam je jako rabatowe. Ta biała ma piękne, wielkie kwiaty wielkości mojej dłoni. Przecudnie kwitnie, zachwyca mnie bardzo swoją urodą. Najbardziej cieszy mnie to, że tak pięknie urosła i kwitnie cudnie, to drugie kwitnienie jest bardzo obfite. Róże kupowałam w marcu, takie patyczki bez listków nawet. Przeżyła najazd mszyc i teraz tak ślicznie się do mnie 'uśmiecha'. Uwielbiam ją.
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Pięknie kwitnie ta różyczka
No i miło jest poznać Twoje imię Celinko
-
- 200p
Agatko, dziękuję za odwiedziny i cieszę się, że podoba Ci się moja róża.
U mnie w ogrodzie cisza pogoda nie nastraja do prac, wyrywam tylko pojawiające się chwaściki. Poza tym, nie mam już co sadzić, więc tylko patrzę jak rośnie jakoś tak jesiennie się zrobiło....może jeszcze słoneczko zaświeci na troszkę
U mnie w ogrodzie cisza pogoda nie nastraja do prac, wyrywam tylko pojawiające się chwaściki. Poza tym, nie mam już co sadzić, więc tylko patrzę jak rośnie jakoś tak jesiennie się zrobiło....może jeszcze słoneczko zaświeci na troszkę
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
U mnie pogoda do bani.... nawet do ogrodu nie ma jak wyjść... pada, pada, pada... echhh...
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Celinko miło mi
-
- 200p
No i u mnie wiosna zawitała) Dzisiaj to niemal lato - 22 stopnie!
Napracowałam się bardzo, ale jestem szczęśliwa. Posprzątałam na rabatach, poobcinałam po zimie to co trzeba było.
Mój M. zajął się trawnikiem i mam nadzieję, że niedługo roślinki się zazielenią:)
Pozdrawiam wszystkich:)
Napracowałam się bardzo, ale jestem szczęśliwa. Posprzątałam na rabatach, poobcinałam po zimie to co trzeba było.
Mój M. zajął się trawnikiem i mam nadzieję, że niedługo roślinki się zazielenią:)
Pozdrawiam wszystkich:)
-
- 200p
Wiosenne porządki w toku:)
Już planuję prace nasadzeniowe na ten sezon. Mam tylko problem...kompletnie nie mam pomysłu co posadzić wzdłuż ogrodzenia od strony ulicy, żeby było ładnie. Nadszedł czas na zagospodarowanie i uporządkowanie i tej części. Co radzicie posadzić?
Już planuję prace nasadzeniowe na ten sezon. Mam tylko problem...kompletnie nie mam pomysłu co posadzić wzdłuż ogrodzenia od strony ulicy, żeby było ładnie. Nadszedł czas na zagospodarowanie i uporządkowanie i tej części. Co radzicie posadzić?
-
- 200p
Słoneczko świeci u nas dzisiaj pięknie, jest cieplutko. Oj, jak fajnie U mnie wiosenne porządki cały czas trwają Teraz czyszczę tujki od środka, tzn. to co od środka jest suche to strzepujemy. Jutro mam w planach zrobić oprysk pierwszy w tym sezonie na grzyba a M zabiera się za szykowanie trawnika Chodzę i szukam wiosny. U nas już widać, że drzewka zaczynają się zielenić leciutko.
-- 23 mar 2012, o 17:22 --
Aaaa, zapomniałam napisać, że w tym roku planuje mieć troszkę swoich warzywek Miejsce pod warzywniak powstało w niezagospodarowanej jeszcze części ogrodu. Oto efekt:
Ciekawe czy cokolwiek urośnie :
-- 23 mar 2012, o 17:22 --
Aaaa, zapomniałam napisać, że w tym roku planuje mieć troszkę swoich warzywek Miejsce pod warzywniak powstało w niezagospodarowanej jeszcze części ogrodu. Oto efekt:
Ciekawe czy cokolwiek urośnie :