W ogrodzie cz.2 - Beata T
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T
Piszesz, że duży teren do obejścia?
A gdzie w okolicach W-wy coś takiego się znajduje?
A gdzie w okolicach W-wy coś takiego się znajduje?
Słonecznie witam bo nareszcie nie pada , więc sporo jest do zrobienia a jak wiecie szaleje na dwa fronty ....pokój zrobiony ,łazienka- ładną i kuchnia super powstała więc czas na przeprowadzkę W ogrodzie też sporo pracy jak się humorek poprawia to trzeba potem przesadzać i tworzyć nowe miejsca do nasadzeń
chatte Izo tak sobie rekompensuję O a moje rojniki w pełnym słoneczku , ale te zielone co kwitną na żółto to w tym roku miały tylko 2 kwiatki hmmm może one wolą cień do kwitnienia ....
-a to dla Ciebie hortensja phantom i te drobne kwiatuszki które w niej pachną
agusia2410 Dziękuję oj nie sposób się oprzeć takim listkom :P
Margo2 Gosiu jest kawałeczek i to tylko z bylinami ...pw
jola1010 I po co ja liczyłam wydawało mi się że mam sporo żurawek a okazało się że tylko 24 gatunki a reszta to powtórki czyli gdzieś w sumie 70 jak się wszystkie przyjmą a i są samo siewki ale tych nie liczyłam ale Ty Jolu pytasz o hosty to 22 gatunki a w sumie 33 .....i teraz choruję na braki żurawkowe
a tak się panosi jakaś żurawka czyli rośnie gdzie chce
To tak w temacie hosty żurawki - żurawki hosty oj nie sposób im się oprzeć .....czyli sesja było i jest po nowych nasadzeniach
-pełna zmiana
i wybrane czyli kwitnące
chatte Izo tak sobie rekompensuję O a moje rojniki w pełnym słoneczku , ale te zielone co kwitną na żółto to w tym roku miały tylko 2 kwiatki hmmm może one wolą cień do kwitnienia ....
-a to dla Ciebie hortensja phantom i te drobne kwiatuszki które w niej pachną
agusia2410 Dziękuję oj nie sposób się oprzeć takim listkom :P
Margo2 Gosiu jest kawałeczek i to tylko z bylinami ...pw
jola1010 I po co ja liczyłam wydawało mi się że mam sporo żurawek a okazało się że tylko 24 gatunki a reszta to powtórki czyli gdzieś w sumie 70 jak się wszystkie przyjmą a i są samo siewki ale tych nie liczyłam ale Ty Jolu pytasz o hosty to 22 gatunki a w sumie 33 .....i teraz choruję na braki żurawkowe
a tak się panosi jakaś żurawka czyli rośnie gdzie chce
To tak w temacie hosty żurawki - żurawki hosty oj nie sposób im się oprzeć .....czyli sesja było i jest po nowych nasadzeniach
-pełna zmiana
i wybrane czyli kwitnące
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beatka ja amatorka zdjęć widoczków pochwalę właśnie nasadzenia zbiorowe - lubię oglądać całe aranżacje.
A co do żurawek i host to nawet ta sama odmiana posadzona w kilku różnie naświetlonych przez słoneczko miejscach wygląda zupełnie inaczej dlatego uwielbiam te roślinki ...
Pozdrawiam Jola.
A co do żurawek i host to nawet ta sama odmiana posadzona w kilku różnie naświetlonych przez słoneczko miejscach wygląda zupełnie inaczej dlatego uwielbiam te roślinki ...
Pozdrawiam Jola.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kompletnie nie znam się na rojnikach
Dziękuje za hortensję Taki mały krzaczek, a taki wielki kwiat!
Hosty muszą miec u Ciebie wyjątkowo dobrze. Tak pięknie i długo kwitną. Moje prawie wszystkie już przekwitły ... A żurawki to już Ci nawet na chodniku rosną
Dziękuje za hortensję Taki mały krzaczek, a taki wielki kwiat!
Hosty muszą miec u Ciebie wyjątkowo dobrze. Tak pięknie i długo kwitną. Moje prawie wszystkie już przekwitły ... A żurawki to już Ci nawet na chodniku rosną
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Beatko świetne zakupy. Przepiękne żurawki i hosty......kolekcje rosną w siłę
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Czyli czas na przeprowadzkę?
No to super.
Zupełnie inaczej patrzy się na ogród gdy można to robić codziennie od rana
Naprawdę u Ciebie żurawki i hosty maja dobrze.
No to super.
Zupełnie inaczej patrzy się na ogród gdy można to robić codziennie od rana
Naprawdę u Ciebie żurawki i hosty maja dobrze.
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Świetne te nowe rabatki. Bardzo ładne hosty kupiłaś. Rzadko spotykane.
Pozdrawiam Ida
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Beatko ale zakupki piękne
Właśnie sobie zdałam sprawę że ja sobie już dawno nic nie kupiłam...jakaś chora jestem czy co
Właśnie sobie zdałam sprawę że ja sobie już dawno nic nie kupiłam...jakaś chora jestem czy co
- cykada
- 50p
- Od: 18 lut 2011, o 13:40
- Kontakt:
Bardzo mi się podoba w twoim ogródku.
Zakupowe szaleństwo imponujace, aż zazdroszczę pozytywnie oczywiście.
Będę podglądać więc proszę o ogólne widoki ogrodu ,bo z takich czerpie inspirację .
pozdrawiam cieplutko
Zakupowe szaleństwo imponujace, aż zazdroszczę pozytywnie oczywiście.
Będę podglądać więc proszę o ogólne widoki ogrodu ,bo z takich czerpie inspirację .
pozdrawiam cieplutko
Dom z dzieciństwa
Pozdrawiam Monika:)
Pozdrawiam Monika:)
Piękną mam pogodę słoneczną już od poniedziałku a wczoraj wieczorem był mile widziany deszczyk takiej pogody każdemu życzę
jola1010 Ja uwielbiam widoczki ale u mnie na razie takie okrojone bo w kadr wchodzi mi jak nie jeden dom sąsiada to drugi , na lepsze ujęcia trzeba troszeczkę poczekać bo nasadzenia nowe . Jak powstanie tło to i wszystkie hosty żurawki i inne roślinki się uwidocznią w różnych częściach ogrodu Jak ja zazdroszczę Ci tego nierównego terenu .....
chatte Tak Izo hosty te pod domkiem mają dobrze tylko obawiałam się przelania przy tych ciągłych opadach ....ja je sadziłam dla liści choć kwiatki mile widziane i jedne przekwitły a inne dopiero zaczynają kwitnąć choć i jest taka co jeszcze wypuszcza nowe kwiatki W zeszłym roku wyrywałam wszystko jak leci a w tym byłam ciekawa co to za listki mi wychodzą i tak to się okazało że mam jakąś żurawkę wędrowną
AGNESS Oj tak coś tam przybyło bo ja nie potrafię się oprzeć listkom hihi kwiatkom się oparłam a pani kusiła :P
Margo2 W cieniu pod domem tylko jedna myśl była hosty a że bylinki to idealnie pasowały bo zimą gdzieś ten śnieg trzeba zgarniać Gosiu przeprowadzka taka niedaleka z jednej części domu do drugiej ...
lemka77 Jak miło gdy innym podoba się to moje małe co nieco co stworzyłam
FRAGOLA hihi oj chora jesteś i to bardzo tylko dziwna to jakaś przypadłość i nie wskazana na tym forum
cykada Witaj ....parę widoczków Moniko jest na początku wątku , oj ciężko jest robić zdjęcia widoków gdy nasadzenia małe a w tle obejście sąsiada a ja nie chce takich zdjęć no i bym sobie nie życzyła by ktoś wstawiał u siebie moje podwórko ....na ładne zdjęcia ogólne u mnie jeszcze trzeba poczekać niestety. Ale zaglądaj do mnie może coś wypatrzysz do swojej inspiracji
To co kwitnie czyli widoczek rondka z przed tygodnia i obecnie .....ostatnie westchnienie różyczek nim zakwitną ponownie ...
I tak wygląda obecnie rondko opanowane przez nagietki ale i aksamitki już zaczynają kwitnąć ...
A to samo wyrosło ale jestem dumna a tylko wsadziłam patyczek w glebę i o nim zapomniałam ....a jak wsadzam w doniczki i chucham i dmucham to nic z tego nie chce wyjść wielokwiatowa bonica
jola1010 Ja uwielbiam widoczki ale u mnie na razie takie okrojone bo w kadr wchodzi mi jak nie jeden dom sąsiada to drugi , na lepsze ujęcia trzeba troszeczkę poczekać bo nasadzenia nowe . Jak powstanie tło to i wszystkie hosty żurawki i inne roślinki się uwidocznią w różnych częściach ogrodu Jak ja zazdroszczę Ci tego nierównego terenu .....
chatte Tak Izo hosty te pod domkiem mają dobrze tylko obawiałam się przelania przy tych ciągłych opadach ....ja je sadziłam dla liści choć kwiatki mile widziane i jedne przekwitły a inne dopiero zaczynają kwitnąć choć i jest taka co jeszcze wypuszcza nowe kwiatki W zeszłym roku wyrywałam wszystko jak leci a w tym byłam ciekawa co to za listki mi wychodzą i tak to się okazało że mam jakąś żurawkę wędrowną
AGNESS Oj tak coś tam przybyło bo ja nie potrafię się oprzeć listkom hihi kwiatkom się oparłam a pani kusiła :P
Margo2 W cieniu pod domem tylko jedna myśl była hosty a że bylinki to idealnie pasowały bo zimą gdzieś ten śnieg trzeba zgarniać Gosiu przeprowadzka taka niedaleka z jednej części domu do drugiej ...
lemka77 Jak miło gdy innym podoba się to moje małe co nieco co stworzyłam
FRAGOLA hihi oj chora jesteś i to bardzo tylko dziwna to jakaś przypadłość i nie wskazana na tym forum
cykada Witaj ....parę widoczków Moniko jest na początku wątku , oj ciężko jest robić zdjęcia widoków gdy nasadzenia małe a w tle obejście sąsiada a ja nie chce takich zdjęć no i bym sobie nie życzyła by ktoś wstawiał u siebie moje podwórko ....na ładne zdjęcia ogólne u mnie jeszcze trzeba poczekać niestety. Ale zaglądaj do mnie może coś wypatrzysz do swojej inspiracji
To co kwitnie czyli widoczek rondka z przed tygodnia i obecnie .....ostatnie westchnienie różyczek nim zakwitną ponownie ...
I tak wygląda obecnie rondko opanowane przez nagietki ale i aksamitki już zaczynają kwitnąć ...
A to samo wyrosło ale jestem dumna a tylko wsadziłam patyczek w glebę i o nim zapomniałam ....a jak wsadzam w doniczki i chucham i dmucham to nic z tego nie chce wyjść wielokwiatowa bonica
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Pięknie pod każdym względem A grill pokażę mężowi na wzór,bo tłumaczy się ,że nie ma pomysłu Pozdrawiam
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Gratuluję, Beatko, udanej sadzonki! Zazwyczaj tak bywa, ze jak coś robimy mimochodem, bez większych starań, to wychodzi Ale jest dobry początek ;)
Rondko niezmiennie piękne!
Rondko niezmiennie piękne!