W ogrodzie cz.2 - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T

Post »

Zakupy wspaniałe, i hosty i żurawki ;:138 ;:224 ;:65
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piszesz, że duży teren do obejścia?
A gdzie w okolicach W-wy coś takiego się znajduje?
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Słonecznie witam bo nareszcie nie pada , więc sporo jest do zrobienia a jak wiecie szaleje na dwa fronty ....pokój zrobiony ,łazienka- ładną i kuchnia super powstała więc czas na przeprowadzkę :lol: W ogrodzie też sporo pracy jak się humorek poprawia to trzeba potem przesadzać i tworzyć nowe miejsca do nasadzeń ;:224
chatte Izo tak sobie rekompensuję :tan O a moje rojniki w pełnym słoneczku , ale te zielone co kwitną na żółto to w tym roku miały tylko 2 kwiatki hmmm może one wolą cień do kwitnienia ....
-a to dla Ciebie hortensja phantom i te drobne kwiatuszki które w niej pachną
Obrazek Obrazek
agusia2410 Dziękuję oj nie sposób się oprzeć takim listkom :P
Margo2 Gosiu jest kawałeczek i to tylko z bylinami ...pw :lol:
jola1010 I po co ja liczyłam ;:223 wydawało mi się że mam sporo żurawek a okazało się że tylko 24 gatunki a reszta to powtórki czyli gdzieś w sumie 70 jak się wszystkie przyjmą a i są samo siewki ale tych nie liczyłam ;:224 ale Ty Jolu pytasz o hosty to 22 gatunki a w sumie 33 .....i teraz choruję na braki żurawkowe :roll:
a tak się panosi jakaś żurawka czyli rośnie gdzie chce

Obrazek Obrazek

To tak w temacie hosty żurawki - żurawki hosty oj nie sposób im się oprzeć .....czyli sesja było i jest po nowych nasadzeniach :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
-pełna zmiana
Obrazek Obrazek
i wybrane czyli kwitnące

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Beatka ja amatorka zdjęć widoczków pochwalę właśnie nasadzenia zbiorowe - lubię oglądać całe aranżacje.
A co do żurawek i host to nawet ta sama odmiana posadzona w kilku różnie naświetlonych przez słoneczko miejscach wygląda zupełnie inaczej ;:108 dlatego uwielbiam te roślinki ...

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kompletnie nie znam się na rojnikach :roll:
Dziękuje za hortensję ;:196 Taki mały krzaczek, a taki wielki kwiat! :shock:
Hosty muszą miec u Ciebie wyjątkowo dobrze. Tak pięknie i długo kwitną. Moje prawie wszystkie już przekwitły ... A żurawki to już Ci nawet na chodniku rosną :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Beatko świetne zakupy. Przepiękne żurawki i hosty......kolekcje rosną w siłę :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Czyli czas na przeprowadzkę?
No to super.
Zupełnie inaczej patrzy się na ogród gdy można to robić codziennie od rana :D
Naprawdę u Ciebie żurawki i hosty maja dobrze.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Świetne te nowe rabatki. Bardzo ładne hosty kupiłaś. Rzadko spotykane.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Beatko ale zakupki piękne ;:138
Właśnie sobie zdałam sprawę że ja sobie już dawno nic nie kupiłam...jakaś chora jestem czy co :roll:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
cykada
50p
50p
Od: 18 lut 2011, o 13:40
Kontakt:

Post »

Bardzo mi się podoba w twoim ogródku.
Zakupowe szaleństwo imponujace, aż zazdroszczę pozytywnie oczywiście.
Będę podglądać więc proszę o ogólne widoki ogrodu ,bo z takich czerpie inspirację .
pozdrawiam cieplutko
Dom z dzieciństwa
Pozdrawiam Monika:)
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Piękną mam pogodę słoneczną już od poniedziałku a wczoraj wieczorem był mile widziany deszczyk takiej pogody każdemu życzę :lol:
jola1010 Ja uwielbiam widoczki ale u mnie na razie takie okrojone bo w kadr wchodzi mi jak nie jeden dom sąsiada to drugi , na lepsze ujęcia trzeba troszeczkę poczekać bo nasadzenia nowe . Jak powstanie tło to i wszystkie hosty żurawki i inne roślinki się uwidocznią w różnych częściach ogrodu :heja Jak ja zazdroszczę Ci tego nierównego terenu .....
chatte Tak Izo hosty te pod domkiem mają dobrze tylko obawiałam się przelania przy tych ciągłych opadach ....ja je sadziłam dla liści choć kwiatki mile widziane i jedne przekwitły a inne dopiero zaczynają kwitnąć choć i jest taka co jeszcze wypuszcza nowe kwiatki :roll: W zeszłym roku wyrywałam wszystko jak leci a w tym byłam ciekawa co to za listki mi wychodzą i tak to się okazało że mam jakąś żurawkę wędrowną :;230
AGNESS Oj tak coś tam przybyło bo ja nie potrafię się oprzeć listkom hihi kwiatkom się oparłam a pani kusiła :P
Margo2 W cieniu pod domem tylko jedna myśl była hosty a że bylinki to idealnie pasowały bo zimą gdzieś ten śnieg trzeba zgarniać ;:108 Gosiu przeprowadzka taka niedaleka z jednej części domu do drugiej ...
lemka77 Jak miło gdy innym podoba się to moje małe co nieco co stworzyłam :D
FRAGOLA hihi oj chora jesteś i to bardzo tylko dziwna to jakaś przypadłość i nie wskazana na tym forum :;230
cykada Witaj ....parę widoczków Moniko jest na początku wątku , oj ciężko jest robić zdjęcia widoków gdy nasadzenia małe a w tle obejście sąsiada a ja nie chce takich zdjęć no i bym sobie nie życzyła by ktoś wstawiał u siebie moje podwórko ....na ładne zdjęcia ogólne u mnie jeszcze trzeba poczekać niestety. Ale zaglądaj do mnie może coś wypatrzysz do swojej inspiracji :wit

To co kwitnie czyli widoczek rondka z przed tygodnia i obecnie .....ostatnie westchnienie różyczek nim zakwitną ponownie ...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
I tak wygląda obecnie rondko opanowane przez nagietki ale i aksamitki już zaczynają kwitnąć ...
Obrazek Obrazek
A to samo wyrosło ale jestem dumna a tylko wsadziłam patyczek w glebę i o nim zapomniałam ....a jak wsadzam w doniczki i chucham i dmucham to nic z tego nie chce wyjść :tan wielokwiatowa bonica

Obrazek
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Pięknie pod każdym względem ;:138 A grill pokażę mężowi na wzór,bo tłumaczy się ,że nie ma pomysłu :wink: Pozdrawiam :wit
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Gratuluję, Beatko, udanej sadzonki! ;:138 Zazwyczaj tak bywa, ze jak coś robimy mimochodem, bez większych starań, to wychodzi :lol: Ale jest dobry początek ;)
Rondko niezmiennie piękne! :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”