Ogródek Agnieszki72 cz.5
-
- 50p
- Od: 26 lip 2010, o 02:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Agnieszki72 cz.5
A ja Ci powiem, że poza stratami zimowymi nigdy nic mi nie wypada. Owszem mam trzy problemowe, ale po wylądowaniu na rabacie "ratunkowej" cudownie wracają do życia. Obecnie tylko reanimuje Burnished Bronze (ta po zimie się jeszcze nie pozbierała) i Midas'y, które są o połowe mniejsze niż powinny być. A czytając przygody z niektórymi odmianami to nawet duma mnie przepełnia, że marudy typu 'Mystic Mist' i 'Golden Zebra' szaleją. Zastanawiam się od czego to może być zależne
- imwsz
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Żurawkowy zawrót głowy i nie tylko żurawkowy. Ciekawe tło w postaci marchewki i kartofli - wszystko musi być połączone. Jeżówki słodziutkie
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ilonko tło też się liczy .Wiadomo jak to na działkach jedni kwiatki inni warzywka.
W ziemniakach nie gustuję ale w pomidorach i ogórkach i owszem .
Adriel nie mów hop i oby tak dalej.Może trafiły ci się odmiany z innej 'stajni' .
Kasiu dobry pomysł tyle że jest małe 'ale'..... Te najładniejsze,wyszukane odmiany z reguły rosną słabo i nie ma z czego jesienią zrobić sadzonki .Takie Tiramisu na przykład .Najgorsze jest to że wiele z nich ciężko jest później dokupić .
A cała reszta załatwiona na pw .
Igiełko ma duże ale nie ogromne.To moja Sweet Tea taka średniawa .
Martuś a widzisz! I tu by się zgadzało -jedne i drugie gustują w korzonkach .
Jakiś leń mnie dopadł i puścić nie chce.....więc marudzić nie będę za to kilka fajniejszych odmian wstawię:
I mój jedyny-tradycyjnie leżący na drugi dzień:
W ziemniakach nie gustuję ale w pomidorach i ogórkach i owszem .
Adriel nie mów hop i oby tak dalej.Może trafiły ci się odmiany z innej 'stajni' .
Kasiu dobry pomysł tyle że jest małe 'ale'..... Te najładniejsze,wyszukane odmiany z reguły rosną słabo i nie ma z czego jesienią zrobić sadzonki .Takie Tiramisu na przykład .Najgorsze jest to że wiele z nich ciężko jest później dokupić .
A cała reszta załatwiona na pw .
Igiełko ma duże ale nie ogromne.To moja Sweet Tea taka średniawa .
Martuś a widzisz! I tu by się zgadzało -jedne i drugie gustują w korzonkach .
Jakiś leń mnie dopadł i puścić nie chce.....więc marudzić nie będę za to kilka fajniejszych odmian wstawię:
I mój jedyny-tradycyjnie leżący na drugi dzień:
-
- Od: 3 maja 2010, o 13:08
Myślałam, że tylko ja mam problem z Tiramisu...musiałam dokupić, bo się nie udało utrzymać, ani sadzonki ani tej głównej. W tym roku wiosną nowa, kupiona rok temu, ledwo odbiła, przesadziłam ją. Niby rośnie, ale jakaś zdeformowana, poskręcana. Szkoda, bo fajna jest. Może w końcu wyhodują coś podobnego, w podobnych kolorach ale o mocy np. Southern Comfort
Pozdrawiam, Kaśka
- agnieszka72
No też Kasiu liczę na to.Miałam piękną Tiramisu i wiosną zachciało mi się ją dzielić .
Teraz mam 2 ogryzki .
Teraz mam 2 ogryzki .
- mirdem
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Lenia możesz sobie mieć do woli ale zdjęcia wstawiaj , bo pięknie Ci te żurawki rosną
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
- agnieszka72
Bardzo ciekawa ta PINOT NOIR ale dlaczego moja jest zupełnie inna? U mnie rośnie w cieniu i nigdy nie była tak wybarwiona. (mam ją z pewnego źródła)
-
- Od: 3 maja 2010, o 13:08
Hehe, zauważyłam Key Lime Pie powiadasz....to chyba w jej stylu?agnieszka72 pisze: W kółeczku moja Key Lime Pie Chyba nikt tego nie zauważył .
Pozdrawiam, Kaśka
A moja Key Lime Pie ma się swietnie! W przeciwieństwie do Tiramisu, która padła bez dzielenia W każdym razie ja do jej zgonu ręki/noża nie przyłożyłam...Oj, Aga, te nowe pokazałaś...Jeszcze wiele przede mną Ale ja w przeciwieństwie do Ciebie mogę przeżyć, jak czegos nie mam
- britvictango
- 200p
- Od: 3 cze 2010, o 17:05
Przejrzałem wszystkie strony, pooglądałem wszystko dookoła, popatrzyłem. No cóż, przez ten wątek przybyło mi kilka nowych "chciejstw", niedużo - ok 30
Aguś, żurawki miodzio Nie ujmuje to oczywiście innym roślinom, zwłaszcza pierwiosnkom
Aguś, żurawki miodzio Nie ujmuje to oczywiście innym roślinom, zwłaszcza pierwiosnkom
"Głupota też jest pewnym sposobem używania umysłu"
Ja na działce: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42184" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja na działce: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42184" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszko, moje zeszłoroczne Tiramisu chciało zejść z tego świata wczesnym latem. Posadzone do dużej ceramicznej donicy teraz po 2 miesiącach jest piękną roślinką, chyba lubi doniczki.
- mirdem
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Iga i co będziesz je trzymac w doniczce zimą
Pozdrawiam Mirka