Skromny ogród Joli część 7
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Skromny ogród Joli część 7
Twoja wspaniała szałwia trójbarwna Jest i w moim ogródku i zawsze się gdzieś rozsieje. Będę musiał w przyszłym roku siewki przenieść, bo są coraz mniejsze w tym miejscu.
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jacku czasami się zastanawiam jak jest z tą szałwia trójbarwną jedna przekwita szynko następna rośnie pięknie przez całe lato aż do jesieni a czasami nawet do przymrozków.....Może masz rację, możliwe że lubi suche podłoże i słońce tam gdzie kwitnie bardzo długo i jest bardziej dorodna, tam gdzie cień szybciej przekwita i jakaś mniejsza....
I dzisiejszy zakup.....
Clematis "Proteus "
Clematis "Fujimusume "
I roślinka zakupiona dwa dni temu 'Pieprz " nie bardzo widać na fotce...ale patrząc na etykietkę kiedyś powinna wyglądać tak...
I dzisiejszy zakup.....
Clematis "Proteus "
Clematis "Fujimusume "
I roślinka zakupiona dwa dni temu 'Pieprz " nie bardzo widać na fotce...ale patrząc na etykietkę kiedyś powinna wyglądać tak...
Jolu, czy to pnącze, które kupiłaś to nie jaśmin nagokwiatowy? Wspaniała roślinka, ale w naszym klimacie chyba raczej do uprawy doniczkowej?
- jollla500
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Jolu, bardzo ładny ten nowy krzaczek. Pieprz to nie jest ale drugi człon nazwy do niego nawiązuje - niepokalanek pieprzowy. Pierwszy raz widzę tę roślinkę. Ciekawe, jak będzie rosła.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Chyba wstyd się przyznać, ale u mnie szałwia trójbarwna była tylko rok - nie rozsiała się
Zakupy powojnikowe cudne! Coraz bardziej mnie kręcą powojniki I chyba kupię kolejne, bo przy nowej altance mam sporo kratek, a tym samym miejsca na nie
Zakupy powojnikowe cudne! Coraz bardziej mnie kręcą powojniki I chyba kupię kolejne, bo przy nowej altance mam sporo kratek, a tym samym miejsca na nie
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Jolu, cudeńka pokazujesz Koty boskie, jakież mają kolory i te pręgi
Zazdroszczę Ci takiej ilości miejsca do sadzenia, co też u ciebie się jeszcze zmieści?
Nad stawem trawy będą się doskonale prezentować. Trzymam kciuki
Zazdroszczę Ci takiej ilości miejsca do sadzenia, co też u ciebie się jeszcze zmieści?
Nad stawem trawy będą się doskonale prezentować. Trzymam kciuki
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Ciągłe zmiany widzę w twoim ogrodzie na lepsze oczywiście Zakupy udane, to cieszy
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- jollla500
Jacku masz racje z tą nazwą ...napisałam pieprz bo jak kupowałam tę roślinkę w ogrodniczym właśnie tak ją tam nazwali....pobuszowałam na internecie i znalazłam właśnie tę roślinę pod taką nazwą
Witaj Izuniu powiem Ci ze ja na powojniki zachorowałam jakieś dwa lata temu ale jakoś przycichło z kupnem ich bo za bardzo nie miałam gdzie je obsadzać......ale teraz kupując nie zastanawiam się gdzie je posadzę tylko jak już je mam wtedy szukam dla nich miejsca...... zawsze się gdzieś je wciśnie Co do szałwii trójbarwnej to muszą być dwa powody dlaczego jej nie masz....
Pierwszy to wszystkie młode sadzonki wyplewiłaś.....lub
Drugi nie zdążyła zawiązać nasion a Ty ją już wyrwałaś.....
Tylko takie rozwiązania wchodzą z grę, jestem tego pewna rozsiewa się jak szalona...przez cały sezon wysiewa się i gdzie nie popatrzę wyrastają....
Kasiu powiem tak miejsca jeszcze sporo do obsadzeń...ale z roku na rok coraz to bardziej jestem przerażona że coraz go mniej gdzie ja będę potem sadzić Dziękuję za miłe słowa
Grażynko dziękuje bardzo uwielbiam te dni kiedy robię zakupy w ogrodniczym
Zresztą chyba nie ma takiej osoby tutaj które tego nie lubią
No i kochani na temat pogody nie chce mi się wypowiadać...pokaże tylko zdjęcie......
grad
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
Ja pierdziu ! jeszcze grad na dokładkę ci się trafił ! U nas wczoraj lunęło znienacka
po południu
po południu
Jolcia jak nie zalana to zasypana u nas deszczyk taki z kropidła , fakt pracować się po tym nie da ale kto komu zaraz każe pracować
Powojnikowe zakupy udane jak nic
Powojnikowe zakupy udane jak nic
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Joluś, cudne te Twoje clematisy!! Wiesz coś więcej na ich temat? Nie znam kompletnie tych odmian...
Gradu, deszczu współczuję... u nas leje praktycznie codziennie od zakończenia roku szkolnego
Ściskam Cię serdecznie
Gradu, deszczu współczuję... u nas leje praktycznie codziennie od zakończenia roku szkolnego
Ściskam Cię serdecznie