Mój początek kaktusowy :) - kurka
Re: Mój początek kaktusowy :)
Pozdrawiam Dorota
Moje rośłiny
Moje rośłiny
- sokolica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aleś się wkręciła W tempie błyskawicznym zdobywasz nowe
Sama kiedyś miałam takie michy, bo ładnie itd. Ale już tak nie robię. Jak Ci jeden zacznie gnić, to może paść cała micha.
Sama kiedyś miałam takie michy, bo ładnie itd. Ale już tak nie robię. Jak Ci jeden zacznie gnić, to może paść cała micha.
Kurcze , a tak mi ładnie te michy wyglądają .sokolica pisze:Aleś się wkręciła W tempie błyskawicznym zdobywasz nowe
Pozdrawiam Dorota
Moje rośłiny
Moje rośłiny
- Sebek87
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 gru 2010, o 18:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
[quote="sokolica"]Aleś się wkręciła
Tak to już bywa tutaj z nami kaktusiarzami
Tak to już bywa tutaj z nami kaktusiarzami
Oj tam, a czemu miałyby gnić? Dobrze będzie, zamartwisz się, jak faktycznie będzie się coś niedobrego działo Gratuluje pięknej, szybko rozrastającej się kolekcji
Mam do kaktusiarzy pytanie ,czy kaktusy się zrasza ?
Moje kaktusiki chyba na razie mają się dobrze Tylko nie mogę jeszcze wyczuć ile je podlewać ,ale jako że to kaktus wyszłam z załoeżenia że lepiej mnie niż za dużo:) Mam nadzieję że nie będę pierwsza na forum co zasuszyła kakutusa
Moje kaktusiki chyba na razie mają się dobrze Tylko nie mogę jeszcze wyczuć ile je podlewać ,ale jako że to kaktus wyszłam z załoeżenia że lepiej mnie niż za dużo:) Mam nadzieję że nie będę pierwsza na forum co zasuszyła kakutusa
Pozdrawiam Dorota
Moje rośłiny
Moje rośłiny
- fera64
- 500p
- Od: 5 sty 2011, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kurka ja już zasuszyłam kilka odrostów co się nie ukorzeniły Co do zraszania, możesz, ale mogą wtedy podgniwać. Lepiej podlewać normalnie, co do podlewania, to podlewaj do tego stopnia, aż zacznie wyciekać przez dziurki od spodu.
Fanka Mammillarii Pozdrawiam Kasia.