Ogród zwkwiat
- Gencjana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród zwkwiat
Wpadłam z rewizytą i dzięki temu poznałam jeszcze jeden ładny ogród. Podoba mi się, że sadzisz byliny w dużych kępach.
Stawek wygląda bardzo naturalnie.Czy rybki na pewno zjadły koty? Moich nie jedzą.
Stawek wygląda bardzo naturalnie.Czy rybki na pewno zjadły koty? Moich nie jedzą.
Witam zmarłam jak zobaczyłam jeżówki cudne !!! ale podoba mi się też obwódka z tych roślinek, ale jakoś ciężko mi je rozpoznać możesz powiedzieć co to jest?
Ogród Kasiek604
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiek 604, ta obwódka jest zrobiona z fiołka kwitnącego na biało, bardzo dobrze utrzymuje brzegi rabat ale trzeba pilnować bo się rozsiewa. Ja siewki przesadzam dalej w rzędzie. W ten sposób powstają obwódki.
- zwkwiat
powyżej zawilce ogrodowe
Kwiaty róży zadarniającej przemarzły trochę tej zimy i kwitnienie miały słabe
Tymianek
Mam taką hortensję ale nie wiem co to za odmiana.
Hortensja ogrodowa - w tym roku nie ma wiele kwiatów, dosyć pędy przemarzły zimą
Ścieżka do drugiej części ogrodu, a co z drugiej strony to może jutro.
Zofia.
- zwkwiat
Adrianno zniknęły kolorowe karasie różnej wielkości, nie zjadły je karpie KOI a drapieżników w stawku nie ma. Po sąsiedzku są koty żyjące na pół dziko, kilkakrotnie m. zastał je nad stawem przycupnięte w oczekiwaniu na rybkę. Jednego razu m. z pieskami wyszli wcześnie rano i tak się złożyło, że pieski obiegły staw z przeciwnych kierunków i biedna kocina musiał się ratować skacząc do wody, długi czas go nie widzieliśmy. Stąd są głównymi podejrzanymi koty.
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Ja w temacie rybek, ale z innej strony, zdaje mi się że czytałam że grzybienie (lilie wodne) nie lubią towarzystwa ryb. Jeśli Cię to zainteresowało Zosiu to sprawdź to, nie wiem czemu gdyż nie mam ani rybek ani grzybieni, ale zapamiętałam to. Białe i czerwone anemony są piękne. Ładna kępa tymianku.
- zwkwiat
Olu w tej literaturze, którą czytałam na temat oczek wodnych nie spotkałam takiej informacji. Do tej pory mieliśmy w stawie grążele, ale chciałam mieć ładniejsze kwiaty i zmieniliśmy na grzybienie.
Grążele wykopaliśmy i kilka taczek wywieźli do rzeki.
Nasze ryby mają się dobrze, nawet się rozmnażają. Przy czyszczeniu stawu też raz na 2 - 3 lata nadmiar wypuszczany jest do rzeki.
Grążele wykopaliśmy i kilka taczek wywieźli do rzeki.
Nasze ryby mają się dobrze, nawet się rozmnażają. Przy czyszczeniu stawu też raz na 2 - 3 lata nadmiar wypuszczany jest do rzeki.
- zwkwiat
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Inspekty na samodzielne rozmnażane nasion - świetny pomysł :P
- evikc
- 500p
- Od: 18 lis 2010, o 00:22
Witaj przyszłam z rewizytą Zachwycające kępy jeżówek ile mają lat? Czy twoja figa utrzymuje owoce do dojrzałości, moja rokrocznie zrzuca owoce
- zwkwiat
Ewo największa kępa jeżówek ma 3 lata, ale corocznie przy niej wysiewają się młode roślinki, które do końca nie usuwam i w ten sposób powiększam kępę w bardzo szybkim tempie.
Figi w zależności od pogody w drugiej części lata i na jesieni dojrzewają lub nie. Do tej pory dojrzały tylko raz przez okres 4 lat.
Rośnie przy ścianie garażu, gdzie słońce ma przez większość dnia, nawet we wrześniu do około 17 jeżeli w ogóle świeci.
Figi w zależności od pogody w drugiej części lata i na jesieni dojrzewają lub nie. Do tej pory dojrzały tylko raz przez okres 4 lat.
Rośnie przy ścianie garażu, gdzie słońce ma przez większość dnia, nawet we wrześniu do około 17 jeżeli w ogóle świeci.
- zwkwiat
Ewo czy otrzymałaś moje zamówienie ?
- evikc
- 500p
- Od: 18 lis 2010, o 00:22
Dzięki za odpowiedź. Posadziłam jeżówki dopiero w tym roku, ma nadzieję, że mi się tak ładnie rozrosną. Tak otrzymałam zamówienie dziękuję, muszę tylko sprawdzić jedną odmianę czy jest jeszcze. odpowiem na Pw wieczorem.