Witam po pracowitym dniu odwiedzających wątek,innych Forumowiczów i tych wszystkich niezarejestrowanych,a śledzących.
Byłam rano w Polanie,głównie po pomidory(Bawole Serca i Malinowe),ale i sprawdzić czy są nasiona kosmosów pełnych.Są "na stanie" w komputerze,na półce brak,mam pytać,co uczynię.
nabyłam nasiona rudbekii trwałej purpurowo-różowej,może brat mi ją u siebie wysieje(mają kolonię jeżyków,ale gołębi szczęśliwie brak!),ja bym wzięła rozsadę.
Kupiłam lila-różowego
pełnego zimowita Waterlily(
colchium autumnale),sam był i ostatni.Było sadzenie zimowitów o wąskich płatkach od
Amby i pełnego,
krokusów jesiennych powabnych (
crocus speciosus),
szachownicy perskiej ciemno purpurowej,porządki,ostatnie nawożenie,podlewanie konewką.W zeszłym roku
Olga z Ogrodu Azy alarmowała by sadzić w sierpniu,tak jakoś jesiennie się robi...Olu jak tylko ustalę w jakich godzinach panowie robotnicy będą rzeczywiście pracować przy renowacji elewacji i najlepiej jak już skują II piętro nie rozbijając mi okien to przyjadę,na razie zaliczyłam spotkania z panami od rusztowań(i jest to inna firma) i z panią konserwator na tropach polichromii,tak sobie wczorajszym popołudniem szła kładką i drabinką w połowie mojego okna ze specjalistycznym nożem w dłoni...
Zyto-oto moje rozwiązanie problemów ze spichlerzem na miarę Podwórkowego-orzechy laskowe schną sobie we własnym domku w rozgałęzieniu leszczyny.
Teresat-na jeżyny przyjdzie czas jutro,mnie łapią za nogi.
Andziu-koniecznie proszę na pw o przepis na zaskakująco smaczny pasztet z cukinii,spodziewam się być jeszcze niejedną obdarowana.
Bogumiłko-śliczna!Bardzo dziękuję.Byłby pewien problem z zasilaniem,bo prądu w ogrodzie nie mam,a z uwagi na zacienienie panel słoneczny pewnie nie zadziała.Na szczycie skalniaka mam zegar słoneczny,nie zawsze działa.
A teraz kilka widoczków z Podwórkowego:rudbekie,języczka pomarańczowa,tułacz pstry,złotlin pełny(ponowne kwitnienie),trójsklepka w pąkach,zawilec japoński jeden z trzech,ale tylko ten już kwitnie,hortensja,niecierpek nowogwinejski.
![Obrazek](http://images50.fotosik.pl/1045/799e4c13990e7f0emed.jpg)