Ogródek An-ki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Ogródek An-ki

Post »

Aniu DS -no pewnie.Wklejone serduszko wszystko powiedziało.Jestem ciekawa jak tam Twój kot.

Basiu-szczęściara-jeśli plamistość odpuściła.U mnie raczej się pogłębia.Kolory zawsze te w drugim kwitnieniu są inne.
Jesienią są bardziej wyraziste bo nie spalone słońcem.Nawet Giardina nr1 ma teraz kwiaty jak w katalogu(wydała raptem 2-3).
Basiu ja też żałuję,że nie możemy się tak przemieszczać i podziwiać nasze ogródki. ;:196
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia68 pisze:Aniu, chciałam się przywitać po powrocie ;:196
Muszę przyznać, że ze wszystkich moich hortensji najbardziej podoba mi się apsera- nadal pięknie się prezentuje, pędy są sztywne i ulewy nie są w stanie im zaszkodzić. Polecam!!
Witaj Moniko.Aspera jest cudna ale , niezwykle rzadka odmiana hortensji o bardzo ciekawych kwiatostanach i oryginalnym ulistnieniu.Pochodzi z Chin gdzie dorasta do 4 m wys.No i tu jest ten pies pogrzebany-nawet na 2m nie mam miejsca. :(
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu. ;:196
Dzięki za opinię na temat Casandry ;:196.
Podziwiam kwiatki i różyczki....wszystkie ślicznotki a zwłaszcza Sir Lancelot...co za kolor i układ płatków ;:224
Moja RU taka jak Twoja też się tak wybarwia i kwiat czasami robi się płaski ale te listki.....typowe dla RU.
:D
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Anuś przyszłam Ci powiedzieć że mój Chartreuse de Parme ma 2 małe gałązki około 30cm i 1 pąk kwiatowy może doczekam się jego rozkwitu o ile deszcze go nie zniszczą.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu to coś się opiera we wzroście.Moja taka malutka była do czerwca.Smignęła w górę jak ją zasiliłam.Może ma też dobre warunki-ze wszystkich stron osłonięta malinami i pewnie jej to pasuje.Teraz też powtórzyła i obecnie ma 3 duże ,pachnące kwiaty.Bądżmy dobrej myśli,że doczekasz się jej pachnideł.
To ten krzaczek po prawej stronie ma tutaj jeszcze 2-3 pąki.Jest już wyższy od oparcia krzesła.

Obrazek

Obrazek

Elu tak rzadko rozmawiamy ze sobą z racji Twojego zajęcia.Cieszę się na sobotę i niedzielę bo wiem,że wtedy jesteś z nami na forum.U mnie na pólnocnej stronie wysyp kwiecia a na południowej(o dziwo) bardzo skąpo powtarzają .
Niesamowicie wygląda Aphrodite,Bailando,Chippendale,czy miniaturowe.A czerwone nn (cały rtządek) kwitną już od 2 tygodni pięknymi bukietami.Może przyjedziesz już po swoją różę?
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu ;:167 czekam niecierpliwie na cebulki...mamy dostać po niedzieli i wtedy się umówimy. Uwierz nie mogę się doczekać....te chwile są niesamowite. Ja będę już wysadzać lilie bo całkowicie zaschły ..pobiorę cebulki powietrzne i będe szykowac miejsce na róże....niestety ponoć na 240 róż tylko 50 przyjdzie....Gosia pisała. Na jedno dobrze bo łatwiej będzie z sadzeniem ale ....żal pozostanie. :wink:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, nie wiem, co napisać... Różana Królowo pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniu właśnie wracam od Ciebie.Dziękuję za pozdrowienia :lol:

Elu ja co prawda zamawiałam u Sipa tylko jedną austinkę Darcey Bussell( w miejsce Szekspira) ale czuję,że też jej nie otrzymam.Natomiast na Pinc Gruss and Aachen,Usvit i Comtesse de Racquigny to mogę liczyć-tak m yślę.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zobaczymy Aniu...czas pokaże. A jak nie w tym roku to może w przyszłym. :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu uwielbiam Twój romantyczny wypoczynkowy zakątek ....jest przepiękny, tyle w nim uroku i klimatu, że ja to chyba bym z niego nie wychodziła 8-) :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja tam byłam.... :heja miód i wino piłam..... :lol: kwiaty oglądałam ..... :shock: i róże wąchałam.... :uszy
Aniu widzę, że ta rewolucja różana będzie spora.
Ale się nie dziwię.....tyle pięknych kwiatów czeka tylko na wsadzenie.... :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Co za piękny kącik! Z jednej strony lilia, z drugiej Chartreuse ... jak tam musi pachnieć :D
Gratuluję kwiatów La France! ;:138
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Anuś zobaczymy na razie jeden jedyny pąk się trzyma. Ten kącik masz uroczy jestem ciekawa ile razy tam odpoczywałaś przy kawce bo chyba na twoim tarasie jest wygodniej.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”