Szaleństwo ogrodowe Agusi
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Szaleństwo ogrodowe Agusi
Iwonko nie masz czego zazdrościć w zeszłym roku miałam więcej odmian, o czerwonych liściach, i o zielonych z różnymi kolorami kwiatów, niestety, zimę przetrzymały tylko te najzwyklejsze, dlatego w tym roku nie kupowałam żadnych nowych, chociaż kusiło, oj kusiło
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agusia Witaj Piękne dziwaczki , ostróżka , mieczyk - taki delikatniutki kolorek .
A co jest na przedostatnim zdjęciu ??? poniżej dziwaczków - ślicznie wygląda .
Pozdrawiam
A co jest na przedostatnim zdjęciu ??? poniżej dziwaczków - ślicznie wygląda .
Pozdrawiam
- agusia2410
- 500p
Tereniu - to miodunka pstra piękna bylinka, kwitnie ok. maja , a cały rok ma piękne nakrapiane liście
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Agusiu przeczytałam o Twoich mieczykach i nasunęło mi się pytanie: czy ty nie wykopujesz cebul na zimę?
Wszystkie kwiaty obficie Ci kwitną i mają takie śliczne kolorki, więc dlaczego zrobiłaś im takie ciemne zdjęcia
Wszystkie kwiaty obficie Ci kwitną i mają takie śliczne kolorki, więc dlaczego zrobiłaś im takie ciemne zdjęcia
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Muszę poczytać o dziwaczkach,nie wiem co to jest?
- agusia2410
- 500p
Iwonko - ależ ja wykopuję na zimę mieczyki i każdy kolor staram się oddzielnie chować, a sadzę je grupowo, ale czasami jakaś cebula rośnie blisko kolejnego kolorku i jak nie zakwitnie to mogę później przełożyć do innego koloru a zdjęcia dosyć ciemne bo robię komórką i dosyć późno już było wczoraj, zmierzch i tak wyszło
Małgosiu - dziwaczki to z reguły jednoroczne kwiatki , na jesieni zbieram nasionka i wiosną wysiewam, można też korzeń wykopać i przechowywać jak dalie lub mieczyki, na wiosnę wsadzić, i krzaczki z korzenia są z reguły większe,
Małgosiu - dziwaczki to z reguły jednoroczne kwiatki , na jesieni zbieram nasionka i wiosną wysiewam, można też korzeń wykopać i przechowywać jak dalie lub mieczyki, na wiosnę wsadzić, i krzaczki z korzenia są z reguły większe,
Aga to fajnie że jesteście na końcówce , u nas rolnicy są w tyle można powiedzieć że dopiero początki a pogoda nadal nie sprzyja , oj smutny widok położone przyrośnięte zboże
Ładny kolorek odzyskanego mieczyka , fajnie być zaskakiwanym podoba mi się też Twoja kępa rudbekii moje w większości żółte chodż ciemne też są ale dużo wyższe przez co niestety się wykładają
Na szczęście przez weekend duże datury udało mi się rozdysponować ale zostają ukorzeniane wiosną wkopane do ziemi . Jak nie masz żadnych bo nie pamiętam wiosną podeślę Ci badylki do ukorzeniania , wydaje mi się że lepiej to zrobić wiosną niż póżną jesienią , zresztą swoje przycinam wiosną . Nie mam rewelacji zwykła różowa i biała ale ...zawsze coś ewentualnie jak się piszesz to pociacham te młode i badylki dołożę do przesyłki teraz będzie za jednym zamachem ...
Ładny kolorek odzyskanego mieczyka , fajnie być zaskakiwanym podoba mi się też Twoja kępa rudbekii moje w większości żółte chodż ciemne też są ale dużo wyższe przez co niestety się wykładają
Na szczęście przez weekend duże datury udało mi się rozdysponować ale zostają ukorzeniane wiosną wkopane do ziemi . Jak nie masz żadnych bo nie pamiętam wiosną podeślę Ci badylki do ukorzeniania , wydaje mi się że lepiej to zrobić wiosną niż póżną jesienią , zresztą swoje przycinam wiosną . Nie mam rewelacji zwykła różowa i biała ale ...zawsze coś ewentualnie jak się piszesz to pociacham te młode i badylki dołożę do przesyłki teraz będzie za jednym zamachem ...
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
A ja już miałam nadzieję, że klimat ocieplił się i chociaż mieczyków nie trzeba wykopywać na zimę
- agusia2410
- 500p
Dziekuje Elu - datury mam też zwykłe różowe (właśnie kwitnie) i żółtą, jeszcze ma dość małe pąki, więc jeszcze trochę do kwitnięcia, i jestem w trakcie ukorzeniania podwójnej białej
Iwonko - no jeszcze trochę musi się nasz klimat ocieplić aby mieczyków nie trzeba było wykopywać
Iwonko - no jeszcze trochę musi się nasz klimat ocieplić aby mieczyków nie trzeba było wykopywać
- agusia2410
- 500p
Dzisiaj taki piękny dzień był Gorąco, świeciło słoneczko, aż chciało się robić na ogrodzie
Wyrwałam cebule (7,5 kosza), czosnek, cebulkę ziemniaczankę, zerwałam fasolkę suchą na ziarno, groszek suchy na nasiona, wypieliłam grządki po cebuli bo były zarośnięte
Dzisiaj miały być dożynki, bo kończyli wozić słomę, szwagier prasował w bele, a M i teść ładowali i wozili a tu pod koniec zapaliła się prasa rolująca, niestety słoma sucha, nie zdążyli nawet wywalić bela z prasy, bo węże już się nadpaliły od hydrauliki, i spaliła się cała prasa Tylko trzy koła się nadają, jedno wystrzeliło i jak przyjechali na feldze to i ona do wyrzucenia, a trzeba było prasę ściągnąć do domu
Prasa była kupiona wiosną, używana, ale i tak 23.000 zł poszło z dymem ;:103
Małgosiu - niestety wyjazd odpada ani ja ani M nie mamy na razie ochoty na żadne wyjazdy Może następnym razem
Wyrwałam cebule (7,5 kosza), czosnek, cebulkę ziemniaczankę, zerwałam fasolkę suchą na ziarno, groszek suchy na nasiona, wypieliłam grządki po cebuli bo były zarośnięte
Dzisiaj miały być dożynki, bo kończyli wozić słomę, szwagier prasował w bele, a M i teść ładowali i wozili a tu pod koniec zapaliła się prasa rolująca, niestety słoma sucha, nie zdążyli nawet wywalić bela z prasy, bo węże już się nadpaliły od hydrauliki, i spaliła się cała prasa Tylko trzy koła się nadają, jedno wystrzeliło i jak przyjechali na feldze to i ona do wyrzucenia, a trzeba było prasę ściągnąć do domu
Prasa była kupiona wiosną, używana, ale i tak 23.000 zł poszło z dymem ;:103
Małgosiu - niestety wyjazd odpada ani ja ani M nie mamy na razie ochoty na żadne wyjazdy Może następnym razem
-
- 200p
- Od: 27 mar 2011, o 21:27
Agusia przykro mi z powodu prasy dobrze, że Twojemu m i teściowi nic się nie stało. Choć strata ogromna, ale tak to niestety w życiu czasem bywa..
A co to za cebula ziemniaczanka?
A co to za cebula ziemniaczanka?
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
A ja jadę,tak bardzo się cieszę
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś.......................
a mi podoba się ta " rudbekia"-ale z czym ją posadzić (upatrzyłam ją u sąsiadki...może będzie wymianka )
a mi podoba się ta " rudbekia"-ale z czym ją posadzić (upatrzyłam ją u sąsiadki...może będzie wymianka )
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga