Ogród - pasja i miłość....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród - pasja i miłość....

Post »

Agnieszko przyszłam z rewizytą i ... :shock: Ty mówisz że u mnie jest pięknie...nieeeeee...pięknie jest ale u Ciebie...taki porządeczek każda roślinka ładnie wyeksponowana.Właśnie takie ogrody teraz mi się podobają.Kiedyś chciałam busz,a teraz bym chciała taki ogród jak u Ciebie.I jeszcze te iglaczki i żurawki które uwielbiam.Cudne wszystko ;:138 ;:180
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
muchazezlotym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2008, o 13:59

Post »

Witaj, Agnieszko!
Widzę, że mamy takie same pasje: iglakowe kulki, hosty i żurawki. ;:136 ;:136 Chwasty wypieliłaś przed sesją zdjęciową czy u Ciebie tak zawsze? ;:224
Awatar użytkownika
Joyce
100p
100p
Od: 8 cze 2010, o 10:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko, Elu :wit witajcie w moim ogrodzie :)
Dziękuję za miłe słowa - i przyznaję.... zielone kulki, żurawki i hosty to jest to co kocham najbardziej :oops:
Elu, chwast faktycznie niewiele rośnie bo kora jest dość grubo wysypana, za to ze skrzypem walczę bezskutecznie :( i sił już brak.... i pomysłów na niego już nie mam....
pozdrawiam Agnieszka
ogród - pasja i miłość
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Oglądając Twoje zdjęcia chyba się skuszę na coś nowego do mojego ogródka :heja
Awatar użytkownika
Joyce
100p
100p

Post »

imwsz pisze:Oglądając Twoje zdjęcia chyba się skuszę na coś nowego do mojego ogródka :heja
Ilonko ;:138 jest mi bardzo przyjemnie, że moje rośliny i młody roczny ogród może być dla kogoś też radością i bazą do nowych nabytków ;)
Co do żurawek, żuraweczek i tiarellek - mam niedaleko siebie ogrodnika (małżeństwo), którzy prowadzą od wielu lat sprzedaż roślin raczej liściastych (ale nic wyszukanego) te mnie nie kręcą ;) natomiast dwaj synowie mają "fioła" na punkcie host i żurawek.... jak do nich jadę z listą chciejstw to na 10 pozycji zazwyczaj mają 8. Na niektóre się zapisuję, niektóre kupuję od ręki. Mają fajne rośliny, dość duże i dobrze ukorzenione... nigdy z żadną nic się nie działo, pięknie się rozrastają i cieszą oko :roll:
Żurawek mam na tą chwilę 54 szt a kolejne 9 szt idzie do mnie przesyłką - tym razem od forumowego piterka ;)
Z hostami mam problem bo tak jak pisałam ogród młody, teren kupiony pusty i zachwaszony - więc dużych drzew, co ja pisze - żadnych drzew na działce nie było.
Na razie stoją w cieniu na północnej stronie domu i czekają na swoją kolej - będzie rabata w tym miejscu gdzie stoją ale chyba w przyszłym roku dopiero ;)
pozdrawiam Agnieszka
ogród - pasja i miłość
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Ja niestety musiałam posadzić wysokie iglaki. te najstarsze mają około 5m. Ale u mnie był mus odrodzenia się od zaglądających miedzy "sztachetami" i osłonięcie od wiecznie wiejącego z tamtej strony wietrzyska. Sama lubię zaglądać do ogródków, ale nie na zasadzie "zrobimy sobie grila albo ognisko przy płocie, posiedzimy, popatrzymy, bo ona ma ładniej". Jak moi sąsiedzi zrobili ognisko przy płocie (ok.1,5m), zawiewało oczywiście na moją stronę i suma sumarum padły mi trzy iglaki, nie mówiąc jaki osmolony był płot.
Pocieszam się, że wysokie iglaki są tłem dla reszty
Awatar użytkownika
Joyce
100p
100p

Post »

A to ja też mam od frontu przy drodze wsadzone thuje Smaragd (na razie wysokości metra) - głównie dlatego, że to droga z piasku i latem jest biało od pyłu gdy auto przejedzie... o gapiach nie wspomnę bo ludzie nieraz jadąc autem zatrzymywali się i oglądali ogród.... dobrze, że nie wysiadali z aut i nie pytali o szczegóły :;230
Ale z miesiąc temu nałożyłam na ogrodzenie wiklinę i teraz jest przytulnie, dla roślin które rosną dalej jest to osłona od mroźnych wiatrów a i pył z drogi nie kurzy już tak jak przed jej nałożeniem ;) Wszystko też dlatego, że buduje się tu dużo domów i co chwila jadą jakieś duże samochody z dostawami więc ruch jest dość ciężki i uciążliwy....
A wiklina ma same zalety ;)
pozdrawiam Agnieszka
ogród - pasja i miłość
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, że nie tylko u mnie iglaki idą w parze z żurawkami :) Czytam o wiklinie na płocie. Czy to pierwszy rok? Ciekaw jestem trwałości takiego rozwiązania.
Awatar użytkownika
Joyce
100p
100p

Post »

rispetto pisze:Czytam o wiklinie na płocie. Czy to pierwszy rok? Ciekaw jestem trwałości takiego rozwiązania.
Ta założona od frontu - pierwszy rok ale mam całe ogrodzenie w wiklinie z tyłu domu i po zimie jest wszystko ok. Producent zapewniał mnie, że 5-6 lat powinno się utrzymać bezproblemowo, po tym czasie można ją odświeżyć jakimś impregnatem bo wyblaknie i będzie nieciekawie wyglądać ;)
pozdrawiam Agnieszka
ogród - pasja i miłość
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Piękny masz ogród i ta kolekcja wspaniała, też zachodzę, gdzie to wszystko kupujesz w naszej okolicy ? Ja nie spotkałam, masz swoje tajne miejsca, ja mogę tylko duże, bo takie kocha mój M.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
kasiek604
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 5 sie 2010, o 00:16

Post »

Zakochałam się w Twoich żurawkach i iglaczkach :D
Ogród Kasiek604
Awatar użytkownika
Joyce
100p
100p

Post »

Grażynko, kasiek604 :wit miło mi :)
no to kilka kolejnych iglaczków :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
mam już dużą ale niską, teraz mam małą ale na wyższej sztamie :tan
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
i kilka wrzosów
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Agnieszka
ogród - pasja i miłość
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Jeśli to nowe nabytki z własnie odwiedzonej szkółki to tylko pogratulować! Piglets WB sam bym przygarnął. Tylko gdzie ja bym go posadził :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”