Szaleństwo ogrodowe Agusi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Szaleństwo ogrodowe Agusi

Post »

Iwonko nie masz czego zazdrościć :evil: w zeszłym roku miałam więcej odmian, o czerwonych liściach, i o zielonych z różnymi kolorami kwiatów, niestety, zimę przetrzymały tylko te najzwyklejsze, dlatego w tym roku nie kupowałam żadnych nowych, chociaż kusiło, oj kusiło ;:14
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agusia ;:167 Witaj :wit Piękne dziwaczki , ostróżka , mieczyk - taki delikatniutki kolorek .
A co jest na przedostatnim zdjęciu ??? poniżej dziwaczków - ślicznie wygląda .
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Tereniu - to miodunka pstra :wit piękna bylinka, kwitnie ok. maja , a cały rok ma piękne nakrapiane liście ;:65
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Agusiu przeczytałam o Twoich mieczykach i nasunęło mi się pytanie: czy ty nie wykopujesz cebul na zimę?
Wszystkie kwiaty obficie Ci kwitną i mają takie śliczne kolorki, więc dlaczego zrobiłaś im takie ciemne zdjęcia :?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Muszę poczytać o dziwaczkach,nie wiem co to jest?
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Iwonko - ależ ja wykopuję na zimę mieczyki ;:108 i każdy kolor staram się oddzielnie chować, a sadzę je grupowo, ale czasami jakaś cebula rośnie blisko kolejnego kolorku i jak nie zakwitnie to mogę później przełożyć do innego koloru :heja a zdjęcia dosyć ciemne bo robię komórką i dosyć późno już było wczoraj, zmierzch i tak wyszło :| ;:224

Małgosiu - dziwaczki to z reguły jednoroczne kwiatki , na jesieni zbieram nasionka i wiosną wysiewam, można też korzeń wykopać i przechowywać jak dalie lub mieczyki, na wiosnę wsadzić, i krzaczki z korzenia są z reguły większe, :heja
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Aga to fajnie że jesteście na końcówce , u nas rolnicy są w tyle można powiedzieć że dopiero początki a pogoda nadal nie sprzyja , oj smutny widok położone przyrośnięte zboże :(
Ładny kolorek odzyskanego mieczyka , fajnie być zaskakiwanym :D podoba mi się też Twoja kępa rudbekii ;:138 moje w większości żółte chodż ciemne też są ale dużo wyższe przez co niestety się wykładają :roll:
Na szczęście przez weekend duże datury udało mi się rozdysponować ale zostają ukorzeniane wiosną wkopane do ziemi . Jak nie masz żadnych bo nie pamiętam :oops: wiosną podeślę Ci badylki do ukorzeniania , wydaje mi się że lepiej to zrobić wiosną niż póżną jesienią , zresztą swoje przycinam wiosną . Nie mam rewelacji zwykła różowa i biała ale ...zawsze coś ewentualnie jak się piszesz to pociacham te młode i badylki dołożę do przesyłki teraz będzie za jednym zamachem ...
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

A ja już miałam nadzieję, że klimat ocieplił się i chociaż mieczyków nie trzeba wykopywać na zimę ;:170
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Dziekuje Elu - datury mam też zwykłe różowe (właśnie kwitnie) i żółtą, jeszcze ma dość małe pąki, więc jeszcze trochę do kwitnięcia, i jestem w trakcie ukorzeniania podwójnej białej :heja :tan

Iwonko - no jeszcze trochę musi się nasz klimat ocieplić aby mieczyków nie trzeba było wykopywać ;:224 :;230
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Dzisiaj taki piękny dzień był ;:138 Gorąco, świeciło słoneczko, aż chciało się robić na ogrodzie :tan
Wyrwałam cebule (7,5 kosza), czosnek, cebulkę ziemniaczankę, zerwałam fasolkę suchą na ziarno, groszek suchy na nasiona, wypieliłam grządki po cebuli bo były zarośnięte ;:63 ;:65
Dzisiaj miały być dożynki, bo kończyli wozić słomę, szwagier prasował w bele, a M i teść ładowali i wozili ;:108 a tu pod koniec zapaliła się prasa rolująca, niestety słoma sucha, nie zdążyli nawet wywalić bela z prasy, bo węże już się nadpaliły od hydrauliki, i spaliła się cała prasa :evil: ;:154 ;:161 Tylko trzy koła się nadają, jedno wystrzeliło i jak przyjechali na feldze to i ona do wyrzucenia, a trzeba było prasę ściągnąć do domu
Prasa była kupiona wiosną, używana, ale i tak 23.000 zł poszło z dymem ;:103 ;:98

Małgosiu - niestety wyjazd odpada :cry: ani ja ani M nie mamy na razie ochoty na żadne wyjazdy :( Może następnym razem 8-)
iwonas85
200p
200p
Od: 27 mar 2011, o 21:27

Post »

Agusia przykro mi z powodu prasy :( dobrze, że Twojemu m i teściowi nic się nie stało. Choć strata ogromna, ale tak to niestety w życiu czasem bywa..:(
A co to za cebula ziemniaczanka?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

A ja jadę,tak bardzo się cieszę :tan :tan :tan
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:( Aguś....................... :cry:

a mi podoba się ta " rudbekia"-ale z czym ją posadzić ;:223 (upatrzyłam ją u sąsiadki...może będzie wymianka :lol: )
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”