Dony płatek i warżka? ...przypominają mi wyglądem kwiat sabotka
![gwizdanie ;:224](./images/smiles/whistling.gif)
Ewo dziękuję,watro mieć tą roślinkęewarost pisze:Sylwio dziękuję za fotkę d.farmaeri wpisałam na listę chciejstw i będę szukać ... bo póki co nigdzie niema , a twoje orchidarium tętni życiem wspaniałe widoki
Mało widoczny i ciężko zrobić mu ładne zdjęcieAmator97 pisze:Oj ten kwiatek jest tak zielony, że aż nie widoczny
Dziękuję Lucynkolucynaf pisze:Sylwia, wciąż jestem pod wrażeniem Twojej pięknej i oryginalnej kolekcji
Ten zielony kwiatuszek przeuroczy
Zdjęcia oczywiście pierwsza klasa
Justynko coś z sabotka? no może i masz racjęjustus27 pisze:Niesamowite te kwiatuszki są...
Dony płatek i warżka? ...przypominają mi wyglądem kwiat sabotka
Moniczko teraz już wiem nie miałam pojęcia wcześniejZabka_Monis pisze:Sylwio nie wiem czy wiesz, ale Angraecum to jeden z moich najbardziej ulubionych storczyków. Mam w swej kolekcji 2 sztuki : scottianum i dideri. Twój także mnie zauroczyłSłodziutki ! Czy to miniatura?
Kasiu dziękuję i zapraszam częściej do mojego wątkuKasia01 pisze:Sylwio, przejrzałam Twój wątek i muszę Ci powiedzieć, ze jestem pod wrażeniem! Twoje storczyki są niesamowite, masz takie nieznane gatunki. Angraecum ma ciekawe kwiatki: takie całe zielone. Można by pomyśleć, że to listek. Nowości cudne! Życzę Ci, aby kwiatki masdevallii jak najszybciej się rozwinęły.
Lucynko nie obrażam się,to chyba ten etap wyparcia sięlucynaf pisze:Sylwia, nie obraź się, ale chora to jesteś, bo ciągle kupujeszNie krępuj się i przyznaj się do tego, bo tu prawie wszyscy w tym stanie
![]()
Zielone kwiatuszki już wychwaliłam![]()
Zakupy ciekawe, to Oncidium jest w rozmiarze mini ? Niech zdrowo rosną![]()
Czekam na rozkwit i następne piękne zdjęcia
Witam u mnie,za stan zdrowia nie odpowiadam,ale "drzwi otwarte" czemu nie chętnie można było by grilla zrobić i wymienić się relacjami a może nawet jakimiś okazami.Cieszę się,że wśród moich znajomych nie ma maniaków storczykowych,wręcz oni nie rozumieją moich upodobań,które w ogóle do siebie nie pasują nic a nic.kambodza5 pisze:Od oglądana twoich piękności robi mi się naprawde słabo zanim sprawdzam twoje nowości potrzebuje
naprawde silnych tabletek na uspokojenie. Twoja kolekcja jest fantastyczna czy może zastanawiałaś się może żeby zrobić " drzwi otwarte"
Aby każdy mógł obejżeć twoje cuda
![]()
A tak na marginesie to strzeż się bo miłośnicy storczyków czychają i z chęcią by coś podwędzili z twojej kolekcji, ale pewnie z wybraniem okazu mieli by wielki problem, brakło by im czasu od nocy do rana
Kasia01 pisze:Storczyki Teściowej są świetne! Pięknie się u niej zaaklimatyzowały. Nawet miltonia, która nie jest łatwym storczykiem, wypuściła przyrosty. Czyżby Teściowa też miała hopla storczykowego?
Tak,rozrzucam rodzince,przyjaciółkom.A ten pierwszy to dostała albo na dzień kobiet lub dzień matki-niepamiętamlucynaf pisze:Widzę, że tak jak ja rozrzucasz storczyki po rodzince![]()
Piękne wszystkie i obficie kwitnąTego z pierwszego zdjęcia na pewno bym nie oddała