Witaj Ewelino zdjęcia piękne,ogród wspaniały.
Niebieska Hortensja "bije wszystko na głowę"-to jej czas i jest oszałamiająca
Podkusiłaś mnie i coś mi się wydaje że udam się na zakupy dzisiaj
Pozdrawiam
Brak mi słów- BAJECZNIE PIĘKNIE! Nastrojowo, troszkę tajemniczo, zadbanie i urokliwie! Ewelino kochasz swój Ogród i Dom to widać, słychać i czuć........
Wczoraj widząc ogród Igi myślałam, że na ten miesiąc mam wyczerpaną dawkę zachwytu. Ale dziś trafiłam do Twojego ogrodu i znowu mi szczęka opadła. Tu jest nieziemsko, wszystko jest po prostu niesamowite, te wysokie drzewa sprawiają, że tylko bym pod nimi leżała i leżała. Musiałam się wpisać dla takich widoków.
Pozdrawiam
Witam Pani Ewelino, od dawna podglądam Pani ogród i za każdym razem jestem zachwycona jak pięknie go Pani urządziła. Polubiłam go i często do niego wpadam
Ewelino, bardzo często zaglądam do Ciebie. Tylko pogratulować. Mam pytanie dotyczące datury. Otóż wiem, że są bardzo żarłoczne. Podlewałam ją nawozem dwa razy w tygodniu, na zmianę, gnojówką z pokrzyw, florowitem i nawozem dla datury. Rozrosła się pięknie, ale niestety ma trzy pąki kwiatowe. Dodam, że jest zeszłoroczna, udało mi się ją przechować zimą. Czy to możliwe, że przesadziłam z nawozem? I jeszcze jedno. Kiedy i w jaki sposób zrobić odnóżki na przyszły rok? Pozdrawiam!
Witaj Ewelino! Czytam u Ciebie o słonecznych , letnich dniach, a u mnie pada i pada...
Jak zwykle podziwiam niezwykły ład w ogrodzie.
Ważki śliczne ! Kupiłaś je może w internecie? Taką mam nadzieję, bo chętnie bym je zaprosiła do siebie.
Zapytam Cię jeszcze o żywotniki , które stoją w donicach przy wejściu do Twojego domu - jak je zabezpieczasz na zimę? Czy długo już tak rosną ? Czy przycinasz je jakoś specjalnie ?
Elegancko wygląda tak ozdobione wejście.
u mnie jeszcze lato przysypia albo nie trafiło i ciągle deszczowo i mokro
dobrze ze mogę po twoim ogrodzie pospacerować-i w slicznej filazenczce popijać na ławeczce przy lawendzie