Falenopsisowy fan i jego rośliny :]
Re: Falenopsisowy fan i jego rośliny :]
Wiktorio, naprawdę Bardzo Dziękuję za pomoc w przesadzaniu i wskazówki dotyczące podlania Są one dla mnie naprawdę na wagę złota
Cieszę się że przesadzanie się udało Mam nadzieję że pójdzie za przykładem twojego i niebawem zakwitnie Ależ to by była dla mnie radość
A teraz taka mała niespodziewanka, jak mówi moja mała kuzynka
Nie mam zielonego pojęcia jak to się stało ale wczoraj gdy porządkowałem kuchnię po przesadzeniu znalazłem małe Dendrobium Przy przesadzaniu musiało ono wypaść na podłogę i nie zauważyłem go Nie wiem skąd ono wypadło, przecież tak dokładnie obejrzałem storczyka po przyniesieniu do domu Tak po prostu leżało pod stołem Pewnie było gdzieś w zakamarku rośliny i nawet na niego uwagi nie zwróciłem a przy przesadzaniu postanowiło oddzielić się od mamusi
Ale tym sposobem mam już w swojej kolekcji 2 Dendrobia
Miałem o tym napisać już wczoraj ale jakoś mi wyleciało z głowy i już się poprawiam
mieszka sobie niedaleko mamusi a do zdjęcie pozowało nad Vandzią
Cieszę się że przesadzanie się udało Mam nadzieję że pójdzie za przykładem twojego i niebawem zakwitnie Ależ to by była dla mnie radość
A teraz taka mała niespodziewanka, jak mówi moja mała kuzynka
Nie mam zielonego pojęcia jak to się stało ale wczoraj gdy porządkowałem kuchnię po przesadzeniu znalazłem małe Dendrobium Przy przesadzaniu musiało ono wypaść na podłogę i nie zauważyłem go Nie wiem skąd ono wypadło, przecież tak dokładnie obejrzałem storczyka po przyniesieniu do domu Tak po prostu leżało pod stołem Pewnie było gdzieś w zakamarku rośliny i nawet na niego uwagi nie zwróciłem a przy przesadzaniu postanowiło oddzielić się od mamusi
Ale tym sposobem mam już w swojej kolekcji 2 Dendrobia
Miałem o tym napisać już wczoraj ale jakoś mi wyleciało z głowy i już się poprawiam
mieszka sobie niedaleko mamusi a do zdjęcie pozowało nad Vandzią
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No to w ten sposób to Ci się szybko pomnożą Pewnie bałbyś się świadomie oddzielić kawałek. Storczyk podjął decyzję sam
Lucyno, masz rację - pewnie bym się bał tak świadomie uciąć . Ale czytałem dużo o takim rozmnażaniu i nie jest to takie trudne a dające fajne rezultaty . Teraz po przesadzeniu dam jej czas na zregenerowanie sił a potem pomyślimy
Rysiu, z kwiaciarni której kupuje rośliny jestem naprawdę zadowolony - nawet okaz z przeceny jest zadbany co nieczęsto mi się zdarzyło w innych sklepach
Dziękuję za miłe słowa i również czekam na kwiaty
Rysiu, z kwiaciarni której kupuje rośliny jestem naprawdę zadowolony - nawet okaz z przeceny jest zadbany co nieczęsto mi się zdarzyło w innych sklepach
Dziękuję za miłe słowa i również czekam na kwiaty
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- victorys
- 200p
- Od: 11 lut 2011, o 20:21
Ooo, wczoraj był jeden, zaglądam dzisiaj i już są dwa Szybko ci się mnoży ten twój okaz.
A weź ty zajrzyj jeszcze raz pod ten swój stół, może tam jeszcze jedna sadzonka leży i na mnie czeka?
Z tego co widzę, sadzonka ma niezłe korzonki, więc na pewno szybko sobie poradzi
A weź ty zajrzyj jeszcze raz pod ten swój stół, może tam jeszcze jedna sadzonka leży i na mnie czeka?
Z tego co widzę, sadzonka ma niezłe korzonki, więc na pewno szybko sobie poradzi
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piotrze po pierwsze super Dandrobium Ci się trafiło. Widać, że są kwiaciarnie w których kochają rośliny.
No i przesadzenie 1 klasa.
Miałeś wspaniałą nauczycielkę.
Dla Wiki należą się ogromne za tak wielką pomoc dla wielu.
No i przesadzenie 1 klasa.
Miałeś wspaniałą nauczycielkę.
Dla Wiki należą się ogromne za tak wielką pomoc dla wielu.
Wiktorio, następna sadzoneczka jest zarezerwowana dla Ciebie - niech się tylko dowiem jaki to kolorek
Asiu, będę może pisał to do znudzenia ale naprawdę jest to wspaniała kwiaciarnia Bardzo dziękuję za miłe słowa a i Dendrobium też dziękuję
Zobaczcie co dziś rano urzekło mnie swoim pięknym widokiem Zapraszam na spektakl
Jest to storczyk który kwitnie nieprzerwanie - po zrzuceniu starych kwiatków puszcza od razu nowe -
A jak pięknie pachnie nad ranem... Cudo
Asiu, będę może pisał to do znudzenia ale naprawdę jest to wspaniała kwiaciarnia Bardzo dziękuję za miłe słowa a i Dendrobium też dziękuję
Zobaczcie co dziś rano urzekło mnie swoim pięknym widokiem Zapraszam na spektakl
Jest to storczyk który kwitnie nieprzerwanie - po zrzuceniu starych kwiatków puszcza od razu nowe -
A jak pięknie pachnie nad ranem... Cudo
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- victorys
- 200p
- Od: 11 lut 2011, o 20:21
Aaaaaaaaaa!!!!! Ja też chcę takiego pelorica właśnie w takim kolorze!!
Śliczny jest! dziękuję za zdjęcia
Śliczny jest! dziękuję za zdjęcia
Pozdrawiam, Wiktoria
Wiki, proszę bardzo. A tak prawdę mówiąc to ten storczyk miał mieć inny kolorek( zdj. poniżej ) a przy następnym kwitnieniu wyszedł sobie taki, i też mi się spodobał
Adamie, jak tylko zacznę rozmnażać to jesteś 2 w kolejce po keiki
Tu takie małe porównanie - 1 zdj. z 14 sierpnia 2010 roku a drugie to już sami wiecie
Adamie, jak tylko zacznę rozmnażać to jesteś 2 w kolejce po keiki
Tu takie małe porównanie - 1 zdj. z 14 sierpnia 2010 roku a drugie to już sami wiecie
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Ten delikatny, landrynkowy peloric zawsze mi się podobał
- Klaudia89
- 200p
- Od: 16 maja 2011, o 12:59
Piękny Peloric... Zupełnie inny niż wszystkie - ma 3 pary tak jakby zębów. Wyglądają jak kły jadowe węża
W pierwszej chwili myślałam, że ma 3 warżki. Niebezpieczny
W pierwszej chwili myślałam, że ma 3 warżki. Niebezpieczny
Szczęśliwie zarażona od 12.05.2011
Mój storczykowy wątek
Mój storczykowy wątek
- moniczka82+
- 100p
- Od: 22 lip 2011, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Piotrze to ja będę 3 w kolejce , jest bardzo ale to bardzo ładny
Brawo dla właściciela !!
Brawo dla właściciela !!
Pozdrawiam, Monika
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45820" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45820" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Peroliki to moje ulubione . Twój jest piękny... sama mam dwa lubię je za to że bardzo długo kwitną i mają takie ciekawe kwiaty
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Piotrze piękny spektakl nam pokazałeś uwielbiam takie zdjęcia
Ja jeśli pozwolisz powiem Ci z mojego doświadczenia o dendrobium .
Moje stoją na parapecie wschodnim nie cieniuję ich w ogóle nie mają żadnych plam ,poparzeń ,uwielbiają słoneczko. Rosną w plastikowej różowej osłonce którą zaadaptowałam jako doniczkę dla nich .Od spodu są zrobione dziurki i to wystarcza .Dendr. jest gatunkiem który nie musi mieć przezroczystej doniczki .Tak jak Viki zraszam je, ja wieczorami ,rana tylko w tedy gdy jest pochmurno .Podlewam przez moczenia co dwa tygodnie i przy okazji odżywiam raz do korzennie raz do listnie spryskuje odżywką przeznaczoną do tego . I teraz też stwierdzam że dendrob. jest bez stresowe jeśli chodzi o jego uprawę .Życzę pięknych kwitnień
Ja jeśli pozwolisz powiem Ci z mojego doświadczenia o dendrobium .
Moje stoją na parapecie wschodnim nie cieniuję ich w ogóle nie mają żadnych plam ,poparzeń ,uwielbiają słoneczko. Rosną w plastikowej różowej osłonce którą zaadaptowałam jako doniczkę dla nich .Od spodu są zrobione dziurki i to wystarcza .Dendr. jest gatunkiem który nie musi mieć przezroczystej doniczki .Tak jak Viki zraszam je, ja wieczorami ,rana tylko w tedy gdy jest pochmurno .Podlewam przez moczenia co dwa tygodnie i przy okazji odżywiam raz do korzennie raz do listnie spryskuje odżywką przeznaczoną do tego . I teraz też stwierdzam że dendrob. jest bez stresowe jeśli chodzi o jego uprawę .Życzę pięknych kwitnień