Miejski ogródek Ani - moje początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Miejski ogródek Ani - moje początki

Post »

Jule dzięki za info, na razie jeszcze się nie zdecydowałam gdzie ją docelowo posadzę bo chciałabym żeby to miejsce przy tarasie było w miarę atrakcyjne cały rok i mam wątpliwości co do niej.
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Bierze mnie na trawki ozdobne, nie mam jeszcze ani jednej, ale wczoraj podczas nieplanowanej wizyty w ogrodniczym widziałam red baron i urzekła mnie. Szkoda że mam tak mało miejsca bo na razie na rabatę trawiastą nie ma co liczyć. Podobno one niezbyt atrakcyjnie wyglądają wiosną więc nie wiem czy mogę ja posadzić w jakimś bardzo widocznym miejscu np. w pobliżu tarasu, jak myślicie?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, jestem pod wrażeniem jak zmienił się Twój ogródek! widać, że mnóstwo pracy wkładasz w jego dopieszczanie... gratuluję efektów, a za rok będzie jeszcze piękniej!
pytałaś o trawy ozdobne - ja je bardzo polecam... jeśli chcesz wsadzać je w widocznym miejscu, to koniecznie wkoponuj je między inne rosliny (krzewy liściaste + inne kwitnące), które wczesną wiosną będą przyciagać uwagę...
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ania akurat Budleje sa bardzo efektowne i dosc dlugo kwitnal, tak ze efekt bedzie. Tyle ze one potrzebuja odleglosci, zeby moc je podziwiac. To jest przynajmniej moj odbior optyczny :wink: Mam jedna w donicy na tarasie i jak dla mnie nie ma takiego efektu jak krzaki ogladane z wiekszej odleglosci ktore mam dalej posadzone.
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

aguniada bardzo cieszę się że do mnie wpadłaś :D i mam nadzieję że z roku na rok u mnie będzie lepiej, część ogródka jeszcze w ogóle nie ruszona ze względu na brak ogrodzenia oraz konieczność położenia tynków, ale jestem szczęśliwa że powoli coś się zmienia. Twój ogród ma charakter i duszę, mam nadzieję że za kilka lat mój ogródek mimo że w centrum miasta stanie się moim azylem. Zapraszam częściej i dziękuję za cenne uwagi.

Jule masz rację, mnie ona też się bardzo podoba tylko zastanawiałam się jak wygląda wiosną bez kwiatów?, bo jednak hortensje rosnące w pobliżu tez zaczynaj później kwitnąć i np. w maju może to miejsce nie wyglądać zbyt atrakcyjnie. Chyba że dosadzę jakieś cebulowe, albo mini iglaczka tak dla równowagi :?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dla mnie akurat budleja jako krzak jest bardzo atrakcyjna - ma taki futurystyczny wyglad :wink: Ale fakt przed jednymi mam rozaneczniki posadzone, pare irysow i pare bylin a przed drugimi sosny mugo.
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Jule dobrze że ma się fachową pomoc i doradców na forum ;:196 bezcenne
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aancyk pisze:Jule dobrze że ma się fachową pomoc i doradców na forum ;:196 bezcenne
Tak to prawda, tez jestem za to wdzieczna - bo ja tez niedawno zaczynalam i informacje to sie zdobywalo ;:180 jak zobaczysz pierwszy wpis w moim topiku, to sie zdziwisz jaka tam data widnieje :wink:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Witaj Aniu. Jestem u Ciebie pierwszy raz i chyba możemy sobie dłoń uścisnąć, bo na podobnym etapie ogródkowym jesteśmy. Bardzo mi się podobają metamorfozy, które pokazujesz. Trawka do jesieni będzie ładniusia. Moja została wysiana chyba w maju i już wygląda ładnie, ale jeszcze trochę dziurek jest do załatania. Część się sama zadarnia, a część dosiewam. Kilka tygodni temu posypałam troszkę azofoską i bardzo ładnie podgoniła -w sęsie dziury się połatały:tan i nabrała ślicznego koloru. Rośnie jak głupia po tym nawozie. Tylko czy teraz nie jest za późno?
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu :wit Piękny ogródek, widzę, że masz dużo ciekawych pomysłów.Fajnie wygląda połączenie kamyczków z korą.
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45

Post »

lulka pisze:Rośnie jak głupia po tym nawozie. Tylko czy teraz nie jest za późno?
może trawie nic nie będzie, ale roślinkom ostatni raz sypie azofoskę w lipcu i dopiero póżniej na wiosnę :D
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Aniu ;:167 Witaj :wit Ślicznie już u Ciebie ,dopieściłaś ogródeczek .

Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Jule dzisiaj mam masakrę w pracy, ale jutro na pewno zajrzę i zobaczę, bo wydaje mi się że jesteś skarbnicą wiedzy :wink:

lulka ciesze się że wpadłaś, dobrze wiedzieć że jest nas więcej (początkujących) :P Zapytam w ogrodniczym i jeśli nie jest za późno to czymś podsypię, dzięki za radę.

xadx witaj :wit i dziękuję bardzo, dopiero się uczę i na pewno będzie jeszcze dużo zmian, ale od czegoś trzeba zacząć... Zapraszam częściej.

kropka010 chyba masz rację, lepiej wstrzymam się do wiosny

TerDob cieszę się Tereniu że wpadłaś ;:196 i dziękuje. ty to dopiero jesteś ranny ptaszek :shock:

Wczoraj zakwitła mi moja róża imieninowa Nostalgia (jest cudna, musiałam ją uwiecznić, bo przecież to moja jedyna (poza pienną).

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aniu rzeczywiście cudna różyca , rabatka dzięki niej zyskała .
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

agatka123 dziękuję za odwiedzinki, ta róża mnie oczarowała ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”