Najpopularniejsze rośliny jednoroczne w naszych ogrodach
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Heliotrop - ten zapach, ten kolor, koniecznie heliotrop.
I aksamitki, eszolcje i inne maczki, maciejka, groszek pachnący, fasolka ozdobna, pysznogłówka, nagietki, znowu aksamitki i jeszcze raz aksamitki
I aksamitki, eszolcje i inne maczki, maciejka, groszek pachnący, fasolka ozdobna, pysznogłówka, nagietki, znowu aksamitki i jeszcze raz aksamitki
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Po pierwsze aksamitki wszelkiej maści , po drugie aksamitki, po trzecie...
Mam wrażenie, że u mnie to rosną tylko jednoroczne, raz wysiane zostają już na stałe.
Ich zaletą (wadą ) jest to, że zaskakują nas co roku.
Moja lista jest długa:aksamitki w tym roku kremowe, portulaka, przypołudniki, maczki, lobelie, petunie, maciejka, ostróżki, czarnuszka, godecja, astry.
W tym roku dokupiłam nasionek, które dołączą do samosiejek:kropliki, sanwitalia, driakiew, tunbergia, mina, tujałka, koleus, maciejaka i dynia ozdobna.
Do tego będę musiała zdobyć kilka arów ziemi i duużżoooo doniczek.
Mam wrażenie, że u mnie to rosną tylko jednoroczne, raz wysiane zostają już na stałe.
Ich zaletą (wadą ) jest to, że zaskakują nas co roku.
Moja lista jest długa:aksamitki w tym roku kremowe, portulaka, przypołudniki, maczki, lobelie, petunie, maciejka, ostróżki, czarnuszka, godecja, astry.
W tym roku dokupiłam nasionek, które dołączą do samosiejek:kropliki, sanwitalia, driakiew, tunbergia, mina, tujałka, koleus, maciejaka i dynia ozdobna.
Do tego będę musiała zdobyć kilka arów ziemi i duużżoooo doniczek.
W moim ogródku nigdy nie braknie aksamitek, astrów w różnych kolorach, goździków brodatych, dzwonków karpackich, rudbekii "złota kula" no i oczywiście maciejki. Ale najbardziej kocham bratki, bez nich nie wyobrażam sobie początku prac w ogrodzie. Już się rozglądałam "za nimi", ale u nas jeszcze nie można kupić. Pozdrawiam, Dorota :P