Moje...

Zablokowany
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje...

Post »

Sylwio dziękuję że pokazałaś cały okaz bananowca ;:196 , śliczna roślinka mimo że nie storczyk. Storczyki też pięknie kwitną, to zielone Angraecum jest śliczne, nowości z Łańcuta też śliczne i zazdroszczę spotkania, ja niestety mam strasznie daleko liczyłam drogę i wychodziło mi 8-9 godzin jazdy ale z tego co czytałam ( korki ze względu na długi weekend) to podroż zajęłaby mi ponad 10 godzin. Storczyki u teściowej nieźle sobie radzą, ja moją też próbuję zarazić i przy jakichś okazjach kupuję jej storczyka. Ma ich obecnie 7 sztuk.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

piękne kwitnienia szczególnie ten pierwszy mazany taki niespotykany :) To naprawdę bananowiec ? bo z tego co wiem kwitną nieco inaczej a raczej skromniej.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Sylwio dopiero teraz mogę tu zajrzeć :) zakupy Łańcutowe bardzo dla mnie egzotyczne :oops: ale niech pięknie rosną oczywiście kwitną :uszy . Kwitnienia u teściowej piękne tylko pozazdrościć ;:138 jak spotkam takiego pomazanego to na pewno zasili moją kolekcję :D Jeszcze raz dzięki za PM ;:196
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Sylwio u Ciebie... cudne widoki ;)

Gratuluję nowości... oncidium - śliczne. Bardzo mi się oncidia podobają, maja urocze kwiatuszki i ten rozmiar...

Ale hybrydki szaleją u Teściowej. Kwiatów co nie miara mają :tan
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Sylwio Ty każesz uzbrajać się w cierpliwość ! :?:
Powiedz jak to zrobić, jak każda wizyta u Ciebie daje mi takiego povera że nie wiem co mam potem zrobić taki jestem podekscytowany widokami Twych storczyków.
Awatar użytkownika
syljed
200p
200p
Od: 17 lis 2010, o 18:12

Post »

victorys pisze:Powtórzę za Lucynką - nie oddała bym tego z pierwszego zdjęcia! Niektórzy długo -długo nie mogą trafić na takie malowane kwiatki Chyba musisz mieć świetne układy z teściową
Często spotykam go LM,też mi było szkoda ale czego nie robi się dla teściowej :;230
Joane pisze:Sylwio, piękne okazy sobie przywiozłaś z Łańcuta.
Angraecum w pełni rozkwitu bardzo efektowny.
Masdevallie nie próżnują. Ładnie urosły im te pędy.

Teściowej kwitnienia niesamowite. Czasami tak bywa, że roślina nie umi się u nas zaaklimatyzować a pójdzie do innego mieszkania i od razu bujnie kwitnie. Teraz możesz nadal cieszyć oczy tymi kwitnieniami.
Asiu dziękuję ;:196
Angraecum bardzo efektowny,ale szybko przekwita już wczoraj zauważyłam,że pierwszy kwiatek odpadł.

A masdevallie no nie próżnują,bo już na jednej wykryłam 3 pędy :heja
kasia74 pisze:Sylwio dziękuję że pokazałaś cały okaz bananowca , śliczna roślinka mimo że nie storczyk. Storczyki też pięknie kwitną, to zielone Angraecum jest śliczne, nowości z Łańcuta też śliczne i zazdroszczę spotkania, ja niestety mam strasznie daleko liczyłam drogę i wychodziło mi 8-9 godzin jazdy ale z tego co czytałam ( korki ze względu na długi weekend) to podroż zajęłaby mi ponad 10 godzin. Storczyki u teściowej nieźle sobie radzą, ja moją też próbuję zarazić i przy jakichś okazjach kupuję jej storczyka. Ma ich obecnie 7 sztuk.
Kasiu ja też musiałam męża przekonywać do wyjazdu i gdyby nie to ,że syna do Pińczowa zawoziłam to nie za bardzo udało by się go przekonać,a z Pińczowa było bliżej ;:224
Tak,tak storczykami zarażam rodzinkę,mamę,teściową,synową i koleżanki najbliższe.
trzynastka pisze:piękne kwitnienia szczególnie ten pierwszy mazany taki niespotykany To naprawdę bananowiec ? bo z tego co wiem kwitną nieco inaczej a raczej skromniej.
Oj spotykany,spotykany naprawdę często go widzę w LM,tak twierdzi teściowa a one ponoś nie kłamią :;230
ewarost pisze:Sylwio dopiero teraz mogę tu zajrzeć :) zakupy Łańcutowe bardzo dla mnie egzotyczne \ ale niech pięknie rosną oczywiście kwitną :uszy . Kwitnienia u teściowej piękne tylko pozazdrościć jak spotkam takiego pomazanego to na pewno zasili moją kolekcję :D Jeszcze raz dzięki za PM\
\
Ewo może egzotyczne,ale jak zakwitną ahhh rozmarzyłam się,ja mam nadzieję,że marzenie o D się spełni i znajdzie się w twojej kolekcji
justus27 pisze:Sylwio u Ciebie... cudne widoki ;)

Gratuluję nowości... oncidium - śliczne. Bardzo mi się oncidia podobają, maja urocze kwiatuszki i ten rozmiar...

Ale hybrydki szaleją u Teściowej. Kwiatów co nie miara mają
Justynko kwiaty oncidium widziałam na żywo i tak mnie zauroczyło,że oczywiście musiałam je mieć.
marwes pisze:Sylwio Ty każesz uzbrajać się w cierpliwość !

Powiedz jak to zrobić, jak każda wizyta u Ciebie daje mi takiego povera że nie wiem co mam potem zrobić taki jestem podekscytowany widokami Twych storczyków.
Marku :oops: to nie ja tylko one :;230
Fajnie,że działam na Ciebie jak Powerrade :;230 :;230
Pozdrawiam Sylwia
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Syliwa, ależ Ty masz cudeńka. A jak zobaczyłem że posiadasz Paphiopedilum Wossner Bellarmi i Bulbophyllum blumei to myślałem że się rozpłynę. Będę często zaglądać :wit

Na koniec Cie trochę rozczaruję. Twój piękny "bananowiec" tak naprawdę jest krasnokwiatem Katarzyny. Jednak ten drobny szczegół nie umniejsza jego piękna :D
Pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

syljed pisze:Tak,tak storczykami zarażam rodzinkę... synową ...
:shock: jaką synową? Przecież Ty małolata jesteś. :;230

Nowości z Łańcuta bardzo ładne. ;:138
Masdevallie pięknie u Ciebie rosną, czekam na kolejne fotki kwitnących.
Hybrydki u teściowej też super kwitną.
Awatar użytkownika
Kooo
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 8 sie 2011, o 14:12

Post »

Cudowna kolekcja :)
Sabotek - marzę o nim, ale niestety nie miałam okazji spotkać na żywo :/
Ten, który oddałaś teściowej - z pierwszej fotki - śliczny... nie oddałabym takiego.

Życzę wielu kwitnień :)
Moje Storczyki :-)
pozdrawiam - Sylvia
Awatar użytkownika
syljed
200p
200p

Post »

tom_mix pisze:Syliwa, ależ Ty masz cudeńka. A jak zobaczyłem że posiadasz Paphiopedilum Wossner Bellarmi i Bulbophyllum blumei to myślałem że się rozpłynę. Będę często zaglądać :wit

Na koniec Cie trochę rozczaruję. Twój piękny "bananowiec" tak naprawdę jest krasnokwiatem Katarzyny. Jednak ten drobny szczegół nie umniejsza jego piękna :D
Tomku i jaki morał z tego -nie wierzcie teściowej :;230
Amator97 pisze:
tom_mix pisze:(..) Twój piękny "bananowiec" tak naprawdę jest krasnokwiatem Katarzyny. (..)
Dobrze sobie coś kojarzyłem, że nie wygląda mi to na bananowiec, potwierdziłeś moje przypuszczenia.
Ale i tak jest piękny :uszy
Mnie bardzo zauroczył swoim kolorem...
arlet3 pisze:
syljed pisze:Tak,tak storczykami zarażam rodzinkę... synową ...
:shock: jaką synową? Przecież Ty małolata jesteś. :;230

Nowości z Łańcuta bardzo ładne. ;:138
Masdevallie pięknie u Ciebie rosną, czekam na kolejne fotki kwitnących.
Hybrydki u teściowej też super kwitną.
No widzisz Arletko w swoim krótkim życiu dorobiłam się już synowej,taka małolata ze mnie nie jest :oops:
Kooo pisze:Cudowna kolekcja :)
Sabotek - marzę o nim, ale niestety nie miałam okazji spotkać na żywo :/
Ten, który oddałaś teściowej - z pierwszej fotki - śliczny... nie oddałabym takiego.

Życzę wielu kwitnień :)
Witaj u mnie ;:196

I wieści z zieleńca :;230
Masdevallie trzymają mnie w napięciu
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Phal.Venosa przedłuża dwa pędy i trzeci nowy tez już spory,ale martwią mnie plamy,które się pokazały na nim.Nie wiecie co to może być i jak z tym walczyć??
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Phal.I-Hsin Salmon Copper Star po przesadzeniu tak się rozochocił,że pokazał pokryjemu nowy pączek ;:224
Obrazek

Phal.Manni x Bastianii i jego maluszek prezentują się tak i maluszek ma korzonek :tan
Obrazek

Phal. Modesta doprowadza mnie do ...
Obrazek

Phalaenopsis equestris var. albescens po paru dniach zgubił kwiatki i pączki,ale szybko się rehabilituje bo ma nowe pączki,listek rośnie i coś dziwnego
ObrazekObrazekObrazek

Nie wiem co się dzieje z Promenaeą gubi listki ale nowy przyrost jest
Obrazek

Baptistonia echinata i jej przyrost
Obrazek
Mini Mark tzn. jego maluszki
Obrazek

i na koniec Violka
Obrazek
Pozdrawiam Sylwia
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Sylwia, przyzwyczaiłam się, że u Ciebie to tylko piękne i kolorowo ;:138 , a tu jakieś plamy :(
Na pewno nie możesz ich tak zostawić. Ja bym to szybko potraktowała Biochikolem.
Awatar użytkownika
syljed
200p
200p

Post »

lucynaf pisze: a tu jakieś plamy :(
Na pewno nie możesz ich tak zostawić. Ja bym to szybko potraktowała Biochikolem.
No nie ładne te plamy,ale w domu mam Topsin i Grevit coś z tego może być zastosowane??
Amator97 pisze:No, znowu piękne zdjęcia...
syljed pisze: No widzisz Arletko w swoim krótkim życiu dorobiłam się już synowej,taka małolata ze mnie nie jest :oops:
Może to dziwne, ale jakoś ja mam 14 lat i mam już szwagra i siostrzeńca :lol:
Ja mam 27 lat i trzech synów w tym jednego 8 letniego i dwóch starszych.
Pozdrawiam Sylwia
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p
Od: 23 cze 2011, o 13:39

Post »

I wreszcie dotarłem do twojego wątku - tak jak sobie obiecywałem ;:108

Masz piękne storczyki - naprawdę mi się podobają ;:108 :tan