Ogród Azy cz2.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Azy cz2.
.........tojeść kropkowana.......co to znaczy dobre zdjęcie
I jak Olgo, wykopać Ci już to coś co zapomniałam nazwy żółto kwitnące?? Nawet mam już wybraną odpowiednią kępkę:)
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Dzięki Ulko, ale jak się lepiej popatrzyłam to to jest u mnie tylko później kwitnie.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Olgo cały czas zaglądam i patrzę czy nie zakwitł Ci liliowiec ode mnie,nadal u Ciebie ciepło ,nie wiem jak ze słoneczkiem więc jest szansa.
- Aza
Ja tez na niego zaglądam cały czas dziś jest około 30 stopni, ale on będzie jakiś wypasiony i jak na razie rośnie będzie jakiś żółty chyba. Dzis zakwitł pierwszy kwiatek na malwie różowy pełny nie pasuje do nasturcji ale kupowałam sadzonkę 3 lata temu na rynku i nie było wiadomo jaki kolor, kiedys były tam ciemno czerwone i pięknie wyglądały przy nasturcjach. Zakwitł dziś pierwszy stary pełny liliowiec rdzawy.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- Aza
Dziś znowu było ciepło, ale po południu przeszła burza z gradobiciem. Zakwitł pełny liliowiec, kwiatek przed gradobiciem i po.
Zakwitła w końcu malwa sadzona 3 lata temu i kwitną groszki.
Zakwitła w końcu malwa sadzona 3 lata temu i kwitną groszki.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
....jaki ładny ten purpurowy groszek....rzadko w tym kolorze spotykany.....
- Aza
Krystyno wysiewam co roku parę torebek nasion, podobnie było w tym roku, ale taki ciemno czerwony jest tylko jeden.
Geniu zakwitł liliowiec od Ciebie, robiłam mu zdjęcia ale nie są dobre idę powtórzyć operację.
Geniu zakwitł liliowiec od Ciebie, robiłam mu zdjęcia ale nie są dobre idę powtórzyć operację.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Masz bardzo ładny, naturalistyczny ogród, Olgo.
Ten łan białych floksów jest prześliczny. Czy masz jeszcze inne ujęcie tego zakątka?
Muszę oznaczyć swoje białe floksy, bo zrobił mi się trochę misz-masz, a wolę jednorodne nasadzenia.
W surowym klimacie trzeba dostosować nasadzenia do warunków, bo nie ma co się wadzić z losem .
Z tego, co widzę, Ty zrozumiałaś tę zależność, mimo tęsknoty do cieplejszych klimatów.
Góry są piękne, majestatyczne, ale ja czuję przed nimi respekt, nigdy nie wybrałabym się na samotną wędrówkę.
Inna sprawa, że dla mnie to egzotyka, na codzień mam do czynienia z równinami lub wyżynnymi pagórkami :P .
Ten łan białych floksów jest prześliczny. Czy masz jeszcze inne ujęcie tego zakątka?
Muszę oznaczyć swoje białe floksy, bo zrobił mi się trochę misz-masz, a wolę jednorodne nasadzenia.
W surowym klimacie trzeba dostosować nasadzenia do warunków, bo nie ma co się wadzić z losem .
Z tego, co widzę, Ty zrozumiałaś tę zależność, mimo tęsknoty do cieplejszych klimatów.
Góry są piękne, majestatyczne, ale ja czuję przed nimi respekt, nigdy nie wybrałabym się na samotną wędrówkę.
Inna sprawa, że dla mnie to egzotyka, na codzień mam do czynienia z równinami lub wyżynnymi pagórkami :P .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Aza
Znowu jest bardzo ciepło trudno pracować w ogrodzie i wcale nie chce się męczyć idąc w góry. Więc wstawiam zdjęcia.
Tego liliowca mam od Geni zakwitł choć był sadzony w lipcu. Geniu
Widok na Nosal.
Widok na Giewont
Klara
Groszki i truskawka
Tego liliowca mam od Geni zakwitł choć był sadzony w lipcu. Geniu
Widok na Nosal.
Widok na Giewont
Klara
Groszki i truskawka
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Olgo bardzo się cieszę że liliowiec zakwitł , a tak broniłaś się przed nimi ,mówiłam że to nie możliwe żeby nie zakwitną.
Genia
Genia
- Andrzej Max
- Od: 15 lip 2009, o 15:35
- Kontakt:
Piękne widoki spod Tatr i Ciebie Olgo po Krakowsku pozdrawiam!
Liliowce kwitną zawsze niezawodnie i dlatego to moje ulubione kwiaty (zaraz po różach).
Ostatnio ich i u mnie przybyło, choć nie wszystkie się ostały po zmasowanym zimowym ataku nornic i kretów.
Mam jednak nadzieję że u Ciebie Twoje "zimowe psy" skutecznie je przepędzać będą.
Liliowce kwitną zawsze niezawodnie i dlatego to moje ulubione kwiaty (zaraz po różach).
Ostatnio ich i u mnie przybyło, choć nie wszystkie się ostały po zmasowanym zimowym ataku nornic i kretów.
Mam jednak nadzieję że u Ciebie Twoje "zimowe psy" skutecznie je przepędzać będą.