Nowy ogród Jacka 2010/11
- grzech77
- 200p
- Od: 29 maja 2008, o 10:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nowy ogród Jacka 2010/11
Witaj Jacku
To okropne jak dawno nie było mnie u Ciebie. Jestem zauroczony Twoją kolekcją żurawek, funki ... oj kusi mnie na własną kolekcję żurawek. Ja wcale się nie dziwię, że pół forum zaraziło się już! No i niewątpliwie, posiadasz niesamowity zmysł kompozycji zdjęć
Jeszcze sobie pobuszuję w Twoim ogrodzie ...
Pozdrawiam.
To okropne jak dawno nie było mnie u Ciebie. Jestem zauroczony Twoją kolekcją żurawek, funki ... oj kusi mnie na własną kolekcję żurawek. Ja wcale się nie dziwię, że pół forum zaraziło się już! No i niewątpliwie, posiadasz niesamowity zmysł kompozycji zdjęć
Jeszcze sobie pobuszuję w Twoim ogrodzie ...
Pozdrawiam.
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Moje zacisze.
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jacku mi wciąż bordowo-srebrne wydają się podobne i mam trudności z ich rozpoznaniem Lepiej jest jak zakwitną, wtedy po kwiatuszkach rozpoznaję.....ale wiele to dla mnie czarna magia
Rozpoznaję takie najbardziej charakterystyczne
Rozpoznaję takie najbardziej charakterystyczne
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Grześ, dobrze, że jesteś Pobuszuj, bo akurat funkiami czy żurawkami się nie pasjonuję i mam ich relatywnie mało. Na innych stronach są ważniejsze dla mnie grupy roślin
Agnieszko, przyznaję się, że miałem ściągę i musiałem tylko odpowiednio dopasować nazwy Ale i tak nie było łatwo. Nawet nie wiedziałem, że mają różne kwiatki Bardzo lubię kwiatki żurawek ale zielonolistnych. Są żywo czerwone bądź różowe.
Agnieszko, przyznaję się, że miałem ściągę i musiałem tylko odpowiednio dopasować nazwy Ale i tak nie było łatwo. Nawet nie wiedziałem, że mają różne kwiatki Bardzo lubię kwiatki żurawek ale zielonolistnych. Są żywo czerwone bądź różowe.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jacku ja mam 2 jak dla mnie prawie nie do odróżnienia.....mimo, ze rosną blisko siebie są to Shanghai i Milan, są niesamowicie podobne rozróżniam je dopiero po kwiatuszkach, bo pierwsza kwitnie na kremowo, druga na różowo....
- JacekP
Aguś, to ja się baczniej przyjrzę kwiatkom, bo wydawało mi się, że wszystkie były kremowe
Dzisiejsze widoki ogólne. Zdążyłem posprzątać po piątkowo-sobotniej nawałnicy i powiązać rośliny, które pokładły się podczas wichury. Do ciągłych kałuż na podwórzu zdążyłem się przyzwyczaić ale słaniających się roślin nie znoszę Wolę las kijów niż leżące rośliny
trzyletnie rozchodniki to już ładny widok
żółta rabata teraz najbardziej spełnia moje oczekiwania co do rabat kolorystycznych
i inne z trawnikiem-ramą
Dzisiejsze widoki ogólne. Zdążyłem posprzątać po piątkowo-sobotniej nawałnicy i powiązać rośliny, które pokładły się podczas wichury. Do ciągłych kałuż na podwórzu zdążyłem się przyzwyczaić ale słaniających się roślin nie znoszę Wolę las kijów niż leżące rośliny
trzyletnie rozchodniki to już ładny widok
żółta rabata teraz najbardziej spełnia moje oczekiwania co do rabat kolorystycznych
i inne z trawnikiem-ramą
- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
A mnie się bardzo podobają twoje rozchodniki
i znów widać że warto rośliny grupować bo wtedy jest efekt
i znów widać że warto rośliny grupować bo wtedy jest efekt
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Rozchodniki pięknie się prezentują. :P Nie masz o pstrych listkach .
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne rozchodniki w kompozycji z ostrymi liśćmi chyba juki.
Żółta rabata wygląda bardzo słonecznie i ciepło.
A ono teraz bardzo potrzebne, bo jesień już za pasem.
Żółta rabata wygląda bardzo słonecznie i ciepło.
A ono teraz bardzo potrzebne, bo jesień już za pasem.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Rozchodniki wyglądają świetnie! Nazbierałeś ich trochę
Ale nie widzę nigdzie lasu kijów? A chciałabym W ramach lekcji poglądowej, powiedzmy ;)
Ale nie widzę nigdzie lasu kijów? A chciałabym W ramach lekcji poglądowej, powiedzmy ;)
- JacekP
Grzesiu, warto i to bardzo Przy takiej różnorodności odmian jak u rozchodników, efekt jest fajny
Jolu, mam jednego o pstrych liściach ale jest bardziej z tyłu. To chyba odmiana 'Frosty Morn', choć nie mam pewności, bo kwiaty nie są czysto białe.
Grażynko tak, koło rozchodników rosną juki i ostrokrzew.
Żółte byliny są bardzo wysokie. Jeszcze podrośnie złotokap i cephalaria. Tworzą ścianę i o to mi chodziło. Są tłem dla niższych żółtków
Izo, dziękuję Rozchodników spectabile i telephium uzbierałem 8 odmian i tworzą ładną mozaikę.
Kijów jest mnóstwo! Zapewniam Cię Staram się ich jednak nie eksponować na zdjęciach, a jeśli to możliwe - maskować samymi roślinami Ale dla przykładu zdjęcie, na którym nie udało mi się tego zrobić i kije go po prostu psują
Jolu, mam jednego o pstrych liściach ale jest bardziej z tyłu. To chyba odmiana 'Frosty Morn', choć nie mam pewności, bo kwiaty nie są czysto białe.
Grażynko tak, koło rozchodników rosną juki i ostrokrzew.
Żółte byliny są bardzo wysokie. Jeszcze podrośnie złotokap i cephalaria. Tworzą ścianę i o to mi chodziło. Są tłem dla niższych żółtków
Izo, dziękuję Rozchodników spectabile i telephium uzbierałem 8 odmian i tworzą ładną mozaikę.
Kijów jest mnóstwo! Zapewniam Cię Staram się ich jednak nie eksponować na zdjęciach, a jeśli to możliwe - maskować samymi roślinami Ale dla przykładu zdjęcie, na którym nie udało mi się tego zrobić i kije go po prostu psują
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jacku również zwróciłam uwagę na tę rozchodnikowa rabatę i tez przyłączam się do o czym pisze Grześ że pogrupowane razem wyglądają bosko z tą roślinka co pisze Grażynka
A ta słoneczna rabata jest urocza jak słonce pozdrawiam Jacku
A ta słoneczna rabata jest urocza jak słonce pozdrawiam Jacku
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
No właśnie! Za dobrze je maskujesz Nie chcesz pokazać, to w przyszłym roku poproszę o instrukcje na miejscu, jak podwiązywać, zeby nie było widać wiązania ani kija ;)
- JacekP
Jollla500, bardzo dziękuję Trochę grupuję ale trochę też mieszam rośliny, by nie było pustych "placków". Tuż obok rosną jeżówki, juki, dziurawiec i wiele innych bylin, które już przekwitły
Twoje słoneczniki równie słoneczne
Izo, już pokazałem. Nie jestem specjalistą od tych spraw Staram się mieć tylko cierpliwość i np. zmieniam wbicie kija, wbijam głębiej, wiążę dwa razy - najpierw związuję, by objąć całą roślinę, a za drugim razem następnym sznurkiem, by dobrze leżał. Potem pierwszy sznurek wyjmuję.
Twoje słoneczniki równie słoneczne
Izo, już pokazałem. Nie jestem specjalistą od tych spraw Staram się mieć tylko cierpliwość i np. zmieniam wbicie kija, wbijam głębiej, wiążę dwa razy - najpierw związuję, by objąć całą roślinę, a za drugim razem następnym sznurkiem, by dobrze leżał. Potem pierwszy sznurek wyjmuję.