Domowy zielnik - fotorelacja ;)
- natalka_klb
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 29 lip 2011, o 09:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Domowy zielnik - fotorelacja ;)
gdzieś wyczytałam, że lawenda posadzona obok innych roślin odstrasza mszyce 

moje roślinki (: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=46029" onclick="window.open(this.href);return false;
To prawda:))
- Stokrotkania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Papryczka (dzień 11)

natalka_klb , Filigranowa27 dziękuje

natalka_klb , Filigranowa27 dziękuje

super papryczka...
a gdzie reszta twoich malcow?;)

- natalka_klb
extra! kurcze Tobie wszystko ładnie rośnie, a ja chyba zaparzyłam swoją bazylię ;/ musze posadzić od nowa
gdzie stoją twoje nasionka? ja swoje postawiłam na parapecie południowym i cały dzień mocne słońce, ale bazylia niby lubi, ech nie lubią mnie chyba te nasionka ;/

moje roślinki (: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=46029" onclick="window.open(this.href);return false;
pięknie
moja bazylia też ładnie wypuściła, dogoniła ją pietruszka powoli i mięta, najbardziej wybujały jest szczypior 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Papryczka wzeszła... ;)
Stokrotkania, przyznam, że nie czytałam całego wątku ;) ale czy nie masz problemu z żadnymi szkodnikami? Przez kilka miesięcy miałam bazylię i szczypiorek z marketu, ale ostatnio coś mi je zaczęło systematycznie podjadać. Jakieś maleńkie zielone gąsienice
Nie wiedziałam czy mogę je czymś spryskać, bo wiadomo, że były do użytku bieżącego... No i musiałam wyrzucić... 

- natalka_klb
jestem antytalencie w sianiu chyba, minął miesiąc, a ja nadal mam 3 z 10 rodzajów ziółek ;/ i to w fazie pierwszych siewek z malutkimi liścieniami
Stokrotkaniu. jak Ty to zrobiłaś, że Ci to wszystko tak ładnie urosło?
Szamanka może trzeba było porządnie spłukać pod bieżącą wodą? lub wyłapać gąsieniczki? rozumiem, że kupiłaś gotowe ziółka?

Szamanka może trzeba było porządnie spłukać pod bieżącą wodą? lub wyłapać gąsieniczki? rozumiem, że kupiłaś gotowe ziółka?
Tak, kupiłam gotowe, ale bardzo się zdziwilam, że tak długo się trzymały... Miałabym je do dziś gdyby nie te robale
Bazylia wyglądala jak sito... już bym jej nie tknęła, nawet gdybym bardzo dokladnie spłukała gąsienice... 

- Stokrotkania
- Kontakt:
Filigranowa27 papryczka jest już większa, pstryknę im fotkę, reszcie ziółek, też zrobię sesje.
natalka_klb cieszę się, że do mnie zajrzałaś, ziółka stoją na słonecznym parapecie kuchennym.
Nie poddawaj się może za drugim razem się uda, ja siałam pierwszy raz i mi się udało. Przejrzy mój wątek od początku, znajdziesz tam informacje krok po kroku.
_Ewcik_ dziękuję i również Tobie gratuluję.
justus27 oj wzeszła i to jak ;)
Szamanka raz tylko miała szczypawicę (skorek) na bazylii, ale to dlatego, że wystawiłam zioła na dwór i sobie weszła, zdjęłam ją, umyłam bazylię i mam spokój. Ja ogólnie bym ziół nie kupowała w markecie, wolę wysiać, tym bardziej, że szybko rosną.
Do usłyszenia.

natalka_klb cieszę się, że do mnie zajrzałaś, ziółka stoją na słonecznym parapecie kuchennym.
Nie poddawaj się może za drugim razem się uda, ja siałam pierwszy raz i mi się udało. Przejrzy mój wątek od początku, znajdziesz tam informacje krok po kroku.
_Ewcik_ dziękuję i również Tobie gratuluję.
justus27 oj wzeszła i to jak ;)
Szamanka raz tylko miała szczypawicę (skorek) na bazylii, ale to dlatego, że wystawiłam zioła na dwór i sobie weszła, zdjęłam ją, umyłam bazylię i mam spokój. Ja ogólnie bym ziół nie kupowała w markecie, wolę wysiać, tym bardziej, że szybko rosną.
Do usłyszenia.

To czekamy z niecierpliwoscia na foteczki papryczki i reszty ziolek:)
- Stokrotkania
- Kontakt:
Filigranowa27 dziękuję za odwiedziny.
Tak jak obiecałam wstawiam fotki.
Na początek papryczka i jej dzieci.

I cały parapecik. (od prawej: bazylia, mięta, papryczki, lawenda, żyworódka)

Poziomki przesadzone w większą doniczkę hartuje na dworze, niebawem zostanie donica wkopana w ziemię, byle do wiosny.

Tak jak obiecałam wstawiam fotki.
Na początek papryczka i jej dzieci.

I cały parapecik. (od prawej: bazylia, mięta, papryczki, lawenda, żyworódka)

Poziomki przesadzone w większą doniczkę hartuje na dworze, niebawem zostanie donica wkopana w ziemię, byle do wiosny.

- Stokrotkania
- Kontakt:
Mój wątek spadł tak na dół, że nawet nikt nie zauważył, że dodałam zdjęcia.. 

Bardzo ładne zdjęcia 
Zastanawiam się tylko czy te ziółka utrzymają Ci się przez jesień/zimę?

Zastanawiam się tylko czy te ziółka utrzymają Ci się przez jesień/zimę?