Kolorowy Ogród Geni 2011cz.2
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2011cz.2
Zakupy wyglądają nieźle .Przedstaw nam te śliczności . :P
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Loki
Agnieszko myślę że w przyszłym roku znowu wybiorę się w Lubelskie ,więc będzie okazja , bardzo bym chciała .
Jolu kupiłam
2 hortensje Unique ,jedną prowadzona na drzewko .
1 hortensje Kyushiu
1 buk purpurea pęndula
1klon Esk Sunset
Agnieszko myślę że w przyszłym roku znowu wybiorę się w Lubelskie ,więc będzie okazja , bardzo bym chciała .
Jolu kupiłam
2 hortensje Unique ,jedną prowadzona na drzewko .
1 hortensje Kyushiu
1 buk purpurea pęndula
1klon Esk Sunset
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Geniu, gratuluję kolejnego miłego spotkania w atrakcyjnym ogrodniczo miejscu. Widzę, że też skłaniasz się coraz bardziej ku hortensjom bukietowym. Czy mieli tam duży wybór? Ja w moim mieście nie spotykam zbyt wielu rodzajów, szukam np. 'Limelight' i jak dotąd na nią nie trafiłem. Wybiorę się pod koniec sierpnia do Krzywaczki, bo pamiętasz jak nam mówiono że jesienny sezon sprzedaży jest ponoć obfitszy pod względem wyboru roślin, może tam wreszcie trafię. Klonikiem przypomniałaś mi, że od wiosny mam w doniczkach jeszcze do posadzenia dwa palmowe, tylko wciąż nie wiem jakie miejsce dla nich wybrać.
Widziałem że formujecie z M, kolejne iglaki, to bardzo fajnie, w Waszym ogrodzie najlepiej sprawdzą się miniaturowe szczepione i właśnie formowane krzewy
Pozdrawiam Tomek
Widziałem że formujecie z M, kolejne iglaki, to bardzo fajnie, w Waszym ogrodzie najlepiej sprawdzą się miniaturowe szczepione i właśnie formowane krzewy
Pozdrawiam Tomek
- e-genia
Tomku na spotkaniu było wspaniale dobrze mieć przyjaciół z tą samą pasją Ogrodowe hortensje ostatnie 2 lata zawiodły mnie .
W Pęchcinie było mnóstwo hortensji bukietowych nie jestem w stanie wszystkich wymienić , szkoda że wcześniej nie wiedziałam bo kupiłabym Tobie i były wcale nie drogie od 10-22 zł większość po 10 zł, ale myślę że w Krzywaczce myślę że będą .
Cieszę że mam te tuje od Ciebie bo zamierzam nie poprzestać na tych 3 formowanych .
W Pęchcinie było mnóstwo hortensji bukietowych nie jestem w stanie wszystkich wymienić , szkoda że wcześniej nie wiedziałam bo kupiłabym Tobie i były wcale nie drogie od 10-22 zł większość po 10 zł, ale myślę że w Krzywaczce myślę że będą .
Cieszę że mam te tuje od Ciebie bo zamierzam nie poprzestać na tych 3 formowanych .
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Dziwiłem się, że u Ciebie zimowity kwitną, a dziś zobaczyłem, że moje już też na wierzchu
'Esk Sunset' to wspaniały klon. Pozwolisz mu się rozrosnąć, czy czeka go porządne cięcie?
Przycięta tuja za rok będzie wyglądała świetnie Bardzo dobrze, że mocno podcięłaś Tak trzeba.
'Esk Sunset' to wspaniały klon. Pozwolisz mu się rozrosnąć, czy czeka go porządne cięcie?
Przycięta tuja za rok będzie wyglądała świetnie Bardzo dobrze, że mocno podcięłaś Tak trzeba.
Jak to u Szmita, pojedziesz, zobaczysz, kupujesz. Tam człowiek przegrywa z widokami i wariuje na punkcie zakupów, a żeby było jeszcze trudniej to się nie można zdecydować Ale Genia wiedziała co kupić - strzał w dziesiątkę
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gieniu przednie zakupy, ale najważniejsze, że spotkanie w każdym calu udane i że jesteś zadowolona
Niech roślinki rosna zdrowo
Niech roślinki rosna zdrowo
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Kontakt:
Fajne zakupy, najbardziej "spodobał" mi się klon Esk Sunset.
- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
To ja się wtrącę
Jacku u tego klona porządnego cięcia to nie ma co nawet planować on dość wolno rośnie i raczej kolumnowo.
Adam to prawda na widoki w Pęchcinie można stracić rozum i rozsądek, a kolejne doniczki pakujemy ze sobą Tylko jak tam razem byliśmy to deszcz skutecznie studził zakupowe szaleństwa.Mam nadzieję że jak przyjedziesz następnym razem to pogoda będzie łaskawsza.
Igor im więcej uczestników spotkania tym lepiej i może nie będę jedynym forumowiczem na kolejnych spotkaniach, chociaż nie narzekam było bardzo miło
A odnośnie klonu Esk Sunset to wart jest uwagi, cieszy się niesamowitym powodzeniem bo już się skończył w tym sezonie
Jacku u tego klona porządnego cięcia to nie ma co nawet planować on dość wolno rośnie i raczej kolumnowo.
Adam to prawda na widoki w Pęchcinie można stracić rozum i rozsądek, a kolejne doniczki pakujemy ze sobą Tylko jak tam razem byliśmy to deszcz skutecznie studził zakupowe szaleństwa.Mam nadzieję że jak przyjedziesz następnym razem to pogoda będzie łaskawsza.
Igor im więcej uczestników spotkania tym lepiej i może nie będę jedynym forumowiczem na kolejnych spotkaniach, chociaż nie narzekam było bardzo miło
A odnośnie klonu Esk Sunset to wart jest uwagi, cieszy się niesamowitym powodzeniem bo już się skończył w tym sezonie
- e-genia
Przemku dzięki za pomoc
Igor jeżeli tylko będziesz chciał do nas dołączyć .
Ilonko witaj
Adam Przemek klonik i buk kupił mi już wcześniej .
Igor jeżeli tylko będziesz chciał do nas dołączyć .
Ilonko witaj
Adam Przemek klonik i buk kupił mi już wcześniej .
-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Kontakt:
Śliczne miodunki