Rabatki Konstantego część 4
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Rabatki Konstantego część 4
Jakie nastrojowe zdjęcie...
Bardzo sympatyczne klimaty masz w wątku, wieczór, żaba i kot...rozmarzyłam się, u nas też była kiedyś żaba i tak pięknie śpiewała wieczorem, ale stawek zlikwidowali, to i żaba sobie poszła...
Dołączam do fanklubu dzbanka na zioła. parę razy rozglądałam się za czymś takim, ale były tylko takie z bardzo małymi otworkami, trochę niepraktycznie mi się to wydało...
Bardzo sympatyczne klimaty masz w wątku, wieczór, żaba i kot...rozmarzyłam się, u nas też była kiedyś żaba i tak pięknie śpiewała wieczorem, ale stawek zlikwidowali, to i żaba sobie poszła...
Dołączam do fanklubu dzbanka na zioła. parę razy rozglądałam się za czymś takim, ale były tylko takie z bardzo małymi otworkami, trochę niepraktycznie mi się to wydało...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczne do zdjęcie .
Ewo trójsklepka już w drodze , napisz jak dostaniesz .
Ewo trójsklepka już w drodze , napisz jak dostaniesz .
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja także... . Fajnisty ten dzban, myślę że w końcu kiedyś mnie także się uda coś w tym stylu kupić. Kiedyś widziałam na giełdzie staroci, nie odżałuję że go wtedy nie kupiłam. Teraz brak. . Być może po sezonie letnim coś się pojawi.100krotka pisze:
Dołączam do fanklubu dzbanka na zioła. parę razy rozglądałam się za czymś takim
-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
oj Ewciu bardzo chce zobaczyć twoje rabatki , bo zdjecia bardzo zachęcają do odwiedzin . piękne okazy jeżówki . czy ten dzbanek to nabytek spod wierzy ratuszowej?.może wraz z Bernatką mogłabym zawitać w twoje progi
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Ja bym zegar zostawił na zimę...
Niech nabiera patyny, nawet kosztem niewielkiego wykruszenia...
Niech nabiera patyny, nawet kosztem niewielkiego wykruszenia...
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Coraz ładniejsze rabatki ma Konstanty, skalniak obrasta w kamienie i taki przytulny już kącik z ławeczką.
Zaparłaś się z tym noszeniem kamieni. Załatwiłabyś raz a dobrze jakiś transport i pomoc i byłoby po sprawie.
Z drugiej strony, nie miałabyś takiej frajdy, gdyby to było zrobione zbyt szybko .
Dzban z Wadowic - powiadasz, dobrze wiedzieć.
Zaparłaś się z tym noszeniem kamieni. Załatwiłabyś raz a dobrze jakiś transport i pomoc i byłoby po sprawie.
Z drugiej strony, nie miałabyś takiej frajdy, gdyby to było zrobione zbyt szybko .
Dzban z Wadowic - powiadasz, dobrze wiedzieć.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Ewuniu krakowska będąc w Twoich stronach chyba paniusię w GPS nakieruję na ten klimatyczny zakatek.
No nie może być bym go minęła...
No nie może być bym go minęła...
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- teresat
- Od: 2 lip 2008, o 22:02
Ciesze się, że jesteś zadowolona z roślinek, niech zdrowo rosną i upiększają Podwórkowy.
Swoją drogą dobrze się prezentują wśród kamieni na górce ;)
Mnie też się podoba dziurawy dzbanek
Upał daje się we znaki, rośliny w skrzynkach i donicach omdlewają pomimo codziennego podlewania.
Wczoraj wieczorem, gdy wracałam ze Słowacji, błyskało się nad Tatrami, liczyłam ,że poleje a tu nic z tego.
Swoją drogą dobrze się prezentują wśród kamieni na górce ;)
Mnie też się podoba dziurawy dzbanek
Upał daje się we znaki, rośliny w skrzynkach i donicach omdlewają pomimo codziennego podlewania.
Wczoraj wieczorem, gdy wracałam ze Słowacji, błyskało się nad Tatrami, liczyłam ,że poleje a tu nic z tego.
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Teresat-Gwałtowna burza uniemożliwiła mi odpisanie odwiedzającym wątek.Szczęśliwie pod wieczór przyszli panowie elektrycy i rusztowanie zostało uziemnione.Kamienica choć wpisana do rejestru zabytków piorunochronu nie ma.Nie wiem ile razy próbowałam się połączyć na komórkę,po prostu czarna dziura telekomunikacyjna,jak i u kuzyna,też przy słowackiej granicy.
Przyszła przesyłka z zamówionymi u Stasi ogrodroślinami .Ze złotlinu picta cieszę się najbardziej.Dąbrówka variegata i gęsiówki pełna biała oraz różowa przyszły nieco zmęczone upalną podróżą,ale powinny dojść do siebie już na skalniaku i na obrzeżu grządki.Rudbekia wzmocni już posadzone.Gratis-mak wędruje w słoneczne rejony do ogródka brata R.,u mnie słońca prawie nie uświadczysz.W drodze powrotnej plecakowa dostawa wapieni.Jak widać powstają kolejne obrzeża rabatek.W planie na rabatce z hortensjami malutkie oczko wodne z dwoma kaczkami(już są),naturalnie w obwódce wapiennej.
Kocur pilnuje terytorium(czytaj ławeczki) i kotkę przegania na skalniak.
Pokrzywkom zapewniłam zimowanie!Będą i na przyszły rok.
E-Gieniu-trójsklepkom powiedziałam,że będą miały na dniach braciszka-żółtego.Naturalnie dam znać!
Elsi-załatwiłam,ale jak Paweł pojechał na rowerze rozglądnąć się za kamieniami i wybrać to wracając wyleciał na śliskiej ścieżce przez kierownicę roweru i złamał obojczyk,jeszcze nie może prowadzić auta.Najwcześniej w drugiej połowie września.Załatwiłam,że jak będzie wykop na posesji obok i jeszcze jednej dadzą mi znać i wapienie sobie wezmę do wiaderka(będą ubłocone).
A kabel przybity na murku byle jak i krzywo zostanie podczepiony równo i pod nakrywą w pierwszych dniach roku szkolnego.
Empuzo-remont potrwa co najmniej dwa miesiące-ta sama firma na elewacji naszej i tej widocznej z ogródka po drugiej stronie ulicy,pył być musi,nie zatrzyma go siatka,a od strony mieszkań może szczelnie zamknięte okna zaklejone grubą folią i siatka.Trudno złapać oddech,hałas jest mniej uciążliwy od tego pyłu z kurzem.A w Podwórkowym nadto trujący fetor z opalania ram okiennych,to wiele,wiele warstw lakieru od różnych producentów,o nieznanym dziś składzie.Starałam się zejść do ogródka tylko na niezbędne prace-posadzenie i podlanie przysłanych roślin.A i tak nie czuję się dobrze.
Z Miiriam jestem umówiona w tym tygodniu plus minus w połowie trasy,dalej ode mnie,a bliżej Niej,będzie szansa na szkółkę w Jaworniku.
Zeniu,Zyto,Elsi,Alinko K.,Bernatko,100- krotko-garncarzy na targach jest kilku dlatego dla ew.odwiedzających osobiście podałam dokładniejszą lokalizację stanowiska.Taki dzbanek skalniakowy był jeden(prototyp),czyli już go nie ma,bo jest w Podwórkowym.Dzbanki tradycyjne większe były po 18 zł.O mniejsze nie pytałam.Nie wiem czy jeszcze uda mi się wyjść i to sprawdzić,chociaż nie jest to daleko,ale dyżurujemy.A ja mam nadto inne obowiązki.Powinnam mieć w rozkładzie zajęć wolne czwartki,mogłabym wówczas już we wrześniu pojechać do Wadowic i kupić.
Przyszła przesyłka z zamówionymi u Stasi ogrodroślinami .Ze złotlinu picta cieszę się najbardziej.Dąbrówka variegata i gęsiówki pełna biała oraz różowa przyszły nieco zmęczone upalną podróżą,ale powinny dojść do siebie już na skalniaku i na obrzeżu grządki.Rudbekia wzmocni już posadzone.Gratis-mak wędruje w słoneczne rejony do ogródka brata R.,u mnie słońca prawie nie uświadczysz.W drodze powrotnej plecakowa dostawa wapieni.Jak widać powstają kolejne obrzeża rabatek.W planie na rabatce z hortensjami malutkie oczko wodne z dwoma kaczkami(już są),naturalnie w obwódce wapiennej.
Kocur pilnuje terytorium(czytaj ławeczki) i kotkę przegania na skalniak.
Pokrzywkom zapewniłam zimowanie!Będą i na przyszły rok.
E-Gieniu-trójsklepkom powiedziałam,że będą miały na dniach braciszka-żółtego.Naturalnie dam znać!
Elsi-załatwiłam,ale jak Paweł pojechał na rowerze rozglądnąć się za kamieniami i wybrać to wracając wyleciał na śliskiej ścieżce przez kierownicę roweru i złamał obojczyk,jeszcze nie może prowadzić auta.Najwcześniej w drugiej połowie września.Załatwiłam,że jak będzie wykop na posesji obok i jeszcze jednej dadzą mi znać i wapienie sobie wezmę do wiaderka(będą ubłocone).
A kabel przybity na murku byle jak i krzywo zostanie podczepiony równo i pod nakrywą w pierwszych dniach roku szkolnego.
Empuzo-remont potrwa co najmniej dwa miesiące-ta sama firma na elewacji naszej i tej widocznej z ogródka po drugiej stronie ulicy,pył być musi,nie zatrzyma go siatka,a od strony mieszkań może szczelnie zamknięte okna zaklejone grubą folią i siatka.Trudno złapać oddech,hałas jest mniej uciążliwy od tego pyłu z kurzem.A w Podwórkowym nadto trujący fetor z opalania ram okiennych,to wiele,wiele warstw lakieru od różnych producentów,o nieznanym dziś składzie.Starałam się zejść do ogródka tylko na niezbędne prace-posadzenie i podlanie przysłanych roślin.A i tak nie czuję się dobrze.
Z Miiriam jestem umówiona w tym tygodniu plus minus w połowie trasy,dalej ode mnie,a bliżej Niej,będzie szansa na szkółkę w Jaworniku.
Zeniu,Zyto,Elsi,Alinko K.,Bernatko,100- krotko-garncarzy na targach jest kilku dlatego dla ew.odwiedzających osobiście podałam dokładniejszą lokalizację stanowiska.Taki dzbanek skalniakowy był jeden(prototyp),czyli już go nie ma,bo jest w Podwórkowym.Dzbanki tradycyjne większe były po 18 zł.O mniejsze nie pytałam.Nie wiem czy jeszcze uda mi się wyjść i to sprawdzić,chociaż nie jest to daleko,ale dyżurujemy.A ja mam nadto inne obowiązki.Powinnam mieć w rozkładzie zajęć wolne czwartki,mogłabym wówczas już we wrześniu pojechać do Wadowic i kupić.
Ewa urocze zdjęcie ławeczki niecierpka kocurka i jeszcze te promienie słoneczne fajny zakup zrobiłaś , dzban i mnie się podoba , dobry pomysł na wysadzenie w nim mięty . W planach oczko wodne
- Andrzej Max
- Od: 15 lip 2009, o 15:35
- Kontakt:
Witaj Ewo!
Masz piękne kwiatki, te na pierwszych 2 zdjęciach - co to takiego?
Oby remont się szybko zakończył. Hosta pięknie kwitnie
Masz 2 koty, aż żałuję że u mnie już żadnego nie ma, nornice i krety się okropnie przez to rozpanoszyły.
Masz piękne kwiatki, te na pierwszych 2 zdjęciach - co to takiego?
Oby remont się szybko zakończył. Hosta pięknie kwitnie
Masz 2 koty, aż żałuję że u mnie już żadnego nie ma, nornice i krety się okropnie przez to rozpanoszyły.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ja tez się dopisuję do fanklubu dzbanka.
Ślicznie wpasowany do podwórkowego.
Widać nawet kotce się podoba twój podwórkowy i zaczęła w nim przesiadywać.
Czy Kostek nie jest zazdrosny ?
Ślicznie wpasowany do podwórkowego.
Widać nawet kotce się podoba twój podwórkowy i zaczęła w nim przesiadywać.
Czy Kostek nie jest zazdrosny ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Kogro,Tijo,Teresat,Andrzeju Max,witam w kolejny upalny dzień,dziś jakby lekkie zachmurzenie.
Podwórkowy wzbogacił się o żółtą trójsklepkę czyli szerokolistną tricyrtis latifolia od E-Gieni-dotarła w ekspresowym tempie dół z butelki typu pet bardzo dobrze ją ochronił w podróży.Ta trójsklepka kwitnie od czerwca do lipca,ale lubi te same warunki co kwitnąca fioletowo w nieregularne cętki-półcień do cienia,wilgotne,lecz nie ze stojącą wodą podłoże,no i wymaga okrywania grubą warstwą liści na zimę.
Przesadziłam pokrzywki na murek,obie rokoko dopadały koło ławki ślimaki,co szkodziło ich urodzie.Jednego koleusa im dodałam do towarzystwa-była wyprzedaż w Ogrodzie Łobzów.
Tija-uciekając od oparów z sąsiedzkiego opalania ram okiennych udałam się i po kamienie i na prawie pół do oczka wodnego już mam.Mniejsze poszły na obwódkę rabatki pod leszczyną.
Andrzeju-w Podwórkowym nie ma nornic i kretów,a kotka sąsiadów bardzo łowna i szalenie sprawna fizycznie,choć obecnie ma mniej czasu ,bo karmi trójkę maleństw,kocur sąsiadów nie ma żyłki myśliwskiej.Mój Kostek jest dobry w łowieniu owadów,żuczki i dżdżownice oraz mrówki tylko sobie przytrzymuje do oglądania z bliska.
Na zdjęciach trójsklepka tricyrtis formosana,kwitnie do pierwszych przymrozków.
Podwórkowy wzbogacił się o żółtą trójsklepkę czyli szerokolistną tricyrtis latifolia od E-Gieni-dotarła w ekspresowym tempie dół z butelki typu pet bardzo dobrze ją ochronił w podróży.Ta trójsklepka kwitnie od czerwca do lipca,ale lubi te same warunki co kwitnąca fioletowo w nieregularne cętki-półcień do cienia,wilgotne,lecz nie ze stojącą wodą podłoże,no i wymaga okrywania grubą warstwą liści na zimę.
Przesadziłam pokrzywki na murek,obie rokoko dopadały koło ławki ślimaki,co szkodziło ich urodzie.Jednego koleusa im dodałam do towarzystwa-była wyprzedaż w Ogrodzie Łobzów.
Tija-uciekając od oparów z sąsiedzkiego opalania ram okiennych udałam się i po kamienie i na prawie pół do oczka wodnego już mam.Mniejsze poszły na obwódkę rabatki pod leszczyną.
Andrzeju-w Podwórkowym nie ma nornic i kretów,a kotka sąsiadów bardzo łowna i szalenie sprawna fizycznie,choć obecnie ma mniej czasu ,bo karmi trójkę maleństw,kocur sąsiadów nie ma żyłki myśliwskiej.Mój Kostek jest dobry w łowieniu owadów,żuczki i dżdżownice oraz mrówki tylko sobie przytrzymuje do oglądania z bliska.
Na zdjęciach trójsklepka tricyrtis formosana,kwitnie do pierwszych przymrozków.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Ewuniu cieszę się że tak szybko doszła trójsklepka .
Genia
Genia