Arlety kwiacety :-) cz.5
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Arlety kwiacety :-) cz.5
Beatko wiem, że nie na gwałt tylko chciałam trudu oszczędzić biegania i pytania o niego na giełdzie. No ale kto wie może to się niedługo zmieni.
Justynko
Agnieszko pogadamy jak moja troszkę odrośnie od ziemi.
Renatko
Justynko
Agnieszko pogadamy jak moja troszkę odrośnie od ziemi.
Renatko
- Tryamour
- 500p
- Od: 22 cze 2010, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ciekawie to wygląda Chyba będę musiała się zastanowić czy nie przestawić swoich hojek do seramisu.
- Anjja
- Od: 4 sie 2010, o 20:14
dzięki za lekcję poglądową...
Wygląda na to że seramis jest dużo lepszy od hydro przy przesadzaniu... do hydro jak wiadomo należy dokładnie wymyć korzenie a tu bryła korzeniowa nie jest narażona na uszkodzenia... super podoba mi się to warte wypróbowania
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- arlet3
Olu polecam, następnym razem poprzesadzam fiołeczki. Myślę, że im też powinno się spodobać takie podłoże.
Aniu dokładnie jest tak jak napisałaś.
A teraz fotki dla Krysi po dyskusji w jej wątku o zwierzaczkach symbolizujących dobrobyty.
Moje są bez dziur więc chyba się liczą co?
Wreszcie słoneczko dopieściło pomidorki
Carnoska chyba jednak zaszczyci mnie kwiatkiem
I moja dzisiejsza nowość, na którą namówił mnie mąż.
Aniu dokładnie jest tak jak napisałaś.
A teraz fotki dla Krysi po dyskusji w jej wątku o zwierzaczkach symbolizujących dobrobyty.
Moje są bez dziur więc chyba się liczą co?
Wreszcie słoneczko dopieściło pomidorki
Carnoska chyba jednak zaszczyci mnie kwiatkiem
I moja dzisiejsza nowość, na którą namówił mnie mąż.
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
O,ooo - Twoje zwierzaczki na pewno są ważne . Roślinki w nich milutkie . Pomidorki smakowite .
Hoja cudowna . Storczyk wspaniały .
Hoja cudowna . Storczyk wspaniały .
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- Anjja
- Od: 4 sie 2010, o 20:14
No pewno że się liczą a jakie ładne
dla Carnoski... ja w swojej oczywiście długo przed trafieniem na FO po przekwitnięciu urwałam wszystkie te pałeczki no i już nie kwitnie... ale też żeby nie było wcześniej za bardzo z kwiatami nie szalała
Ale mnie to dzisiaj smak na te pomidorki wziął... pięknie dojrzewają... ja na przyszły rok planuje posadzić choć dwa krzaczki
idę w lodówce za koktajlowymi pogrzebać...
niestety pomidorków nie było wróciłam z arbuzem
Taki mąż to skarb a i gust ma superowy
dla Carnoski... ja w swojej oczywiście długo przed trafieniem na FO po przekwitnięciu urwałam wszystkie te pałeczki no i już nie kwitnie... ale też żeby nie było wcześniej za bardzo z kwiatami nie szalała
Ale mnie to dzisiaj smak na te pomidorki wziął... pięknie dojrzewają... ja na przyszły rok planuje posadzić choć dwa krzaczki
idę w lodówce za koktajlowymi pogrzebać...
niestety pomidorków nie było wróciłam z arbuzem
Taki mąż to skarb a i gust ma superowy
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
-
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
Arletko.Cikawie pokazane przesadzanie do seramisu.No a mąż to na śliczny kwiatek Cię namówił .Oj żeby tak coraz częściej Cię namawiał .Mój to jak chce mi zrobić przyjemność to też kwiatki kupuje.Bo wie że z kwiatka zawsze jestem zadowolona.
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wszystko co pokazałaś ładne - od kamiennych zwierzątek przez kwiatuszki do pomidorów.
Oby dobrobyt był zawsze przy Tobie.
Oby dobrobyt był zawsze przy Tobie.
- milkicja
- Od: 6 kwie 2010, o 18:19
Wiatm,
Bardzo długo mnie nie było...... Bardzo, bardzo przepraszam....
Widzę piękności u Cibie, moja hoja też kwitła ale musiałam obcinać kwiaty bo nas dusił zapach niestety
Bardzo długo mnie nie było...... Bardzo, bardzo przepraszam....
Widzę piękności u Cibie, moja hoja też kwitła ale musiałam obcinać kwiaty bo nas dusił zapach niestety
Pomidorki smakowicie wyglądają One rosną w donicach ?
Pozdrawiam Dorota
Moje rośłiny
Moje rośłiny
Witaj
nadrobiłam zaległości. Hoje masz bardzo ładne a jeszcze tło i korale
nowość ma ciekawy kolor, dla męża.
nadrobiłam zaległości. Hoje masz bardzo ładne a jeszcze tło i korale
nowość ma ciekawy kolor, dla męża.
Arletko, szalejesz kochana, fantastyczne hoje w fantastycznej kondycji a na dodatek zawodowy fotograf z Ciebie.
Seramisowa lekcja bardzo ciekawa, może i ja się skuszę na zmianę podłoża. A powiedz mi jak to jest z podlewaniem roślin w takim podłożu bo w hydro są mierniki a tutaj skąd wiadomo kiedy podlać?
Seramisowa lekcja bardzo ciekawa, może i ja się skuszę na zmianę podłoża. A powiedz mi jak to jest z podlewaniem roślin w takim podłożu bo w hydro są mierniki a tutaj skąd wiadomo kiedy podlać?
- arlet3
Alinko, Moniko, Milenko miło mi Was kochane znów zobaczyć.
Alinko do seramisu też są mierniki, ja ich nie mam na razie, bo mam w przezroczystych pojemnikach i wtedy widzę. Jak seramis robi się jasny i nie ma ociupinki wody na dnie to wtedy podlewam.
Moniko
Dorotko tak pomidorki rosną u mnie w takich normalnych balkonowych skrzynkach, tylko za gęsto je posadziłam w tym roku. Na drugi rok będę mądrzejsza.
Milenko moja carnoska jak na razie stoi na balkonie i zobaczymy jak to będzie z tym zapachem. Jak będzie nie do zniesienia to najpierw obfocę a potem zrobię to co Ty.
Henryku wielki dla Ciebie.
Iwonko no sama nie wiem co mu się stało hihi, może te upały tak na niego podziałały.
Aniu a może zrobić z niej szczepki i na nowo ukształtować roślinkę? Pomidorki polecam, ja w przyszłym roku muszę się za nie wcześniej wziąć. A z tym skarbem to ja bym troszkę polemizowała.
Krysiu kochana jesteś.
Alinko do seramisu też są mierniki, ja ich nie mam na razie, bo mam w przezroczystych pojemnikach i wtedy widzę. Jak seramis robi się jasny i nie ma ociupinki wody na dnie to wtedy podlewam.
Moniko
Dorotko tak pomidorki rosną u mnie w takich normalnych balkonowych skrzynkach, tylko za gęsto je posadziłam w tym roku. Na drugi rok będę mądrzejsza.
Milenko moja carnoska jak na razie stoi na balkonie i zobaczymy jak to będzie z tym zapachem. Jak będzie nie do zniesienia to najpierw obfocę a potem zrobię to co Ty.
Henryku wielki dla Ciebie.
Iwonko no sama nie wiem co mu się stało hihi, może te upały tak na niego podziałały.
Aniu a może zrobić z niej szczepki i na nowo ukształtować roślinkę? Pomidorki polecam, ja w przyszłym roku muszę się za nie wcześniej wziąć. A z tym skarbem to ja bym troszkę polemizowała.
Krysiu kochana jesteś.