Moje...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje...
Sylwio dziękuję że pokazałaś cały okaz bananowca , śliczna roślinka mimo że nie storczyk. Storczyki też pięknie kwitną, to zielone Angraecum jest śliczne, nowości z Łańcuta też śliczne i zazdroszczę spotkania, ja niestety mam strasznie daleko liczyłam drogę i wychodziło mi 8-9 godzin jazdy ale z tego co czytałam ( korki ze względu na długi weekend) to podroż zajęłaby mi ponad 10 godzin. Storczyki u teściowej nieźle sobie radzą, ja moją też próbuję zarazić i przy jakichś okazjach kupuję jej storczyka. Ma ich obecnie 7 sztuk.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
piękne kwitnienia szczególnie ten pierwszy mazany taki niespotykany To naprawdę bananowiec ? bo z tego co wiem kwitną nieco inaczej a raczej skromniej.
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Sylwio dopiero teraz mogę tu zajrzeć zakupy Łańcutowe bardzo dla mnie egzotyczne ale niech pięknie rosną oczywiście kwitną . Kwitnienia u teściowej piękne tylko pozazdrościć jak spotkam takiego pomazanego to na pewno zasili moją kolekcję Jeszcze raz dzięki za PM
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Sylwio u Ciebie... cudne widoki ;)
Gratuluję nowości... oncidium - śliczne. Bardzo mi się oncidia podobają, maja urocze kwiatuszki i ten rozmiar...
Ale hybrydki szaleją u Teściowej. Kwiatów co nie miara mają
Gratuluję nowości... oncidium - śliczne. Bardzo mi się oncidia podobają, maja urocze kwiatuszki i ten rozmiar...
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Sylwio Ty każesz uzbrajać się w cierpliwość !
Powiedz jak to zrobić, jak każda wizyta u Ciebie daje mi takiego povera że nie wiem co mam potem zrobić taki jestem podekscytowany widokami Twych storczyków.
Powiedz jak to zrobić, jak każda wizyta u Ciebie daje mi takiego povera że nie wiem co mam potem zrobić taki jestem podekscytowany widokami Twych storczyków.
- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
Często spotykam go LM,też mi było szkoda ale czego nie robi się dla teściowejvictorys pisze:Powtórzę za Lucynką - nie oddała bym tego z pierwszego zdjęcia! Niektórzy długo -długo nie mogą trafić na takie malowane kwiatki Chyba musisz mieć świetne układy z teściową
Asiu dziękujęJoane pisze:Sylwio, piękne okazy sobie przywiozłaś z Łańcuta.
Angraecum w pełni rozkwitu bardzo efektowny.
Masdevallie nie próżnują. Ładnie urosły im te pędy.
Teściowej kwitnienia niesamowite. Czasami tak bywa, że roślina nie umi się u nas zaaklimatyzować a pójdzie do innego mieszkania i od razu bujnie kwitnie. Teraz możesz nadal cieszyć oczy tymi kwitnieniami.
Angraecum bardzo efektowny,ale szybko przekwita już wczoraj zauważyłam,że pierwszy kwiatek odpadł.
A masdevallie no nie próżnują,bo już na jednej wykryłam 3 pędy
Kasiu ja też musiałam męża przekonywać do wyjazdu i gdyby nie to ,że syna do Pińczowa zawoziłam to nie za bardzo udało by się go przekonać,a z Pińczowa było bliżejkasia74 pisze:Sylwio dziękuję że pokazałaś cały okaz bananowca , śliczna roślinka mimo że nie storczyk. Storczyki też pięknie kwitną, to zielone Angraecum jest śliczne, nowości z Łańcuta też śliczne i zazdroszczę spotkania, ja niestety mam strasznie daleko liczyłam drogę i wychodziło mi 8-9 godzin jazdy ale z tego co czytałam ( korki ze względu na długi weekend) to podroż zajęłaby mi ponad 10 godzin. Storczyki u teściowej nieźle sobie radzą, ja moją też próbuję zarazić i przy jakichś okazjach kupuję jej storczyka. Ma ich obecnie 7 sztuk.
Tak,tak storczykami zarażam rodzinkę,mamę,teściową,synową i koleżanki najbliższe.
Oj spotykany,spotykany naprawdę często go widzę w LM,tak twierdzi teściowa a one ponoś nie kłamiątrzynastka pisze:piękne kwitnienia szczególnie ten pierwszy mazany taki niespotykany To naprawdę bananowiec ? bo z tego co wiem kwitną nieco inaczej a raczej skromniej.
\ewarost pisze:Sylwio dopiero teraz mogę tu zajrzeć zakupy Łańcutowe bardzo dla mnie egzotyczne \ ale niech pięknie rosną oczywiście kwitną . Kwitnienia u teściowej piękne tylko pozazdrościć jak spotkam takiego pomazanego to na pewno zasili moją kolekcję Jeszcze raz dzięki za PM\
Ewo może egzotyczne,ale jak zakwitną ahhh rozmarzyłam się,ja mam nadzieję,że marzenie o D się spełni i znajdzie się w twojej kolekcji
Justynko kwiaty oncidium widziałam na żywo i tak mnie zauroczyło,że oczywiście musiałam je mieć.justus27 pisze:Sylwio u Ciebie... cudne widoki ;)
Marku to nie ja tylko onemarwes pisze:Sylwio Ty każesz uzbrajać się w cierpliwość !
Fajnie,że działam na Ciebie jak Powerrade
- tom_mix
- 500p
- Od: 3 sie 2007, o 13:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Syliwa, ależ Ty masz cudeńka. A jak zobaczyłem że posiadasz Paphiopedilum Wossner Bellarmi i Bulbophyllum blumei to myślałem że się rozpłynę. Będę często zaglądać
Na koniec Cie trochę rozczaruję. Twój piękny "bananowiec" tak naprawdę jest krasnokwiatem Katarzyny. Jednak ten drobny szczegół nie umniejsza jego piękna
Na koniec Cie trochę rozczaruję. Twój piękny "bananowiec" tak naprawdę jest krasnokwiatem Katarzyny. Jednak ten drobny szczegół nie umniejsza jego piękna
Pozdrawiam Tomek
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
jaką synową? Przecież Ty małolata jesteś.syljed pisze:Tak,tak storczykami zarażam rodzinkę... synową ...
Nowości z Łańcuta bardzo ładne.
Masdevallie pięknie u Ciebie rosną, czekam na kolejne fotki kwitnących.
Hybrydki u teściowej też super kwitną.
- Kooo
- 10p - Początkujący
- Od: 8 sie 2011, o 14:12
Cudowna kolekcja
Sabotek - marzę o nim, ale niestety nie miałam okazji spotkać na żywo :/
Ten, który oddałaś teściowej - z pierwszej fotki - śliczny... nie oddałabym takiego.
Życzę wielu kwitnień
Ten, który oddałaś teściowej - z pierwszej fotki - śliczny... nie oddałabym takiego.
Życzę wielu kwitnień
- syljed
- 200p
Tomku i jaki morał z tego -nie wierzcie teściowejtom_mix pisze:Syliwa, ależ Ty masz cudeńka. A jak zobaczyłem że posiadasz Paphiopedilum Wossner Bellarmi i Bulbophyllum blumei to myślałem że się rozpłynę. Będę często zaglądać
Mnie bardzo zauroczył swoim kolorem...Amator97 pisze:Dobrze sobie coś kojarzyłem, że nie wygląda mi to na bananowiec, potwierdziłeś moje przypuszczenia.tom_mix pisze:(..) Twój piękny "bananowiec" tak naprawdę jest krasnokwiatem Katarzyny. (..)
Ale i tak jest piękny
No widzisz Arletko w swoim krótkim życiu dorobiłam się już synowej,taka małolata ze mnie nie jestarlet3 pisze:jaką synową? Przecież Ty małolata jesteś.syljed pisze:Tak,tak storczykami zarażam rodzinkę... synową ...
Nowości z Łańcuta bardzo ładne.
Masdevallie pięknie u Ciebie rosną, czekam na kolejne fotki kwitnących.
Hybrydki u teściowej też super kwitną.
Witaj u mnieKooo pisze:Cudowna kolekcja
Życzę wielu kwitnień
I wieści z zieleńca
Masdevallie trzymają mnie w napięciu
Phal.Venosa przedłuża dwa pędy i trzeci nowy tez już spory,ale martwią mnie plamy,które się pokazały na nim.Nie wiecie co to może być i jak z tym walczyć??
Phal.I-Hsin Salmon Copper Star po przesadzeniu tak się rozochocił,że pokazał pokryjemu nowy pączek
Phal.Manni x Bastianii i jego maluszek prezentują się tak i maluszek ma korzonek
Phal. Modesta doprowadza mnie do ...
Phalaenopsis equestris var. albescens po paru dniach zgubił kwiatki i pączki,ale szybko się rehabilituje bo ma nowe pączki,listek rośnie i coś dziwnego
Nie wiem co się dzieje z Promenaeą gubi listki ale nowy przyrost jest
Baptistonia echinata i jej przyrost
Mini Mark tzn. jego maluszki
i na koniec Violka
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Sylwia, przyzwyczaiłam się, że u Ciebie to tylko piękne i kolorowo , a tu jakieś plamy
Na pewno nie możesz ich tak zostawić. Ja bym to szybko potraktowała Biochikolem.
Na pewno nie możesz ich tak zostawić. Ja bym to szybko potraktowała Biochikolem.
- syljed
- 200p
No nie ładne te plamy,ale w domu mam Topsin i Grevit coś z tego może być zastosowane??lucynaf pisze: a tu jakieś plamy
Ja mam 27 lat i trzech synów w tym jednego 8 letniego i dwóch starszych.Amator97 pisze:No, znowu piękne zdjęcia...
Może to dziwne, ale jakoś ja mam 14 lat i mam już szwagra i siostrzeńcasyljed pisze: No widzisz Arletko w swoim krótkim życiu dorobiłam się już synowej,taka małolata ze mnie nie jest
I wreszcie dotarłem do twojego wątku - tak jak sobie obiecywałem
Masz piękne storczyki - naprawdę mi się podobają
Będę zaglądał do Ciebie częściej
Masz piękne storczyki - naprawdę mi się podobają
Będę zaglądał do Ciebie częściej
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki