Mój ogród - Eukomis cz.4
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród - Eukomis cz.4
IZO- tak to chyba u nas kwiatek doniczkowy kupiłam bo mi się kolor podobał taki ciemno niebieski.
BERNADETKO miło że ci coś kwitnie odemnie.
JAGUSIU zapraszam, U mnie kwitnie kilka dali jeżówki, rubbekie i zawilec jesienny chyba ta jesień przyjdzie szybko skoro jesienne kwiaty kwitną.
MAJKA i o to chodziło żeby się wygrzać ja tak uwielbiam słoneczko.
BERNADETKO miło że ci coś kwitnie odemnie.
JAGUSIU zapraszam, U mnie kwitnie kilka dali jeżówki, rubbekie i zawilec jesienny chyba ta jesień przyjdzie szybko skoro jesienne kwiaty kwitną.
MAJKA i o to chodziło żeby się wygrzać ja tak uwielbiam słoneczko.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też myślę, ze to jest wieczornik. Tano i wieczorem pachnie tak pięknie, ze nie sposób pomylić go z czymś innym
Halinko, pamiętasz tojeść orszelinowatą, którą kiedyś od Ciebie dostałam? Czy to była tojeść karłowa?
Bo wszyscy piszą, ze tojeść orszelinowata się rozłazi, poza tym rośnie do 1 m. U mnie nie ma więcej jak 60 cm i sie nie rozłazi. Pomyślałam, ze może to jej cechy odmianowe ...
Halinko, pamiętasz tojeść orszelinowatą, którą kiedyś od Ciebie dostałam? Czy to była tojeść karłowa?
Bo wszyscy piszą, ze tojeść orszelinowata się rozłazi, poza tym rośnie do 1 m. U mnie nie ma więcej jak 60 cm i sie nie rozłazi. Pomyślałam, ze może to jej cechy odmianowe ...
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeżeli to jest wieczornik - to u mnie on kwitnie wiosną
No - ale w moim ogrodzie zakwitł zawilec gajowy i bergenia ... czyżby wiosna ?
Ciemiernik od Ciebie ma 7 kwiatów i jest jedynym , który kwitnie
No - ale w moim ogrodzie zakwitł zawilec gajowy i bergenia ... czyżby wiosna ?
Ciemiernik od Ciebie ma 7 kwiatów i jest jedynym , który kwitnie
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Ależ cudnie kolorowo u Ciebie Halinko, liliowce, lilie i różyczki przepiękne, urzekła mnie jeżówka pełna czerwona, a tarasy wapienne to po prostu cudo.
- eukomis
MAJKA ten wieczornik to był siany na wiosnę przeze mnie i teraz zakwitł mam jeszcze dwa w pąkach. Na wiosne mi zakwitła jedna sadzonka dostałam ją od Izy Chate, udało mi sie kupić też nasionka i mam cztery sadzonki. Tak sie cieszę bo bardzo lubię niebieskie kwiaty.
IZUNIU moja też jest taka niska i się nie rozłazi, więc nie wiem moze to jakiś podgatunek tyle jest różnych roślin ze aż głowa boli. Jak ja byłam zdziwiona jak Nela napisała że ma tojad pnącym o takim nigdy nie słyszałam.
MIRIAM ja myślę że roślinom sie coś pokićkało było zimno i padał deszcz to myślały ze jest wiosna
ILONKO chcę zebrac nasionka z tych moich nowych jeżówek tylko nie wiem czy się uda bo ktoś na forum pisał że te nowoczesne jeżówki nie wykształcają nasion ciekawe zobaczymy.
IZUNIU moja też jest taka niska i się nie rozłazi, więc nie wiem moze to jakiś podgatunek tyle jest różnych roślin ze aż głowa boli. Jak ja byłam zdziwiona jak Nela napisała że ma tojad pnącym o takim nigdy nie słyszałam.
MIRIAM ja myślę że roślinom sie coś pokićkało było zimno i padał deszcz to myślały ze jest wiosna
ILONKO chcę zebrac nasionka z tych moich nowych jeżówek tylko nie wiem czy się uda bo ktoś na forum pisał że te nowoczesne jeżówki nie wykształcają nasion ciekawe zobaczymy.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to super! Rozłażące się rośliny to problem, a ta tojeść jest sliczna i bardzo się z niej cieszę
Pomarańczowa jeżówka bardzo ładna, a Twój balkonik jak zawsze tonie w kwiatach. Cudny!
Pomarańczowa jeżówka bardzo ładna, a Twój balkonik jak zawsze tonie w kwiatach. Cudny!
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Halinko,balkonik śliczny na maxa kolorowy Dalia cudna,wiesz jakby była dla ciebie za duża to jestem chętna na jakąś ździepkę Fuksja
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
A ja się nie będę powtarzać...
Ta fuksja to w doniczce jest i na zimę wędruje do domciu? Ile lat trzeba czekać żeby się drzewko takie zrobiło?
Ta fuksja to w doniczce jest i na zimę wędruje do domciu? Ile lat trzeba czekać żeby się drzewko takie zrobiło?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- eukomis
IZO- własnie dostałam dzisiaj nagrodę za tak ukwiecony balkon komplet noży firmy fiskars.
RENIU- podziele sie z tobą na jesien jak wykopię mam dwa rodzaje dalii i to po dwie bulwy takiej samej rośliny.
BEATKO- moja fuksja ma trzy lata mam jeszcze dwie sadzonki dość wysokie to by się nadawały na drzewko,jak mi przezimują to jak będę się w maju wybierac do Kazimierza to ci przywiozę.
RENIU- podziele sie z tobą na jesien jak wykopię mam dwa rodzaje dalii i to po dwie bulwy takiej samej rośliny.
BEATKO- moja fuksja ma trzy lata mam jeszcze dwie sadzonki dość wysokie to by się nadawały na drzewko,jak mi przezimują to jak będę się w maju wybierac do Kazimierza to ci przywiozę.
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Halinko a nagroda super,ale masz fajnie
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata