Moje storczyki - galeria zuzulec
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lucynko, mnie też ciągle straszono, że kolejny semestr będzie praktycznie nie do zaliczenia, ale po pięciu latach, okazało się, że najgorszy był jednak pierwszy rok.
Nowości prześliczne, widzę, że nie wychodzisz ze sklepu z pustymi rękoma. Mnie dzisiaj też poniosło na giełdę, mimo postanowień, że do marca niczego nie kupię, ..... kupiłam cambrię. Zastanawiam się, czy nie powinnam iść już do lekarza!
Nowości prześliczne, widzę, że nie wychodzisz ze sklepu z pustymi rękoma. Mnie dzisiaj też poniosło na giełdę, mimo postanowień, że do marca niczego nie kupię, ..... kupiłam cambrię. Zastanawiam się, czy nie powinnam iść już do lekarza!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Lucynko, gratuluję złotej karty!!!
1009 postów !! Hurraaa!!
1009 postów !! Hurraaa!!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- EWA K
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2008, o 23:16
- Kontakt:
Lucynko byłam dzisiaj w markecie typu ,,dom i ogród" ... i widziałam okazy podobne do Twojego falenopsisa - tego z łodygą kwiatową w stożku wzrostu jeden nawet miał podobny kolor
... ale najbardziej zaciekawił mnie falenopsis, który miał przedziwnie osadzone kwiaty. Wszystkie kwiaty były jakby ,,do góry nogami" - czyli były odwrócone warżką do góry
... ale najbardziej zaciekawił mnie falenopsis, który miał przedziwnie osadzone kwiaty. Wszystkie kwiaty były jakby ,,do góry nogami" - czyli były odwrócone warżką do góry
- Narine
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Spóźnione gratulacje z powodu złotej karty :P i nowego żółciutkiego nabytku
Pozdrawiam
Ogrodowe impresje
Ogrodowe impresje
Kupiłam jesienią z przeceny w OBI storczyki, dwa bez nazwy jeden Cambria, podobno jako pzresuszone . Całą zimę nie miasły żadnych objawów zniszczenia. W styczniu jeden zakwitł. Miał 2 gałązki kwiatowe, kolor ciemno bordo. Kwitł około 5 tygodni. Pozostałe nie wykazują chęci kwitnienia. Dostały plamek na liściach. Dotychczas nie miałam nigdy storczyków. Jak z nimi postępować? pozdrawiam Jana
W ostatnich dniach zauważyłam w doniczkach wzrost nowych przyrostów .. cieszy mnie to. Zwłaszcza obficie nowe pędy puszcza Ludisia - kompletna nowość dla mnie .. tym bardziej jestem zadowolona z tego, co widzę ;) Zamieszczę fotkę, którą niestety muszę zrobić przy dziennym świetle - nie lubię odblasku lampy z aparatu ;)
Chciałam sie pochwalić tymi storczykami, które trafiły do mnie w ostatnim czasie. Są po kwitnieniu i licze na to, że uda mi sie doprowadzić je do kwitnienia.
Dendrobium Nobile:
Oraz fotka tego, co przedstawia etykietka ;)
Oraz Miltonia:
Humor mi dziś dopisuje - w tle leci sobie John Lee Hooker - ze swoim "Boom Boom Boom" więc w takim nastroju pokaże jeszcze co u mnie zakwitło. Troszkę nędznie, ale już od dłuższego czasu utrzymuje się ten kwiatek a jest tak urokliwy, że go pokażę. Wydostał się z uśpionego oczka i tak sprawia, że się uśmiecham gdy go widzę.
A dziś w kwiaciarni, gdzie nie sprzedaje się byle czego zobaczyłam zjawiskowego Falenopsisa. olbrzymie kwiaty, trzy porozgałęziane długie pędy, duża doniczka, długie liście, masa pączków (na pewno ponad 20 sztuk), wiele rozkwitniętych kwiatów, białych, z cieniowanym na fiolet środkiem i ciemniejszą warżką .. istne cudo ... cena też bombowa - zabiła mnie na miejscu - 110 zł .. ale powiem Wam, że w porównaniu z tymi marketowymi - to ten był jak Mercedes wśród samochodów ;)
Chciałam sie pochwalić tymi storczykami, które trafiły do mnie w ostatnim czasie. Są po kwitnieniu i licze na to, że uda mi sie doprowadzić je do kwitnienia.
Dendrobium Nobile:
Oraz fotka tego, co przedstawia etykietka ;)
Oraz Miltonia:
Humor mi dziś dopisuje - w tle leci sobie John Lee Hooker - ze swoim "Boom Boom Boom" więc w takim nastroju pokaże jeszcze co u mnie zakwitło. Troszkę nędznie, ale już od dłuższego czasu utrzymuje się ten kwiatek a jest tak urokliwy, że go pokażę. Wydostał się z uśpionego oczka i tak sprawia, że się uśmiecham gdy go widzę.
A dziś w kwiaciarni, gdzie nie sprzedaje się byle czego zobaczyłam zjawiskowego Falenopsisa. olbrzymie kwiaty, trzy porozgałęziane długie pędy, duża doniczka, długie liście, masa pączków (na pewno ponad 20 sztuk), wiele rozkwitniętych kwiatów, białych, z cieniowanym na fiolet środkiem i ciemniejszą warżką .. istne cudo ... cena też bombowa - zabiła mnie na miejscu - 110 zł .. ale powiem Wam, że w porównaniu z tymi marketowymi - to ten był jak Mercedes wśród samochodów ;)
Mercedesy to wielkie, dostojne kolubryny, którymi turlają się ludzikowie w kapeluszach ;:143 ;:117 ....
A te marketowe samochodziki to małe, sportowe wozy, które potrafią dać czadu jak przyjdzie na to czas .
A ile ich się zmieści na małym, parapetowym parkingu...
A te marketowe samochodziki to małe, sportowe wozy, które potrafią dać czadu jak przyjdzie na to czas .
A ile ich się zmieści na małym, parapetowym parkingu...
Mysza
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
- Narine
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczny indywidualistaTroszkę nędznie, ale już od dłuższego czasu utrzymuje się ten kwiatek a jest tak urokliwy, że go pokażę. Wydostał się z uśpionego oczka i tak sprawia, że się uśmiecham gdy go widzę.
O na pewno zakwitną Już one wiedziały do kogo trafić :PChciałam się pochwalić tymi storczykami, które trafiły do mnie w ostatnim czasie. Są po kwitnieniu i licze na to, że uda mi się doprowadzić je do kwitnienia.
Pozdrawiam
Ogrodowe impresje
Ogrodowe impresje