Kolekcja Arlety cz.2
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolekcja Arlety cz.2
Jagódko u mnie też susza, z kwitnieniami cienko a pędzików też mało.
Wiktorio czego chcieć więcej? Kwitnień.
Celinko no może a może, że dana z dobrego serduszka.
Kasik ważne, że je kochasz i ładnie rosną, przyjdzie czas to i zakwitną. A co do różnorodności to przecież nic na siłę. Przyjdzie kiedyś czas, że i Ty będziesz miała coś fajnego, zobaczysz. No i gratuluję uratowanego reanimka.
Lucynko, Ewo, Krysiu, Agnieszko
Marku ja też dopiero co je zauważyłam, to będziemy porównywać ich rozwój.
Gosiu, Julitko
Asiu moje masdevallie mają w genach piękne kwitnienia a i pochwalę się, że różowa hybrydka też puszcza na razie jednego łabądka.
Małgosiu to fajnie, będzie nas więcej.
Moniko, Sylwio
Justynko no właśnie jakoś mi się wydaje, że to u Was lepiej rosną.
Kasiu, Renatko
Masdevallia różowa hybrydka.
I moja dzisiejsza nowość. Miałam już nie kupować phal. ale mąż wrócił wczoraj z pracy i mnie podpuszczał "a byłem w obi i jakie ładne żółte storczyki były, takie małe jak Ci się podobają..." wczoraj nie dałam rady, ale dziś mu nie odpuściłam i powiedziałam, że skoro tak bardzo chce to jedziemy coś kupić. No i kupiliśmy.
Wiktorio czego chcieć więcej? Kwitnień.
Celinko no może a może, że dana z dobrego serduszka.
Kasik ważne, że je kochasz i ładnie rosną, przyjdzie czas to i zakwitną. A co do różnorodności to przecież nic na siłę. Przyjdzie kiedyś czas, że i Ty będziesz miała coś fajnego, zobaczysz. No i gratuluję uratowanego reanimka.
Lucynko, Ewo, Krysiu, Agnieszko
Marku ja też dopiero co je zauważyłam, to będziemy porównywać ich rozwój.
Gosiu, Julitko
Asiu moje masdevallie mają w genach piękne kwitnienia a i pochwalę się, że różowa hybrydka też puszcza na razie jednego łabądka.
Małgosiu to fajnie, będzie nas więcej.
Moniko, Sylwio
Justynko no właśnie jakoś mi się wydaje, że to u Was lepiej rosną.
Kasiu, Renatko
Masdevallia różowa hybrydka.
I moja dzisiejsza nowość. Miałam już nie kupować phal. ale mąż wrócił wczoraj z pracy i mnie podpuszczał "a byłem w obi i jakie ładne żółte storczyki były, takie małe jak Ci się podobają..." wczoraj nie dałam rady, ale dziś mu nie odpuściłam i powiedziałam, że skoro tak bardzo chce to jedziemy coś kupić. No i kupiliśmy.
- Kooo
- 10p - Początkujący
- Od: 8 sie 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Twoja kolekcja zrobiła na mnie ogromne wrażenie, tyle piękności w jednym miejscu
Ostatni nabytek śliczny
Twoja kolekcja zrobiła na mnie ogromne wrażenie, tyle piękności w jednym miejscu
Ostatni nabytek śliczny
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
No i bardzo dobrze, że kupiliście, bo jest śliczny
Co się jednak stało, że M się tak zachował Co Ty mu obiecałaś Może lepiej tego nie pisz
Co się jednak stało, że M się tak zachował Co Ty mu obiecałaś Może lepiej tego nie pisz
tak lepiej nie pisz co obiecałaś... nie musimy tego wiedzieć
- tom_mix
- 500p
- Od: 3 sie 2007, o 13:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Powiem tylko tyle. Twoje storczyki są wspaniałe i takie różnorodne, a teraz idę poszukać szczęki która mi spadła z wrażenia
Pozdrawiam Tomek
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Przepiękne te paseczki ma... ;)
I w moim ulubionym kolorku. Śliczna nowość
I w moim ulubionym kolorku. Śliczna nowość
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
No proszę jakie piękności mają w OBI a były Vandeczki u Ciebie ?
Arletko czy ja dobrze doczytałam że to z małych storczyków ta Twoje nowość ?
Arletko czy ja dobrze doczytałam że to z małych storczyków ta Twoje nowość ?
- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Arleto superaśnego masz męża a kiedy wizyta u teściów
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Arletko, jeszcze raz dzięki za spotkanie i cudne roślinki dotarłaś już do domu?
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Sylwio witam w moim wątku, dziękuję za miłe słowa i zapraszam częściej.
Lucynko, Gosiu właśnie nic mu nie obiecałam i dlatego byłam zdziwiona, że tak sam z siebie. Pewnie coś przeskrobał a ja nic o tym jeszcze nie wiem.
Tomku witam Cie serdecznie, mam nadzieję, że szczęka cała i zdrowa się znalazła. Jak tylko znajdę chwilkę czasu wpadnę z rewizytą.
Justynko
Kasiu Vandeczki były i ascocendy też. Dobrze doczytałaś z tych małych, ale nie miniaturka. Ma małe listeczki i kwiatki z tych mniejszych.
Dorotko tu bym z Tobą polemizowała a jak będę jechać do teściów to na pewno dam znać i mam nadzieję, że znajdziesz wtedy chwilkę czasu.
Beatko
Agnieszko to ja bardzo dziękuję za wspaniałą gościnę.
U mnie wszystko powoli rośnie, mało co kwitnie dlatego skusiłam się na tego pasiatka.
Vandzia rośnie tylko w korzenie.
Philadelphia jeszcze troszkę zanim pokaże swoje piękno. Czy powinnam już ją zabrać do domu?
Teraz fotka dla Kasi/katarzynka575
Masdevallia różowa hybrydka powiększa łabądka a Mahistrala powoli kończy kwitnienie.
Lucynko, Gosiu właśnie nic mu nie obiecałam i dlatego byłam zdziwiona, że tak sam z siebie. Pewnie coś przeskrobał a ja nic o tym jeszcze nie wiem.
Tomku witam Cie serdecznie, mam nadzieję, że szczęka cała i zdrowa się znalazła. Jak tylko znajdę chwilkę czasu wpadnę z rewizytą.
Justynko
Kasiu Vandeczki były i ascocendy też. Dobrze doczytałaś z tych małych, ale nie miniaturka. Ma małe listeczki i kwiatki z tych mniejszych.
Dorotko tu bym z Tobą polemizowała a jak będę jechać do teściów to na pewno dam znać i mam nadzieję, że znajdziesz wtedy chwilkę czasu.
Beatko
Agnieszko to ja bardzo dziękuję za wspaniałą gościnę.
U mnie wszystko powoli rośnie, mało co kwitnie dlatego skusiłam się na tego pasiatka.
Vandzia rośnie tylko w korzenie.
Philadelphia jeszcze troszkę zanim pokaże swoje piękno. Czy powinnam już ją zabrać do domu?
Teraz fotka dla Kasi/katarzynka575
Masdevallia różowa hybrydka powiększa łabądka a Mahistrala powoli kończy kwitnienie.
Ja już wszystkie storczyki pozabierałam do domu, bo u mnie już noce zimne, bywa, że poniżej 10 stop
Arletko, to, że vandzia przyrasta w korzonki to super. Zdrowy system korzeniowy to przecież gwarancja pięknego kwitnienia.
Masdevallie masz piękne. Będąc w Łańcucie widziałam na żywo Mahistrale i bardzo mi się spodobała. Bardzo żałuję, że jej od Ciebie nie kupiłam, a może masz jeszcze coś na zbyciu?
Większość moich storczyków też już wróciła do domu. Philadelphia też będzie mi kwitła
Masdevallie masz piękne. Będąc w Łańcucie widziałam na żywo Mahistrale i bardzo mi się spodobała. Bardzo żałuję, że jej od Ciebie nie kupiłam, a może masz jeszcze coś na zbyciu?
Większość moich storczyków też już wróciła do domu. Philadelphia też będzie mi kwitła