Falenopsisowy fan i jego rośliny :]
Re: Falenopsisowy fan i jego rośliny :]
Wiktorio, wakacje wychodzą każdemu na dobre, nawet storczykom
Rysiu, odpowiedź poniżej
Adamie, powiem to jeszcze raz - naprawdę cudo mi się trafiło
Aniu, Wielkie dzięki za miłe słowa
Kasiu, drinkowanie wychodzi mu chyba na dobre bo już zauważyłem nowy korzonek
Ewo, nawet nie wiesz jak się tam fajnie leży
Rysiu, już Ci odpowiadam na pytanie jakiej wielkości jest moje dendrobium - po dokładnym zmierzeniu ma ono 57 centymetrów z doniczką 15 centymetrową Czyli jest ono spore
A i jeszcze pytanie Lucyny - po dokładnym obwąchaniu bordowego perolika stwierdzam że nie pachnie - szkoda
Rysiu, odpowiedź poniżej
Adamie, powiem to jeszcze raz - naprawdę cudo mi się trafiło
Aniu, Wielkie dzięki za miłe słowa
Kasiu, drinkowanie wychodzi mu chyba na dobre bo już zauważyłem nowy korzonek
Ewo, nawet nie wiesz jak się tam fajnie leży
Rysiu, już Ci odpowiadam na pytanie jakiej wielkości jest moje dendrobium - po dokładnym zmierzeniu ma ono 57 centymetrów z doniczką 15 centymetrową Czyli jest ono spore
A i jeszcze pytanie Lucyny - po dokładnym obwąchaniu bordowego perolika stwierdzam że nie pachnie - szkoda
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Niedobry peloric pachnieć mu się nie chce Dobrze, że urodą nadgania
Dendrobium jest tak wielkie, że w przyszłym roku wierzba będzie pod nim stała
Dobrze, że za kratkami wylądował skalniak nie piesek
Dendrobium jest tak wielkie, że w przyszłym roku wierzba będzie pod nim stała
Dobrze, że za kratkami wylądował skalniak nie piesek
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Piotruś większe dendrobium to jest gigant .I to na pewno zadowolony gigant ,takie wakacje .
Ha ,ha z kąt ja to znam skalniak za kratkami, tylko że w moim maleńkim balkonowym koty gustują i też jest za kratkami .
Ha ,ha z kąt ja to znam skalniak za kratkami, tylko że w moim maleńkim balkonowym koty gustują i też jest za kratkami .
- tom_mix
- 500p
- Od: 3 sie 2007, o 13:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przez Ciebie zaczynają mi się Peloric podobać I co ja teraz zrobię jak miejsca u mnie brak? Chyba będę musiał zmienić niektóre rośliny na lepszy Peloricowy model
Dendrobium robi wrażenie, oby tak dalej
Dendrobium robi wrażenie, oby tak dalej
Pozdrawiam Tomek
Lucynko, Bardzo Dziękuje ale dendrobium jeszcze dużo brakuje do rozmiarów wierzby
A piesek ma biegać po podwórzu a nie siedzieć w kojcu - kamienie biegać nie mogą wiec one się nie obrażą
Kasiu, nie wiedziałem że mam takie wielkie dendrobium - dopiero jak zmierzyłem to tyle wyszło
Tomku, jednego perolica jeszcze gdzieś upchniesz
Dziś miałem cały dzień na myśli żeby coś zrobić - tak mnie jakoś świerzbiły rączki ale nie wiedziałem w co mam je wsadzić
I wtedy wpadłem na świetny pomysł - Zrobię sobie taki kosz jaki Wiktoria opisywała w swoim wątku
Niestety do wyrobu maiłem tylko taki plastikowy sznur do bielizny wtedy nie wiedziałem jeszcze jak trudno będzie z niego cokolwiek spleść
Robiłem wszystko tak jak pisało u Wiki ale te linki tak się plątały że nieźle się namęczyłem, ale efekt końcowy przeszedł moje najśmielsze oczekiwania Pewnie gdyby były to sznurki byłoby szybciej i łatwiej
W koszyczkach będą mieszkać sobie Fiołeczki a pod nimi będą storczyki
Tych sznurów jest kilka kolorów - zielone, czerwone, niebieskie itd. więc można miksować kolorki i ciekawe koszyczki wychodzą Trudności z zawiązaniem rekompensują widoki
A piesek ma biegać po podwórzu a nie siedzieć w kojcu - kamienie biegać nie mogą wiec one się nie obrażą
Kasiu, nie wiedziałem że mam takie wielkie dendrobium - dopiero jak zmierzyłem to tyle wyszło
Tomku, jednego perolica jeszcze gdzieś upchniesz
Dziś miałem cały dzień na myśli żeby coś zrobić - tak mnie jakoś świerzbiły rączki ale nie wiedziałem w co mam je wsadzić
I wtedy wpadłem na świetny pomysł - Zrobię sobie taki kosz jaki Wiktoria opisywała w swoim wątku
Niestety do wyrobu maiłem tylko taki plastikowy sznur do bielizny wtedy nie wiedziałem jeszcze jak trudno będzie z niego cokolwiek spleść
Robiłem wszystko tak jak pisało u Wiki ale te linki tak się plątały że nieźle się namęczyłem, ale efekt końcowy przeszedł moje najśmielsze oczekiwania Pewnie gdyby były to sznurki byłoby szybciej i łatwiej
W koszyczkach będą mieszkać sobie Fiołeczki a pod nimi będą storczyki
Tych sznurów jest kilka kolorów - zielone, czerwone, niebieskie itd. więc można miksować kolorki i ciekawe koszyczki wychodzą Trudności z zawiązaniem rekompensują widoki
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Piotrusiu, następny talent się u Ciebie ujawnił
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Piotruś ale fajny koszyczek Ci wyszedł.
- Piotr=)
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
Ale fajne koszyczki wiśzące świetne
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- Mireczek1965
- 200p
- Od: 3 sie 2011, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję za odwiedzenie mojej stronki. Masz piękne okazy, a takie wczasy po dgruszą są wymarzone dla kwiatka. Sam bym sobie tak poleniuchował.
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piotrze Twoje olbrzymie Dendrobium pięknie się prezentuje pod wierzbą.
Koszyk ładnie zrobiony. Modrze wykorzystane wakacje. A w ten sposób zyskasz kolejne miejsca na nowe storczyki.
Koszyk ładnie zrobiony. Modrze wykorzystane wakacje. A w ten sposób zyskasz kolejne miejsca na nowe storczyki.
super koszyczki widać, że Wikusi fotorelacja się przydała
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale miałam do nadrobienia u Ciebie...
Piękne zdjęcie białego i bordowego falenopsisa ;)
Dendrobium na wczasach - na pewno skorzysta ze słońca i ciepła.
A sznureczkowa "półeczka" - śliczna
Piękne zdjęcie białego i bordowego falenopsisa ;)
Dendrobium na wczasach - na pewno skorzysta ze słońca i ciepła.
A sznureczkowa "półeczka" - śliczna
I znów musiałam kika stron nadrobić u Ciebie
Dendrobium piękne i jakie ogromniaste
Koszyszki do podwieszania roślin własnej roboty to genialny pomysł
Dendrobium piękne i jakie ogromniaste
Koszyszki do podwieszania roślin własnej roboty to genialny pomysł
When nothing goes right, go left.
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
Lucynko, bardzo dziękuję
Rysiu, a ja już dziś mam trzy podwieszone już w oknie
Kasiu,
Piotrze,
Mirku, I ja gorąco Cię witam Dziękuję, że znalazłeś czas i odwiedziłeś mnie Zapraszam częściej
Asiu, dendrobium wakacje naprawdę służą - mam do zatrzęsienia nowych korzonków A koszyki fiołeczkom już się spodobały i miejsce na nowe okazy też się znalazło
Adamie, Wielkie Dzięki
Ewo, i to jak się przydała - wykonanie jest naprawdę proste - można zyskać dużo miejsca i oryginalna ozdobę okienka
Justyno, pięknie dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Ago, tu szybciej niż gdzie indziej Fiołeczki już mieszkają sobie trzy
Kasiu, i tobie dziękuję za wizytę Koszyki już mówiłem są naprawdę proste
Rysiu, a ja już dziś mam trzy podwieszone już w oknie
Kasiu,
Piotrze,
Mirku, I ja gorąco Cię witam Dziękuję, że znalazłeś czas i odwiedziłeś mnie Zapraszam częściej
Asiu, dendrobium wakacje naprawdę służą - mam do zatrzęsienia nowych korzonków A koszyki fiołeczkom już się spodobały i miejsce na nowe okazy też się znalazło
Adamie, Wielkie Dzięki
Ewo, i to jak się przydała - wykonanie jest naprawdę proste - można zyskać dużo miejsca i oryginalna ozdobę okienka
Justyno, pięknie dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Ago, tu szybciej niż gdzie indziej Fiołeczki już mieszkają sobie trzy
Kasiu, i tobie dziękuję za wizytę Koszyki już mówiłem są naprawdę proste
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Zobaczcie co zauważyłem przy okazji codziennego obchodu storczykowego
U imieninowego storczyka jak widać wyżej rośnie sobie nowy listeczek A na dodatek niedługo zakwitnie na nowej łodyżce
A teraz żeby nie było że u mnie same sukcesy to mój storczyk ma mały problem Wiedziałem że tak będzie ... ale wszystko po kolei
Pamiętacie pewnie jeszcze storczyka który mieszkał sobie w keramzycie z powodu złego stanu korzeni ? Jako że opadły mu wszystkie kwiatki i łodygi pędowe zaczęły zamierać ( naprawdę w bardzo szybkim tempie robiły się żółte ) postanowiłem je obciąć. I zrobiłem to w następujący sposób - jedną przy samej roślinie a drugą nad oczkiem z którego zaczęła wychodzić nowa łodyżka kwiatowa. ( przepraszam że nie mam zdjęć ale nie przyszło mi to wtedy do głowy )
Roślinkę wyciągnąłem wtedy z keramzytu - miała sporo nowych korzonków i wsadziłem do kupnego podłoża do storczyków. Juz wtedy wiedziałem że roślinka będzie za słaba żeby wydać kwiaty ale uwierzcie mi - nie maiłem sumienia uciąć . Miałem wtedy tą nadzieję - a nuż będę się cieszył kwiatuszkami .
Niestety dziś stało się to o czym wiedziałem już od chwili wsadzenia do kory - roślina zasusza pąki Szkoda, ale z drugiej strony lepiej że tak się stało niż żeby zakwitła i miało to ją osłabić jeszcze bardziej
Teraz stoi sobie na podkładce z keramzytem i zbiera siły
Przepraszam, że dziś się tak rozpisałem ale jak człowiek się czasem wyżali to aż mu lepiej na
U imieninowego storczyka jak widać wyżej rośnie sobie nowy listeczek A na dodatek niedługo zakwitnie na nowej łodyżce
A teraz żeby nie było że u mnie same sukcesy to mój storczyk ma mały problem Wiedziałem że tak będzie ... ale wszystko po kolei
Pamiętacie pewnie jeszcze storczyka który mieszkał sobie w keramzycie z powodu złego stanu korzeni ? Jako że opadły mu wszystkie kwiatki i łodygi pędowe zaczęły zamierać ( naprawdę w bardzo szybkim tempie robiły się żółte ) postanowiłem je obciąć. I zrobiłem to w następujący sposób - jedną przy samej roślinie a drugą nad oczkiem z którego zaczęła wychodzić nowa łodyżka kwiatowa. ( przepraszam że nie mam zdjęć ale nie przyszło mi to wtedy do głowy )
Roślinkę wyciągnąłem wtedy z keramzytu - miała sporo nowych korzonków i wsadziłem do kupnego podłoża do storczyków. Juz wtedy wiedziałem że roślinka będzie za słaba żeby wydać kwiaty ale uwierzcie mi - nie maiłem sumienia uciąć . Miałem wtedy tą nadzieję - a nuż będę się cieszył kwiatuszkami .
Niestety dziś stało się to o czym wiedziałem już od chwili wsadzenia do kory - roślina zasusza pąki Szkoda, ale z drugiej strony lepiej że tak się stało niż żeby zakwitła i miało to ją osłabić jeszcze bardziej
Teraz stoi sobie na podkładce z keramzytem i zbiera siły
Przepraszam, że dziś się tak rozpisałem ale jak człowiek się czasem wyżali to aż mu lepiej na
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki