Skromna kolekcja

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AdaK
500p
500p
Od: 22 lut 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Skromna kolekcja

Post »

Mój też tak miał to jego trzecie kwitnienie. Kupiłam go kilka miesięcy temu po przymrozkach. Wyglądał średnio ale przeżyl mrozy. I teraz szaleje :tan
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Ado :;230 :;230 :;230 - mój ma z trzy lata ;:108
Awatar użytkownika
blonde_cactus
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 22 sie 2011, o 15:24

Post »

Roślinki godne podziwu ;:138 Tylko w tym wątku jedna rzecz nie pasuje :D TYTUŁ :D
Awatar użytkownika
AdaK
500p
500p

Post »

Krysiu to postrasz swojego hibcia mną :D
blonde_cactus no cóż, na początku rzeczywiście była skromna, a pźóniej to była reakcja łańcuchowa :;230
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ado - nikt się mnie nie boi :( :cry: , ani koty , ani kwiatki - nie mam na nie sposobu ;:223 :;230
A,aaaaa - wiem - kosa :;230 ;:108
Awatar użytkownika
AdaK
500p
500p

Post »

Krysiu przecież napisałam, że mną masz postraszyć, nie sobą :D Kosa też dobry sposób, na kilka okazów u mnie zadziałało :;230
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 :;230 :;230 :;230 - patrz jak mi się straszaki pomyliły - to z tego upału albo z głodu - idę na śniadanie ;:108 ;:223
owadozer
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 20 sie 2011, o 12:38

Post »

Wszędzie hibcie kwitną! chyba.że nie dowidzę :D :tan
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj . Masz piękne kwiatki jest co podziwiać . Mogę wpadać po podziwiać ? Pozdrawiam Lidka
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Szczerze mówiąc, to nigdy nie miałam nasienników ale powinnaś traktować jak reszte roslin które wydaja nasionka...powinny pęknąć jak będzie dojrzałe i się wysypać. Czytałam,że jak widać ,że ma się ku temu to trza rozłożyć białe kartki wokół:D
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Wszystko bardzo ładnie rośnie w bardzo ładnych domkach, ale największe wrażenie zrobiła na mnie podarowana Ci Aglonema. ;:138 Jest przepiękna. Nie widziałam jeszcze takiej z tak bardzo jasnymi listkami. Wciągam ją na moją listę "chciejstw" i jeśli kiedykolwiek wypuści Ci więcej maluchów to będę przeszczęśliwa jeśli zechcesz podzielic się kawałeczkiem. ;:180 Oczywiście Krysia ma pierwszeństwo. :uszy
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

O...kolejne prezenty kwiatowe, Dostałaś. Niech zdrowo rosną ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
hiacynta
200p
200p
Od: 15 lis 2010, o 23:01

Post »

W nasionach jestem trochę teoretyk, bo moje hibiskusy miały puste nasienniki (nasioneczka były niewykształcone, mikroskopijne), chociaż rosły one wytrwale. Kiedy nasienniki dojrzeją, zaczynają zasychać, a w końcu pękają i nasiona rozsypują się z dużym rozrzutem. Dobrze jest przed pęknięciem założyć im małą siateczkę, żeby powstrzymywała przed otwarciem, gdy dojrzeją i zechcą pękać. Podobno hibiskusy chętnie mutują, więc z nasion można uzyskać całkiem nową odmianę :wit

Jeśli komuś hibiskus nie kwitnie na pewno ma za mało światła (nawet południowe okno im nie szkodzi) albo nawozu - to akurat odkryłam, gdy dostałam dużego krzoida, bo nie chciał kwitnąć. Pewnego razu sypnęło mi się tyle nawozu, że powinien w zasadzie mieć spalone korzenie (ale nie ratowałam drania, stwierdziłam, że dobrze, jak wreszcie uschnie). I wtedy zaczął kwitnąć. Teraz ziemię hibiskusów mieszam z nawozem długodziałającym w granulkach i jeszcze zasilam prawie codziennie - jak nie przez podlewanie to dolistnie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”