Mały sucholubny zbiorek
- nyskadu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mały sucholubny zbiorek
Euphorbie wspaniałe, ja mam tylko jedną, ale kto wie ;)
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Agnieszko przecież druga już niebawem przyjedzie do Ciebie
- blonde_cactus
- 10p - Początkujący
- Od: 22 sie 2011, o 15:24
Kaktusy kwitną prześlicznie aż zazdrość mnie zżera :P
- nyskadu
To już będzie parka Samotność jest okropna, stale mi to powtarzanolina pisze:Agnieszko przecież druga już niebawem przyjedzie do Ciebie
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dobre!
- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Dziękuję za miłe słowa.
blonde_cactus ja bym tu znalazła co najmniej kilkadziesiąt galerii, gdzie dopiero może "zeżreć" Z prawdziwymi rarytasami, a nie to, co u mnie - wiechcie pospolite
--------
A tak na marginesie, może nie ma się czym chwalić, ale tak mi ładnie zapozowały, że i ja pokażę moich futrzanych domowników.
Rodzinka w komplecie:
blonde_cactus ja bym tu znalazła co najmniej kilkadziesiąt galerii, gdzie dopiero może "zeżreć" Z prawdziwymi rarytasami, a nie to, co u mnie - wiechcie pospolite
Aga, Ty jak już coś wymyślisz...nyskadu pisze: To już będzie parka Samotność jest okropna, stale mi to powtarza
Bardzo mi miło Jednocześnie dało mi nieco do myślenia. Pokusiłam się o przeliczenia i w sumie to nie wiem, czy patrzeć na to z radością, czy ze zgrozą, ale gdy tu zawitałam, na stanie było u mnie może ok 30 sztuk łącznie (bez rozdrabniania się na gatunki, rodzaje...). Tymczasem dziś wszystkiego na sztuki (oczywiście adekwatnych do wątku) jest...99! Skąd tyle się tego wzięło? Mnożą się szybciej, niż chomikitheoria_ pisze:Jesteśmy świadkami rozwijania się pięknej kolekcji
--------
A tak na marginesie, może nie ma się czym chwalić, ale tak mi ładnie zapozowały, że i ja pokażę moich futrzanych domowników.
Rodzinka w komplecie:
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Milutkie czy to chomisie
Ale jednego to chyba przygniotły
Ale jednego to chyba przygniotły
- theoria_
- Od: 3 sie 2010, o 00:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
To chyba rodzina mafijna sądząc po spojrzeniach
W pierwszym moim poście w Twoim wątku napisałam, że niedługo zaczniesz nas doganiać... mnie już dawno przegoniłaś
W pierwszym moim poście w Twoim wątku napisałam, że niedługo zaczniesz nas doganiać... mnie już dawno przegoniłaś
- nyskadu
99 sztuk to już niezła sumka, to w takim tempie do końca roku będzie ok. 200
Nic się nie przejmuj, już tutaj można dowiedzieć się, jak pozyskać nowe wolne miejsce
( przedłużyć, poszerzyć, parapet, bardziej drastyczne : wstawić nowe okno itp)
A rodzinka super, chomiczki takie fajniutkie i jednakowe i jakie fotogieniczne
( jeden co prawda wypiął się, ale musi być jakaś czarna owca w rodzinie )
Nic się nie przejmuj, już tutaj można dowiedzieć się, jak pozyskać nowe wolne miejsce
( przedłużyć, poszerzyć, parapet, bardziej drastyczne : wstawić nowe okno itp)
A rodzinka super, chomiczki takie fajniutkie i jednakowe i jakie fotogieniczne
( jeden co prawda wypiął się, ale musi być jakaś czarna owca w rodzinie )
- hen_s
Magda - na Twoim wątku można nie tylko ciekawe rośliny zobaczyć, czegoś się dowiedzieć ale też uśmiać szczerze!
Suuper!
Suuper!
- fera64
- 500p
- Od: 5 sty 2011, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale chomiczkowa rodzina. Ten pierwszy po lewej to chyba Don Chomik
Co do kaktusów to mnie też już dawno przegoniłaś.Tak trzymaj. Domyślam się, że portfel jeszcze ucierpi w tym roku
Co do kaktusów to mnie też już dawno przegoniłaś.Tak trzymaj. Domyślam się, że portfel jeszcze ucierpi w tym roku
Fanka Mammillarii Pozdrawiam Kasia.
- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Dziękuję za odwiedzinki wszystkim. Widzę, że dżungary mają swoje pięć minut No to niech mają i dziesięć
Nolina ich śpiące pozycje bywają tak cudaczne, że czasem zastanawiam się, jak one w ogóle oddychają. Któregoś dnia w małym domku były 2 dorosłe, 6 cztero-tygodniowych i 7 dwu-godzinnych I żadnemu nic się nie stało.
Nyskadu wypiął się tatuś, mało towarzyski jest
Tak wyglądają w piątej dobie życia:
Parka rozmnażała się przez 9 m-cy bez wytchnienia. Okoliczne sklepy zoologiczne przeżywały istny nalot. Przynajmniej chomiki zarabiały na siebie, ponieważ przez ten czas ani razu nie musiałam kupować wiórów czy jedzonka
Ale wracając do tematyki tegoż działu, Paula, Agnieszko, Kasiu ta ilość (99), niekoniecznie przekłada się na jakość. W tym mieszczą się także odrosty do ukorzenienia, co rusz dostarczane mi "szczepki" kundelków itd. Gdybym miała liczyć takie, które mają dla mnie większą wartość, pewnie ta liczba o połowę by się zmniejszyła. A tym samym, z całą pewnością mogę śmiało rzec, że jeszcze do Was mi daleko
Henryku bardzo mi miło. Zapraszam częściej
A tu reszta z mojej przedweekendowej paczuszki:
Gymnocalycium spegazzinii
Gymnocalycium bayrianum Slaba
Gymnocalycium cordobense Quinno (z brzydkim białym nalotem, jakby po twardej wodzie )
I kolejny "kaprys", widziany u kogoś z Was Turbinicarpus polaskii La Bonita
Nolina ich śpiące pozycje bywają tak cudaczne, że czasem zastanawiam się, jak one w ogóle oddychają. Któregoś dnia w małym domku były 2 dorosłe, 6 cztero-tygodniowych i 7 dwu-godzinnych I żadnemu nic się nie stało.
Nyskadu wypiął się tatuś, mało towarzyski jest
Tak wyglądają w piątej dobie życia:
Parka rozmnażała się przez 9 m-cy bez wytchnienia. Okoliczne sklepy zoologiczne przeżywały istny nalot. Przynajmniej chomiki zarabiały na siebie, ponieważ przez ten czas ani razu nie musiałam kupować wiórów czy jedzonka
Ale wracając do tematyki tegoż działu, Paula, Agnieszko, Kasiu ta ilość (99), niekoniecznie przekłada się na jakość. W tym mieszczą się także odrosty do ukorzenienia, co rusz dostarczane mi "szczepki" kundelków itd. Gdybym miała liczyć takie, które mają dla mnie większą wartość, pewnie ta liczba o połowę by się zmniejszyła. A tym samym, z całą pewnością mogę śmiało rzec, że jeszcze do Was mi daleko
Henryku bardzo mi miło. Zapraszam częściej
A tu reszta z mojej przedweekendowej paczuszki:
Gymnocalycium spegazzinii
Gymnocalycium bayrianum Slaba
Gymnocalycium cordobense Quinno (z brzydkim białym nalotem, jakby po twardej wodzie )
I kolejny "kaprys", widziany u kogoś z Was Turbinicarpus polaskii La Bonita
- hen_s
Ładne Twoje nowości.
To ja o nich może słów kilka.
G. spegazzinii jeśli będą z jasnym cierniami to G. cardenasianum;
G. bayerianum jeśli piszesz z czyjej kolekcji lub raczej czyje to znalezisko to Slaba (nazwisko);
G. cordobense Quinno (z dużej litery bo to nazwa miejscowości gdzie rośnie);
T. polaskii La Bonita (La Bonita miejscowość w Meksyku) jeden z łatwiejszych, ładniejszych i chętniej kwitnących gatunków w całym rodzaju. Mam kilka i wciąż mnie cieszą.
To ja o nich może słów kilka.
G. spegazzinii jeśli będą z jasnym cierniami to G. cardenasianum;
G. bayerianum jeśli piszesz z czyjej kolekcji lub raczej czyje to znalezisko to Slaba (nazwisko);
G. cordobense Quinno (z dużej litery bo to nazwa miejscowości gdzie rośnie);
T. polaskii La Bonita (La Bonita miejscowość w Meksyku) jeden z łatwiejszych, ładniejszych i chętniej kwitnących gatunków w całym rodzaju. Mam kilka i wciąż mnie cieszą.