Widzisz Lano w jakie uzależnienie wpadam... Nakryłaś mnie... A tak naprawdę, to ja jestem nocny marek niestety...Narine ja wiem, że storczyki nam w nocy spać nie dają Very Happy , ale żeby aż tak !
Storczyki Storczykowej
- Narine
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pozdrawiam
Ogrodowe impresje
Ogrodowe impresje
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja przy storczykach spędzam czas, gdy mam czas xD. np. po szkole spędzam mniej, ale w dni wolne i wakacje dużo. Storczyki są dlamnie bardzo ważne. w przyszłości też chce sie nimi zajmować. Ostatnio sobie kupiłam Phalaenopsis, z ładnymi kwiatami i zgnitymi korzeniami, mam nadzieje, że go uratuję. A biały i żólty w rózowe kropki są w pąkach. nie umiem sie doczekać ich rozkwitnięcia, zwłaszcza, że te pąki urosły u mnie, a największa satysfakcję mam, gdy uda mi się samej skłonić te niezwykłe rośliny do kwitnienia.
na razie dalam tylko 2 fotki Phalaenopsisów, bo znowu zapomniałam wrzucić fotek fioletowego Dendrobium 'phalaenopsis'
na razie dalam tylko 2 fotki Phalaenopsisów, bo znowu zapomniałam wrzucić fotek fioletowego Dendrobium 'phalaenopsis'
- Storczykowa
>> sorki, że post pod postem, ale chciałam wrzucić fotki fioletowego dednrobium<<
dzisiajse też kupiłam biały Phalaenopsis z różowymi warżkami, ale fotke zrobie jutro, bo dzisiaj nie zrobiłam
w każdym razie Dendrobium było cudne. pierwsze, które zakwitło u mnie samo (z dendrobiów). niestety już przekwita.
dzisiajse też kupiłam biały Phalaenopsis z różowymi warżkami, ale fotke zrobie jutro, bo dzisiaj nie zrobiłam
w każdym razie Dendrobium było cudne. pierwsze, które zakwitło u mnie samo (z dendrobiów). niestety już przekwita.
Storczyki
Witam!!!
No No śliczne to Dendrobium, falki też, Gratuluje osiagnieć
Pozdrawiam
No No śliczne to Dendrobium, falki też, Gratuluje osiagnieć
Pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Moje storczyki
- Storczykowa
- Storczykowa
- Storczykowa
który sabotek? tam chyba dawałam fotke jednego, ale to niestety storczyki nie na moje warunki, bo jeszcze żaden nie zakwitł u mnie sam. a liście są ładne i sztywne, jak o storczyka sie dobrze dba. jak jest np. za mało podlewany, wtedy są wiotkie i pomarszczone. moje warunki są tak raczej na Phalaenopsisy i Vandy, czyli moje ulubione storczyki. Wszystkie 14 Phalaenopsisów chyba jest zadowolone z warunków na oknach, bo niektóre kwitną. ostatnio wiele musiałam wyciągać z doniczki i obcinać uschnięte/zgnite korzenie, bo zaszkodziła im woda (chyba sie nie powinno podlewać zimową deszczówką). ale w pore je obciełam i Phal. jakoś sobie radzą. Vandy kilka razy w tygodniu moczę w wiadrze z wodą (korzenie), po kilku godzinach wyciągam je i odkładam do ich "szklanek".
- Storczykowa
Storczyki
Wow ten biały to niezły egzemplarz gratuluje śliczny.
pozdrawiam
pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje storczyki
- Kamyczek87
- 100p
- Od: 7 cze 2007, o 18:32