Falenopsisowy fan i jego rośliny :]
Re: Falenopsisowy fan i jego rośliny :]
super koszyczki widać, że Wikusi fotorelacja się przydała
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale miałam do nadrobienia u Ciebie...
Piękne zdjęcie białego i bordowego falenopsisa ;)
Dendrobium na wczasach - na pewno skorzysta ze słońca i ciepła.
A sznureczkowa "półeczka" - śliczna
Piękne zdjęcie białego i bordowego falenopsisa ;)
Dendrobium na wczasach - na pewno skorzysta ze słońca i ciepła.
A sznureczkowa "półeczka" - śliczna
I znów musiałam kika stron nadrobić u Ciebie
Dendrobium piękne i jakie ogromniaste
Koszyszki do podwieszania roślin własnej roboty to genialny pomysł
Dendrobium piękne i jakie ogromniaste
Koszyszki do podwieszania roślin własnej roboty to genialny pomysł
When nothing goes right, go left.
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
Lucynko, bardzo dziękuję
Rysiu, a ja już dziś mam trzy podwieszone już w oknie
Kasiu,
Piotrze,
Mirku, I ja gorąco Cię witam Dziękuję, że znalazłeś czas i odwiedziłeś mnie Zapraszam częściej
Asiu, dendrobium wakacje naprawdę służą - mam do zatrzęsienia nowych korzonków A koszyki fiołeczkom już się spodobały i miejsce na nowe okazy też się znalazło
Adamie, Wielkie Dzięki
Ewo, i to jak się przydała - wykonanie jest naprawdę proste - można zyskać dużo miejsca i oryginalna ozdobę okienka
Justyno, pięknie dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Ago, tu szybciej niż gdzie indziej Fiołeczki już mieszkają sobie trzy
Kasiu, i tobie dziękuję za wizytę Koszyki już mówiłem są naprawdę proste
Rysiu, a ja już dziś mam trzy podwieszone już w oknie
Kasiu,
Piotrze,
Mirku, I ja gorąco Cię witam Dziękuję, że znalazłeś czas i odwiedziłeś mnie Zapraszam częściej
Asiu, dendrobium wakacje naprawdę służą - mam do zatrzęsienia nowych korzonków A koszyki fiołeczkom już się spodobały i miejsce na nowe okazy też się znalazło
Adamie, Wielkie Dzięki
Ewo, i to jak się przydała - wykonanie jest naprawdę proste - można zyskać dużo miejsca i oryginalna ozdobę okienka
Justyno, pięknie dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Ago, tu szybciej niż gdzie indziej Fiołeczki już mieszkają sobie trzy
Kasiu, i tobie dziękuję za wizytę Koszyki już mówiłem są naprawdę proste
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Zobaczcie co zauważyłem przy okazji codziennego obchodu storczykowego
U imieninowego storczyka jak widać wyżej rośnie sobie nowy listeczek A na dodatek niedługo zakwitnie na nowej łodyżce
A teraz żeby nie było że u mnie same sukcesy to mój storczyk ma mały problem Wiedziałem że tak będzie ... ale wszystko po kolei
Pamiętacie pewnie jeszcze storczyka który mieszkał sobie w keramzycie z powodu złego stanu korzeni ? Jako że opadły mu wszystkie kwiatki i łodygi pędowe zaczęły zamierać ( naprawdę w bardzo szybkim tempie robiły się żółte ) postanowiłem je obciąć. I zrobiłem to w następujący sposób - jedną przy samej roślinie a drugą nad oczkiem z którego zaczęła wychodzić nowa łodyżka kwiatowa. ( przepraszam że nie mam zdjęć ale nie przyszło mi to wtedy do głowy )
Roślinkę wyciągnąłem wtedy z keramzytu - miała sporo nowych korzonków i wsadziłem do kupnego podłoża do storczyków. Juz wtedy wiedziałem że roślinka będzie za słaba żeby wydać kwiaty ale uwierzcie mi - nie maiłem sumienia uciąć . Miałem wtedy tą nadzieję - a nuż będę się cieszył kwiatuszkami .
Niestety dziś stało się to o czym wiedziałem już od chwili wsadzenia do kory - roślina zasusza pąki Szkoda, ale z drugiej strony lepiej że tak się stało niż żeby zakwitła i miało to ją osłabić jeszcze bardziej
Teraz stoi sobie na podkładce z keramzytem i zbiera siły
Przepraszam, że dziś się tak rozpisałem ale jak człowiek się czasem wyżali to aż mu lepiej na
U imieninowego storczyka jak widać wyżej rośnie sobie nowy listeczek A na dodatek niedługo zakwitnie na nowej łodyżce
A teraz żeby nie było że u mnie same sukcesy to mój storczyk ma mały problem Wiedziałem że tak będzie ... ale wszystko po kolei
Pamiętacie pewnie jeszcze storczyka który mieszkał sobie w keramzycie z powodu złego stanu korzeni ? Jako że opadły mu wszystkie kwiatki i łodygi pędowe zaczęły zamierać ( naprawdę w bardzo szybkim tempie robiły się żółte ) postanowiłem je obciąć. I zrobiłem to w następujący sposób - jedną przy samej roślinie a drugą nad oczkiem z którego zaczęła wychodzić nowa łodyżka kwiatowa. ( przepraszam że nie mam zdjęć ale nie przyszło mi to wtedy do głowy )
Roślinkę wyciągnąłem wtedy z keramzytu - miała sporo nowych korzonków i wsadziłem do kupnego podłoża do storczyków. Juz wtedy wiedziałem że roślinka będzie za słaba żeby wydać kwiaty ale uwierzcie mi - nie maiłem sumienia uciąć . Miałem wtedy tą nadzieję - a nuż będę się cieszył kwiatuszkami .
Niestety dziś stało się to o czym wiedziałem już od chwili wsadzenia do kory - roślina zasusza pąki Szkoda, ale z drugiej strony lepiej że tak się stało niż żeby zakwitła i miało to ją osłabić jeszcze bardziej
Teraz stoi sobie na podkładce z keramzytem i zbiera siły
Przepraszam, że dziś się tak rozpisałem ale jak człowiek się czasem wyżali to aż mu lepiej na
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rzadko mi się zdarzają takie dylematy obciąć łodygę czy nie Moje reanimowane na szczęście nie puszczają pędów.
Może u Ciebie storczyk jednak zdecyduje się utrzymać parę kwiatków
Może u Ciebie storczyk jednak zdecyduje się utrzymać parę kwiatków
Lucyno, do tej pory tez ni miałem takiego problemu a tu proszę, taki delikwent się znalazł
Adamie, Miejmy nadzieje że wzmocni się bo już nie mogę się doczekać jego pięknych kwiatów
A taki na poprawę humorku, pokarzę Wam jak w tej chwili wygląda część mojego okienka po małym remoncie i zamontowaniu koszy
Zrobiło się trochę miejsca na parapecie czym by go zapełnić
Adamie, Miejmy nadzieje że wzmocni się bo już nie mogę się doczekać jego pięknych kwiatów
A taki na poprawę humorku, pokarzę Wam jak w tej chwili wygląda część mojego okienka po małym remoncie i zamontowaniu koszy
Zrobiło się trochę miejsca na parapecie czym by go zapełnić
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Ale okno
Jak to czym zapełnić miejsce???
Kolejnymi storczykami
Jak to czym zapełnić miejsce???
Kolejnymi storczykami
When nothing goes right, go left.
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
- Piotr=)
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Storczykami zapełnić a okno po remonciku świtne
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- tom_mix
- 500p
- Od: 3 sie 2007, o 13:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też bym chciał taki cudny parapet z tak dużą ilością wolnego miejsca
Kurczę, te koszyczki są świetne. Chyba sam spróbuję, tylko kiedy ???
Kurczę, te koszyczki są świetne. Chyba sam spróbuję, tylko kiedy ???
Pozdrawiam Tomek
- moniczka82+
- 100p
- Od: 22 lip 2011, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Piotruś okno wygląda fantastycznie !! Gratuluję pomysłu
Pozdrawiam, Monika
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45820" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45820" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasiu, tak właśnie myślałem
Rysiu, no może troszeczkę
Piotrze, dzięki za miłe słowa
Tomku, wygląda na to że naprawdę muszę się na jakieś zakupy udać A co do koszy, to naprawdę nie zajmuje dużo czasu
Moniko, wielkie dzięki
Ago, ale naprawdę się przeluźniło ... uff będą zakupy
Rysiu, no może troszeczkę
Piotrze, dzięki za miłe słowa
Tomku, wygląda na to że naprawdę muszę się na jakieś zakupy udać A co do koszy, to naprawdę nie zajmuje dużo czasu
Moniko, wielkie dzięki
Ago, ale naprawdę się przeluźniło ... uff będą zakupy
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Pokarzę wam coś co podcięło mnie z nóg jak to zobaczyłem
Mój storczyk, który był po poważnej reanimacji zaskoczył mnie widokiem NOWEGO PĘDU
Udało mu się udało mu się Będzie miał kwiatuszki ;:49 ;:26
Na dodatek, kiedy zobaczyłem ten pędzik zacząłem spontanicznie śpiewać piosenkę Brathanków - "W kinie w Lublinie - Kochaj mnie", tak więc już na zawsze będzie mi się z tą piosenka kojarzyć taka niespodzianka
Pędzik, nowy pędzik jest
Ps. przepraszam za atak furii, ale tak się cieszę że chciałbym abyście poczuli to co ja teraz
Mój storczyk, który był po poważnej reanimacji zaskoczył mnie widokiem NOWEGO PĘDU
Udało mu się udało mu się Będzie miał kwiatuszki ;:49 ;:26
Lucyno, co prawda nie jest jeszcze jesień, ale na jesień to on zakwitnie. Ziarenko nadziei zasiane przez ciebie wreszcie wykiełkowało Powtarzałem sobie te słowa jak mantra - na jesień pędzik, na jesień pędzik, ale nie wiedziałem że urośnie tak szybko.lucynaf pisze:Może uda mu się jesienią wypuścić pędzik, będę mu kibicować
Na dodatek, kiedy zobaczyłem ten pędzik zacząłem spontanicznie śpiewać piosenkę Brathanków - "W kinie w Lublinie - Kochaj mnie", tak więc już na zawsze będzie mi się z tą piosenka kojarzyć taka niespodzianka
Pędzik, nowy pędzik jest
Ps. przepraszam za atak furii, ale tak się cieszę że chciałbym abyście poczuli to co ja teraz
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki