Dziękuje wszystkim za rady i pochwały
Moje lilie mają z reguły wielkie cebule, jeszcze dwa lata temu kwitły wspaniale, a w zeszłym roku zakwitły chyba tylko dwie lub trzy
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smiles/icon_evil.gif)
a w tym roku ani jedna, nawet te przesadzane, ale posadziłam je w półcieniu, może dlatego
![Confused :?](./images/smiles/icon_confused.gif)
Wyczytałam, że trzeba je przesadzać co 3-4 lata, bo za długo w jednym miejscu nie będą kwitły, a na dotychczasowym rosną ok.5-6 lat :x i jest już tam strasznie gęsto, więc przesadzam je w nowe miejsca, zobaczymy co będzie w przyszłym roku
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
. Wiem też że trzeba je sadzić płytko, i tak sadzę, ale pamiętam też jak przesadzałam je 5-6 lat temu, to też nie kwitły w pierwszym roku, może gdy stracą siły nie przesadzane w czas, to muszą sie zaaklimatyzować w nowym miejscu i odzyskać siły
A teraz coś z innej beczki: wczoraj na kolację zrobiłam gulasz z dyni, i nawet nie zdążyłam zrobić zdjęcia dania, zjedli wszystko, ledwo dla mnie starczyło, bo poszłam jeszcze zebrać pranie z linki bo zaczęło się chmurzyć, a jak przyszłam to została nędzna resztka, dobrze, że trochę skubnęłam jak robiłam
![Laughing :lol:](./images/smiles/icon_lol.gif)
normalnie jakby piorun strzelił
![lezy-ze-smiechu :;230](./images/smiles/lezy-smiech.gif)
ale naprawde dobre było
Wczoraj było strasznie gorąco i duszno, w cieniu 35 stopni i strasznie wiało, a dzisiaj wiatru prawie nie ma, za to na termometrze ledwo 17 stopni
![Shocked :shock:](./images/smiles/icon_eek.gif)
takie różnice temperatur są nienormalne :x pogoda nadająca sie do
![cheers ;:136](./images/smiles/cheers.gif)