Szaleństwo ogrodowe Agusi
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Szaleństwo ogrodowe Agusi
oj zbliża się jesień, zbliża ... widać ziemowity więc czas szykować się do zimy ...
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
Niektóre z moich storczyków ...
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Nina1611
Oj, chyba nie zaraz zima
Ja jeszcze chcę jesieni, takiej prawdziwej, złoto - czerwonej , zdecydowanie wolę upały niż zimę
Oj, chyba nie zaraz zima
Ja jeszcze chcę jesieni, takiej prawdziwej, złoto - czerwonej , zdecydowanie wolę upały niż zimę
- agusia2410
- 500p
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agusia Datura śliczna - czym ją karmisz ze tak ładnie kwitnie ??? A co to za kwiatuszek na ostatnim zdjęciu???? piękny
- agusia2410
- 500p
Tereniu - do niedawna daturę podlewałam nawozem do datur, ale mi się skończył więc na razie do pelargonii , ale w wątku o daturach czytałam, ze w tym czasie powinno sie je podlewać nawozem do pomidorów, bo te do datur mają jednak za mało składników jak drzewko jest spore (jak moje), muszę kupić nawóz do pomidorów
A na ostatnim zdjęciu jest pierwiosnek Viala, kupiłam go w czerwcu w Starym Polu, i teraz powtarza kwitnienie, tzn. jeden powtarza, a druga sadzonka nie ma kwiatka
A na ostatnim zdjęciu jest pierwiosnek Viala, kupiłam go w czerwcu w Starym Polu, i teraz powtarza kwitnienie, tzn. jeden powtarza, a druga sadzonka nie ma kwiatka
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś masz piękny kolor ostróżki.Moja jest taka blodobłękitna.
- agusia2410
- 500p
Małgosiu - bladobłękitną też mam, tą ostróżkę co teraz mi kwitnie dostałam od Mamy, mam jeszcze jedną od Niej, i dwie kupiłam w Starym Polu, a na wiosnę chcę wysiać mieszankę ostróżek
Dzisiaj skończyłam wykopywać marchew i wiecie co? Ona chyba powariowała W zeszłym roku miałam trochę mniej posiane, ale tylko trochę i zebrałam ok. 7 koszy, a w tym roku 16 i do tego naprawdę duża było by jeszcze więcej ale co najmniej jeden kosz musiałam oddać świnkom, bo porosła duża ale strasznie popękała, bo rosła w miejscu gdzie często stała woda po deszczach
część poszła do piwnicy w piasek, a część w kopiec
Byłam dzisiaj w biedronce w Brodnicy, i oczywiście chciałam cebule kwiatów wiosennych, ale w pierwszej został tylko jeden czosnek biały ozdobny, uprosiłam M i pojechaliśmy do drugiej w centrum, i tam już był większy wybór, kupiłam trzy kolory hiacyntów (bo nie mam żadnych), kilka narcyzów i tulipanów, i jeszcze jednego czosnka Teściowa chciała jeszcze do sklepu mięsnego, a obok był ogrodniczy, poszłam po nawóz do datur bo mi się skończył a tam hiacynty były po 0,90 zł za cebulkę - a w Biedronce po 3,99 za 3 cebule ale może lepsze odmiany - zobaczymy, i z ogrodniczego kupiłam jeszcze po 3 cebule jeszcze innych kolorów ;:83
Jutro czeka mnie wielkie sadzenie i przesadzanie, dzisiaj miałam część zrobić ale z racji wyjazdu, odwlekło sie, ale i tak wynik liczę na plus
Dzisiaj skończyłam wykopywać marchew i wiecie co? Ona chyba powariowała W zeszłym roku miałam trochę mniej posiane, ale tylko trochę i zebrałam ok. 7 koszy, a w tym roku 16 i do tego naprawdę duża było by jeszcze więcej ale co najmniej jeden kosz musiałam oddać świnkom, bo porosła duża ale strasznie popękała, bo rosła w miejscu gdzie często stała woda po deszczach
część poszła do piwnicy w piasek, a część w kopiec
Byłam dzisiaj w biedronce w Brodnicy, i oczywiście chciałam cebule kwiatów wiosennych, ale w pierwszej został tylko jeden czosnek biały ozdobny, uprosiłam M i pojechaliśmy do drugiej w centrum, i tam już był większy wybór, kupiłam trzy kolory hiacyntów (bo nie mam żadnych), kilka narcyzów i tulipanów, i jeszcze jednego czosnka Teściowa chciała jeszcze do sklepu mięsnego, a obok był ogrodniczy, poszłam po nawóz do datur bo mi się skończył a tam hiacynty były po 0,90 zł za cebulkę - a w Biedronce po 3,99 za 3 cebule ale może lepsze odmiany - zobaczymy, i z ogrodniczego kupiłam jeszcze po 3 cebule jeszcze innych kolorów ;:83
Jutro czeka mnie wielkie sadzenie i przesadzanie, dzisiaj miałam część zrobić ale z racji wyjazdu, odwlekło sie, ale i tak wynik liczę na plus
- Ulcia
- 200p
- Od: 1 lip 2011, o 14:00
Aguś nie martw się z Tobą wszystko w porządku! Gorzej by było, gdybyś w sklepie mięsnym w kolejce za teściową poprosiła o 3 kg cebulek tulipanów ha! ha!
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
- agusia2410
- 500p
Ulcia - Prędzej o krokusy, bo tych mam mniej, a tulipanów to chyba mi na razie starczy, mam masę zwykłych żółtych i czerwonych, troche nakupowałam wiosną, różnych i jeszcze dzisiaj ale inne cebule Dobrze że ja nie poszłam do mięsnego
- Ulcia
- 200p
Tak, tak, dobrze, że nie poszłaś do mięsnego- ja wychodzę z założenia, że najzdrowsze jest to, czego nie zjemy ha! Teraz byłam na urlopie na wczasach oczyszczających z dietą, gimnastyką i.t.p. Jak byłam w Hortulusie na wycieczce mój m zażerał się kiełbaską w barze a ja w sklepie tegoż ogrodu wybierałam cebule- przywiozłam ok. 50 szt. Rezultat: schudłam 6 kg !!!!
- agusia2410
- 500p
Ulcia - wspaniały wynik, gratuluje ale ja bym nie przeżyła na 50 cebulach
- Ulcia
- 200p
Nie, no piłam jeszcze wodę
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś i co namówiłaś swojego księcia na przyjazd na agrę?